Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 566
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Така е. Спомням си как всяка година в началото попълваме формуляр какви часове искаме за ИУЧ и ФУЧ. Накрая се оказва, че каквото и да сме писали имаме винаги Български и Математика, защото само за това имали учители. Ами защо ни карат да пишем тогава.

Същата работа е и при нас с математиката и българския език! При избор на втори чужд език изборът отново е само на директора!

# 91
Момент, сега, какъв е проблема да ви тестват децата, че нещо не разбирам!?! Нещо криете ли, притеснява ли ви?!? Това е все едно да откажеш тест за алкохол и наркотици като те спре полиция.

# 92
Разбира се, че не е все едно, това да не са нарушители нещо. Как ви хрумна такова сравнение.

Аз нямам нищо против тест в училище, това е улеснение. Който иска, може да откаже и както пише в статията да си види детето на ЛЛ сам.
Което не е много лесно в момента, точно с това се занимавам последните дни, разбира се за тест и дума не става, освен ако много искаш да дадеш сто кинта и да го заведеш в някоя лаборатория за своя сметка.

# 93
При нас аудиовръзката е добра, когато видеовръзката е еднопосочна, от класната стая към ученика също става. Дъската се виждала добре, но зависело от местоположението на камерата. По математика г-жата пишела много на дъската и поставяла лаптопа така, че щерката да вижда всичко. По друго го измествали встрани и цялата дъска не се виждала, но пък и повечето учители диктували, почти не пишели по дъската.
Което се преподава в класната стая, върви онлайн. В единични дни има часове, в които не я включват. Вчера били със заместник, заместникът не я включил. Днес същия заместник вече я е. Може би има значение дали предходният час е вървяла връзка. По трудово, музика, ИТ, има отделни кабинети, оттам връзка няма и съответните часове също ги нямаме. Предстои лабораторно упражнение по физика, правело се в друг кабинет, вероятно също няма да го имаме.
Като цяло, когато не я включват в час госпожичката е много намусена и сърдита, чувства се пренебрегната и нещастна. Не го приема като свободен час или избягала от час, а обратно.  В някои часове й дават думата равнопоставено с присъстващите, в други не съвсем.
Има още едно дете с нея на ДО, то било от друг клас от същия випуск, но вървят заедно с нейния клас и двамата.

И питане към други майки с деца на ДО: как правите контролните? Досега са правили две, едното чакахме да й пратят, не й пратиха, другото беше първия ден, в който остана вкъщи и така и не я потърсиха целия учебен ден, тя престоя намусена и в очакване пред компютъра и накрая се разочарова. Следващата седмица предстои контролно по математика и вече е време да си сверя часовника и ако трябва, да пиша на г-жата й с питане как вижда тя вариантите за правене на контролно, да ги дискутираме овреме и да знаем как ще е.

# 94
Всеки наш избор като родители май е само проформа. Училищата си правят каквото им е кеф!
Не е до неинформираност, а до явен отпор на директори и учители, поне от моя случай така ми се струва .  Директорите - защото за всяко занимание с дете (има до 10 часа месечно за обратна връзка за постигнатите знания) трябва да плащат лекторски по 15 лева. За тия 15 лева май учителите незнаят, че им се полагат или пък им се струват малко. Учителите - защото за тях това е допълнителна тежест, да не кажа бреме. В моя случай една от учителките на детето ми едва ли не ми вдигна скандал, защото не знаела, че щяла да има "такова дете", все едно детето ми е СОП, а друга откровено ме караше да минаваме на индивидуално обучение, защото тогава щяла да има основание допълнително да се занимава с детето ми. Дрън-дрън.
Общо взето, много-много не се сещат за детето, да не кажа, че някои направо са го забравили. Още малко ги чакам...

И понеже наблюдавам отвреме навреме камерата, да знаете , че за никакви антиК-19 мерки в училище не може да се говори.

Цитат
И питане към други майки с деца на ДО: как правите контролните? Досега са правили две, едното чакахме да й пратят, не й пратиха, другото беше първия ден, в който остана вкъщи и така и не я потърсиха целия учебен ден, тя престоя намусена и в очакване пред компютъра и накрая се разочарова. Следващата седмица предстои контролно по математика и вече е време да си сверя часовника и ако трябва, да пиша на г-жата й с питане как вижда тя вариантите за правене на контролно, да ги дискутираме овреме и да знаем как ще е.
Ако става въпрос за обучение в електронна среда, а не дистанционно обучение (при него се държат само срочни изпити и за това не ме устройва):
Общо взето с всеки учител се разбирах поединично точно какви са му изискванията. Всички входни нива, без математиката, направи вкъщи, като един учител даваше примерно 40 минути, друг до края на деня и така. После сканираме и/или снимаме контролното. Аз си карам детето да работи самостоятелно, все едно си е в училище, без учебници, таблици и прочие. Само на госпожата по математика го извика в училище, за което баща му беше многоооо против, детето чака цял час в отделна стая да приключи госпожата входното с класа, за да може да го прави с детето ми, защото не знаела, че той не може да влезе при другите деца (при явно културен и мотивиран със здравословното състояние на детето отказ за това от страна на моя мъж).
При моето дете не го включват в часовете, той донякъде се чувства изолиран.
Имаше случаи когато отиват някъде си за конкретен час - без обяснения, без нищо, и то милото вика "Аз съм духчето Каспър", не ме търсят, не се сещат.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 17:58 от storm76

# 95
  • Бургас

Не е до неинформираност, а до явен отпор на директори и учители, поне от моя случай така ми се струва .  

Нашият директор не изглеждаше да не иска, каза че бил длъжен да осигури такова обучение ако има желаещи но нямало. То и как да има, ако на всеки по отделно му се каже, че е единствен и хората се отказват. Отделно и се мълчи за това и не се дава никаква информация. Общо взето се разчита на това, хората да не са осведомени.

# 96
В класа на дъщеря ми днес близо половината са отсъствали - хрема и гърло, някои и с температура. Дъщерята и тя е вкъщи с тези симптоми, а от вчера ги имам и аз. Днес обаче ме тестваха в болницата, в която си правя терапията - негативна съм (но не и откъм настроение😊)
      В съседния клас, където имаше един заразен с Ковид ученик, три от контактните деца също са се оказали позитивни. Информация за това е публикувана на сайта на училището.
       Аз за сега не мисля да тествам дъщеря си, защото симптомите й са като за настинка и отива на подобрение  Ако симптомите се развият обаче, ще я водя  на тест.

# 97
Последното нещо, което трябва да се затвори са училищата.
Първо, ресторанти, барове, кафета,  фамилни срещи  и приятелски партита да спрат. И чак тогава, ако има проблем , учениците в гимназията през седмица на училище, малките до последно. Има деца в риск и е опасно да седят в къщи с месеци.
Надявам се да не ни блокнат отново. За децата съм по скоро за ДО.

# 98

Ние ходим присъствено само в часа, когато е контролното, и ги прави заедно с класа. Стои с маска, тук все още няма много болни. Предложиха и вариант да е самостоятелно в отделна стая, но според мен детето е по-спокойно с останалите. Засега предпочитаме така, по-нататък може би ще питам и за вариант от вкъщи ако се увеличат болните.

# 99
При нас контролните при класната (4ти клас) синът ми ги прави с другите деца в часа с включена камера. Качени са предварително в Школо. Само по два предмета, които са с отделни учители,  ги изпратиха на файл с молба да се направят до края на деня. И аз държа да си ги прави сам и нито съм помагала, нито съм поправяла грешки след това.

# 100
Днеска в училището на моите деца е минала мед. сестра, мерила им е отново температурата (въпреки че на входа ги мерят всяка сутрин), питала ги е как се чувстват, дали имат някакви беразположения и им е казала, че в еди кой си клас ученик е контактен на положителен случай и ако не се чувстват добре, веднага да кажат. Побъркаха се вече тия хора. Дори няма истински болен! То чума да беше, нямаше толкова да ни психясат 🤨

Иначе аз вече имам готовност за ДО. Лаптопи на всеки, интернет- всичко съм подсигурила. Знам че в един момент и до там ще се опре, дано да не е толкова скоро.

Момент, сега, какъв е проблема да ви тестват децата, че нещо не разбирам!?! Нещо криете ли, притеснява ли ви?!? Това е все едно да откажеш тест за алкохол и наркотици като те спре полиция.

Не ми харесва методът на пробовземане при PCR тестовете. Нека измислят друг начин и няма да имам нищо против. Дотогава не искам нито аз, нито децата ми да се тестваме. Ако се наложи, ще стоим здрави 14 дена у дома. Не е болка за умиране.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 06:00 от Mia Rulana

# 101
Дано всичко опира само до стоенето 14дни в къщи и безсимптомно преминаване.
Ще е луда учебна година.
При нас се носят слухове от общината за евентуално преминаване на ДО от ноември.
Но това са само слухове за сега.....

# 102
Те така говореха и за октомври. Празни приказки. Но и аз надавам ухо на слуховете, защото не се знае откъде ще изскочи заекът.
Преди мислех, че януари ще излезем в ДО, защото по принцип тогава са грипните ваканции. Сега обаче, като гледам бройката случаи, започвам да си мисля за декември. Много е динамична обстановката.

# 103
Не ми харесва методът на пробовземане при PCR тестовете. Нека измислят друг начин и няма да имам нищо против. Дотогава не искам нито аз, нито децата ми да се тестваме. Ако се наложи, ще стоим здрави 14 дена у дома. Не е болка за умиране.
И си права да не ти харесва, защото много медицински специалисти не знаят как се взима назо или гърлен секрет. Не може с една ръка, било тя и в ръкавица да бъркаш в устата на повече от 1 човек. Второ, не знаят точно от къде да вземат натривка за съответен вирус.

# 104
Аз се надявам, ако се минава на дългосрочно ДО/ не 14 дневна карантина/ да сме взели поне буквите. Тъпо е при първолаците това обучение. Те сега поставят основите.

Общи условия

Активация на акаунт