Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 666
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
При 20% ученици СЪС СИМПТОМИ затварят училищата! Тези са луди, или ние сме луди, станат ли 20% то мачът е свирен!!!

Тези не са в час. 20% симптомни означава, че ще има поне още 20-30% безсимптомни. Което е около половината ученици положителни.
Което пък означава, че нищо не се канят да правят и "спасението на давещите се е в ръцете на самите  давещи се"- т.е  подаване на заявления за ДО. Добре, че се появи тази опция, и то по закон.

# 376
Днес вземах извинетелна бележка, пише че от 15.09 е вече 3 лева. И пет да стане пак ще плащам, нямам избор.

# 377
  • в страната на чудесата
Е 5 лв пари ли са за една бележка?

# 378
  • София
Скрит текст:
Признавам, че не знам какво е ОВ и за какво служи. Функционалността на електронните бележничи не би трябвало да се различава особено, за да покрие някакви изисквания.
Домашните не следват ли някаква логика? В малките класове са  доста логични. Най-много да се мине детето да пише малко повече.  

Преди да минат на школото имаше някакъв офис 3XX - триста и нещо, не помня. Това нещо се оказа, че не просто няма функционалност, ами изобщо за нищо не става. В смисъл - буквално - не е през браузер, ами трябва да се инсталира нещо и остави дето трябва да е инсталира нещо, ами нещото е силно недомислено и изобщо не може да се инсталира. Така че цял 5-и клас си карахме така - без бележник, но за сметка на това и без електронен дневник. И понеже вече са големи и тефтерчета нямаха, абсолютно никаква обратна връзка.

Домашните не следват ли някаква логика? В малките класове са  доста логични. Най-много да се мине детето да пише малко повече.  
Ами не, не следва. Например госпожата по математика на моя син не преподава по учебника, а от някаква тетрадка. Съответно може да даде, а може и да не даде задачи за домашно от учебника, уч. тетрадка или сборника. Или не ги дава всички, а избирателно - задача х от учебника, задача у сборника и така.
Не мисля, че е нормално ученик и/или родител да хвърлят на боб, да гледат на карти или пък в кристална топка какво е взето и какви са били домашните. И то при положение, че има съвременни начини на комуникация и не би струвало кой знае какво усилие на съответния учител да драсне някакво съобщение.

Много просто. Прави ги ВСИЧКИТЕ - задачите, де - таман ще компенсира със сигурност липсата на помощ при преподаването.
ИЛИ нищо не прави, почива си, понеже болно дете невинаги може да прави каквото и да е.
И в двата случая няма някаква особена драма. И не, няма да се счупи, ако направи малко повече от изрично зададеното, спокойно.

При 20% ученици СЪС СИМПТОМИ затварят училищата! Тези са луди, или ние сме луди, станат ли 20% то мачът е свирен!!!

Успокой топката, отдавна са толкова (или повече) - поне в някои училища / класове. Разбира се, няма никакъв начин да се разбере на какво точно се дължат симптомите, тестване няма и всички получават извинителни бележки (ОВИ). Подозирам, че в повечето случаи се касае за друг коронавирус... от онези, които си щъкат обичайно и предизвикват "обичайната" настинка (доста заразна понякога, може и друг вирус да е).

Раздавали ли са ви декларации тази година че сте съгласни децата да бъдат снимани? Тази година в нашата декларация, която раздават всяка година, освен точката за "снимани (фотографирани)" имаше и точка за видеозаснемани за филми по проекти с образователна цел или нещо такова, не помня точно ... Това заради ДО синхронно ли е, или е някаква иновация на нашето училище?

Не помня какви неща имаше - на всички отговорих с "НЕ!"

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 19:31 от katiABV

# 379

Според мен ако направят пет лева,  трябва да ме чакат пред вратата с готовата бележка, кафе и бисквитка Wink

# 380
Тази година не са ни давали никакви декларации.

# 381
  • в страната на чудесата

Според мен ако направят пет лева,  трябва да ме чакат пред вратата с готовата бележка, кафе и бисквитка Wink
Хахаха. Да ама ги търсиш ти, а не те теб. Та ще трябва да минеш без кафе Simple Smile

# 382
Това е ирония нали?

# 383
  • в страната на чудесата
Това е ирония нали?
Не, що да е ирония.
За всяка транзакция банката ми иска, за всяка бележка в общината, на РЗИ таксите вече са тройни. Що да е ирония
Само потеебителската такса от 8 години е 2.90

# 384
За дете потребителска такса?
Откога са го въвели?

# 385
  • в страната на чудесата
За дете потребителска такса?
Откога са го въвели?
Говоря въобще. За децата няма.
Потребителска такса доколкото ми е известно е за преглед
За издаване на документ незнам, не ми се е налагало досега
Но 5 лв ми се струват нищо за документ.

# 386
Децата не плащат потребителска такса. Бележки се издават за училище, тоест на деца. Банка не ми е известно да се ползва. Говорим за лл, не такъв на частно.

Реге, потърси на черно от гимназисти. Ще ти излезе по-евтино и няма да се редиш на опашки Joy

# 387
  • в страната на чудесата
Децата не плащат потребителска такса. Бележки се издават за училище, тоест на деца. Банка не ми е известно да се ползва.
Не плащат потребителска такса за преглед.
Издаването на документ не е преглед.
И не ми се спори щото не знам колко трябва струва една медицинска бележка. Но 5 лева е смешна работа.

# 388
При нас нищо не е струвало никога. Вземала съм доволно много бележки.

# 389
Това не е потребителска такса.
За децата потребителската такса се плаща от ЗК. За издаване на документи - бележки, медицински... касата не плаща и преди време даде разрешение на ЛЛ да въведат по свое усмотрение такса.

Общи условия

Активация на акаунт