Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 843
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • пустинята Гоби
Контактните лица се карантинират, какво общо имат непознати деца? Ако се карантинираха контактните на контактните,  нямаше да има жив човек по улиците.

# 136
  • София
Скрит текст:
Общо взето учителите работят ПОВЧЕ от 8 астрономически часа на ден. Лично наблюдение. Много е изнервящо като са ти приятели и никога не могат да намерят време, понеже трябва да подготвят уроци, да проверяват домашни и... какво ли не. Иначе трябва учителят да влезе в час, да седне на катедрата, да каже "деца, чакайте да прочета урока, учебната тетрадка, сборника и книгата за учителя и да преценя какво и как да ви кажа.... Оооопс - да, съставих си план за урока, колко жалко, че часът свърши...

Не съм съгласна. Моята най-добра приятелка е учител по БЕЛ гимназиален етап, тази година й дадоха и 5 клас. Ми пък не е  толкова натоварена според мен. Чак пък да работи 8 астрономически часа, да бе да.
От първи до четвърти клас учителя на детето ми беше точно такъв - "А какво трябваше да вземем днес?".
В момента понеже следя часовете заради ОЕС виждам какво прави математичката - идва си с една тетрадка, в която има задачи, преписва си ги на дъската , уж обяснява и който разбрал, разбрал. Домашните се пращат на мейл  от целия клас, защото тя нямала да им пипа нищо, включително и тетрадките, но досека поне на моето дете само за първото домашно имаше коментар. След това - не, я ги проверила, я не.

Зависи си от учителя - колко е съвестен, колко му пука - и от предмета, предполагам. Онези, които са съвестни и наистина работят - и това се вижда обикновено по постиженията на възпитаниците им - работят по доста повече от 8 часа. А другите и по 18 часа да работят формално все същите резултати (или липса) ще реализират - и децата така или иначе ще търсят алтернативни начини за получаване на знания. Т.е. без тях по-добре, поне няма да им губят времето...

# 137
Контактните лица се карантинират, какво общо имат непознати деца? Ако се карантинираха контактните на контактните,  нямаше да има жив човек по улиците.
А за детето е задължителна карантината, нали? Отрицателен PCR нали не я отменя, защото до колкото разбрах са му правили тест? Детето е в класа на дъщеря ми, но тя последно в петък беше на училище, че е с лека хрема и затова не съм наясно. Понеделник трябва да е на училище, но ако другото дете си ходи на училище, се чудя дали да не й взема за още седмица бележка.

# 138
  • пустинята Гоби
В групата от детската градина на моят син имаше родители с ковид, детето беше с отрицателен тест, но си седя вкъщи. Сега дали се процедира така повсеместно, не знам, но би следвало.

# 139
Днеска в училището на моите деца е минала мед. сестра, мерила им е отново температурата (въпреки че на входа ги мерят всяка сутрин), питала ги е как се чувстват, дали имат някакви беразположения и им е казала, че в еди кой си клас ученик е контактен на положителен случай и ако не се чувстват добре, веднага да кажат. Побъркаха се вече тия хора. Дори няма истински болен! То чума да беше, нямаше толкова да ни психясат 🤨

Иначе аз вече имам готовност за ДО. Лаптопи на всеки, интернет- всичко съм подсигурила. Знам че в един момент и до там ще се опре, дано да не е толкова скоро.

Момент, сега, какъв е проблема да ви тестват децата, че нещо не разбирам!?! Нещо криете ли, притеснява ли ви?!? Това е все едно да откажеш тест за алкохол и наркотици като те спре полиция.

Не ми харесва методът на пробовземане при PCR тестовете. Нека измислят друг начин и няма да имам нищо против. Дотогава не искам нито аз, нито децата ми да се тестваме. Ако се наложи, ще стоим здрави 14 дена у дома. Не е болка за умиране.
Аз се чудя как ли преди са взимали на децата Ви гърлен секрет или носен секрет. Метода на пробовземане за PCR е същият. Какво толкова се психясвате всички? Не, клечката не е заразена, нито взимат ДНК-то на детето ви.

# 140
Вероника, разбирам, че коронавирусът силно Ви вълнува, но не е необходимо да пренасяте трепетите си и тук. Можете да споделите примерно има ли в училището на детето ви ( децата ви) ученици, избрали ОЕСР, как протича то...Такива неща. Все по темата.

# 141

Аз се чудя как ли преди са взимали на децата Ви гърлен секрет или носен секрет. Метода на пробовземане за PCR е същият. Какво толкова се психясвате всички? Не, клечката не е заразена, нито взимат ДНК-то на детето ви.
Лично на мен и на детето ни никога не ни е вземан гърлен или носен секрет

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 18:51 от Анонимен

# 142

Лично на мен и на детето ни никога не ниме вземан гърлен или носен секрет
Тогава на какво основание Ви изписват антибиотик, без да се изолира бактерия?

# 143

Лично на мен и на детето ни никога не ниме вземан гърлен или носен секрет
На ето такова.

В чужбина никъде не са ми правили такива тестове.
Затова намирам втренчването, тестването и свръх- медикирането за опасни също толкова,  колкото и всеки вирус.

# 144
В град Търговище всички ученици минават на ДО докрая на месеца. Не можахме да избутаме дори до декември  😳

Това по- долу незнам как да го сложа в скрит текст, извинете!

Аз се чудя как ли преди са взимали на децата Ви гърлен секрет или носен секрет.  
Никога не са им взимали такъв секрет. Не се е налагало.

Децата ми, слава на Бога, не са пили антибиотик от детската градина. А тогава ни го изписваха след преглед от личен лекар. Не сме били изпращани на изследвания.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 06:07 от Mia Rulana

# 145
Здравейте!
Има ли случайно някой първокласник, който е на ДО, да споделите как се чувства и как протича обучението?

# 146
  • София
Днеска в училището на моите деца е минала мед. сестра, мерила им е отново температурата (въпреки че на входа ги мерят всяка сутрин), питала ги е как се чувстват, дали имат някакви беразположения и им е казала, че в еди кой си клас ученик е контактен на положителен случай и ако не се чувстват добре, веднага да кажат. Побъркаха се вече тия хора. Дори няма истински болен! То чума да беше, нямаше толкова да ни психясат 🤨

Иначе аз вече имам готовност за ДО. Лаптопи на всеки, интернет- всичко съм подсигурила. Знам че в един момент и до там ще се опре, дано да не е толкова скоро.

Момент, сега, какъв е проблема да ви тестват децата, че нещо не разбирам!?! Нещо криете ли, притеснява ли ви?!? Това е все едно да откажеш тест за алкохол и наркотици като те спре полиция.

Не ми харесва методът на пробовземане при PCR тестовете. Нека измислят друг начин и няма да имам нищо против. Дотогава не искам нито аз, нито децата ми да се тестваме. Ако се наложи, ще стоим здрави 14 дена у дома. Не е болка за умиране.

Да, същия е, но истината е, че доста малко родители изобщо някога са си правели труда да пуснат гърлен секрет, назален - вероятно по-скоро би било изключение. Понеже ЛЛ и педиатрите рядко назначават гърлен секрет - повечето съм си ги плащала сама - амиии... повечето родители не биха го направили и им изглежда страшно.

ПП
Нито темата, нито форумът са лично и изключително притежание на Дидева, не се оставяй да те унижава по този начин. И не се стресирай от думите й (понеже гледам, че си сравнително нова) - нейните собствени деца отдавна не са изобщо в училищна възраст доколкото разбирам, така че не би и могла да сподели дали  в училището на децата й има или няма заразени или карантинирани.

# 147
Здравейте!
Има ли случайно някой първокласник, който е на ДО, да споделите как се чувства и как протича обучението?
В момента лайв или по принцип за 1 клас как е (ако искаш от миналата година опит мога да споделя, ако прочетеш теми 1 и 2 ще видиш още мнения).

Скрит текст:
Кати, прекаляваш... пиши си в скрит текст, по-добре ти се получава така.

# 148
И мен ми идват в повече тези припаданици за един гърлен и носен секрет, но съм за родителят да има право да реши дали да тестват детето му или да си остане вкъщи без тест.
Не знам вземане на кръв от вена как се престрашават да направят.

# 149
  • пустинята Гоби
Вземането на кръв от вената не е изследване, което се прави под път и над път. Определено прекалявате.

PCR тест, като всички останали медицински изследвания се прави при нужда. Като няма нужда, за целите на тоя и оня, аз няма да си подлагам децата на излишен стрес и неприятни преживявания. И без това достатъчно ги облъчват и им промиват мозъка с корона вируса, ще им спестя подобни тегоби докато мога.

Общи условия

Активация на акаунт