Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 582
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
От години лекарите са сведени до обслужващи хартията администратори, на които наред с техните висшестоящи шефове зад и около бюра, задължения им вменяват и просветните абдали от руо и мон. Вместо тези хора да си гледат работата, разпечатват хартия. В чужбина не знам дали лекарите преглеждат хреми, но на тукашните им се налага да го правят, за да удостоверят ови без да има ови. Деца за бележки и пенсионери с рецептурни книжки споделят общи лекари.   

# 421
При нас постоянна отсъстват учители но нямат свободни часове, имат заместник, което е леко напрягащо. Как така става. Никой не ни казва защо. Децата питали едната - имала проблем с крака. Може пък и да е имала, ама е подозрително. Ставаме мнителни ли...

Същата работа. Децата карат по половината часове - учители ги няма. Днес нямат два блока по два часа. Може да са болни от нещо обикновено, ама казва ли ти някой. И тях едва ли ги тестват.
Пълна пародия. А можеше да си учат ДО и да ходят само за практическите предмети. Кого лъжем не знам, вирусите явно не можем.

По отношение на бележките - аз не знам ЛЛ, който да е зле платен. Напротив, имат стотици пациенти, някои от които не виждат с години, за които им се заплаща. Нашият педиатър никога не ни е вземал пари за бележка.

# 422
  • Бургас
Според мен отпора срещу ДО ще е до последно. Чета много коментари във Фейсбук и следя разни групи. Не зная дали съм права, но наблюденията ми са, че обикновено срещу ДО са по-нискообразованите хора и такива, които едвам са завършили или такива, на които децата им се справят зле в училище, или такава, на които родителите им не могат да се справят с тях и искат да са под контрола на някоя "институция" грубо казано. Пак казвам, че това е лично мое мнение, може и да не е вярно, но като цяло това са ми наблюденията. Управляващите пък спасяват икономика и не искат да си навличат негативни реакции (нали избори идват) и също ще чакат до последно.

# 423
  • София
Според мен отпора срещу ДО ще е до последно. Чета много коментари във Фейсбук и следя разни групи. Не зная дали съм права, но наблюденията ми са, че обикновено срещу ДО са по-нискообразованите хора и такива, които едвам са завършили или такива, на които децата им се справят зле в училище. Пак казвам, че това е лично мое мнение, може и да не е вярно, но като цяло това са ми наблюденията.
Недей да вадиш заключения от пишещите във ФБ - така може съвсем да се объркаш.

# 424
  • Бургас
Недей да вадиш заключения от пишещите във ФБ - така може съвсем да се объркаш.

Може, то сякаш е някаква паралелна реалност там.

# 425
  • пустинята Гоби
Аз поддържник на ДО не познавам. Хората се изнервиха от месеците вкъщи, затворени с деца и учебници. Принципно и аз не съм радетел на ученето вкъщи, но в случая ми се струва, че е наложително. Много по-разумно е да се затворят училищата сега за по-кратко, отколкото постфактум за дълго.

# 426
Аз съм против ДО. Това че е разумно да пуснат децата в къщи при тези бройки, за мен не прави ДО по-приемливо. Определено ще съм по-спокойно да е в къщи. Но синхронно пред екран с камера няма да го сложа.

# 427
Само за сведение: зам. министър на здравеопазването е иадздал заповед, че се прекратяват всякакви отпуски във болниците.
Заповед за спиране на училищата няма да видим. Ковидарникът върви с пълна сила. Докато си минем по реда, естествен отбор. Да се надяваме, че  сме от най-приспособените. Амин.

# 428
  • София
Обаче в пресконференцията каза, че тази забрана за отпуски е за директорите само. Трябвало да са си на поста, вместо вкъщи. За работниците и служителите отпуските са разрешени.

# 429
  • София
Скрит текст:
Този въпрос към мен ли беше?
За мен посещението/чуването по тел.  при лекар е задължително при всяко неразположение. Не смея да прилагам самолечения и не съм компетентна да назначавам лекарства.
Обаче много им се чудя на здравния министър и на всички лекари в парламента , как на никой не му е хрумнало ,че при нашите климатични условия не е безопасно децата да са на отворен прозорец при ниски външни температури.

Ами... те не са на отворени прозорци. Без маски (моето е с маска, ама какво от това), добре сгъстени... не на отворени прозорци, а на интензивни молитви са. Пробваме отново средновековното средство за предпазване от чума... Всички на едно място и... ако се разболеят... не са се молили достатъчно. Или достатъчно добре. Или на правилния бог.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 00:29 от katiABV

# 430
Ирене, недей да правиш обобщения на едро.
Аз не искам ДО за моите ученици, в шести и осми клас са, въпреки че в нашето училище е общо взето добре организирано. За моите деца не става. Учат добре присъствено, запомнят и разбират материала основно в час. Малкият изобщо нищо не вдява от четене на малоумно написаните учебници, особено по история. По 30 минути са им часовете, когато са онлайн. Това време не стига за нищо.
Аз ходя на работа. Винаги съм помагала по някои предмети, и на двамата, но просто няма кога и как да се превърна в учител по всичко, за да усвояват качествено материала и по време на електронно обучение.
Здравето добре, важно ми е,бно и образованието на децата ми е важно. Този вирус може да ни тормози, и най-вероятно ще го направи, още години. Ще дойде време децата да ми завършат, да влязат в университет и да се оправят сами в живота, С какви знания ще прекрачат този праг? Или пък то за общи работници из Европата образование и знания не им трябват.

# 431
  • пустинята Гоби
По принцип вирусът засяга и здрави, млади хора. Няма ли притеснение у Вас, че ако болниците са пълни, а има много болни, може да нямате достъп до медицинска грижа, а такава вероятно ще ви потрябва?

# 432
Класът на дъщеря ми и съседният клас от днес са в карантина до 03.11.2020г. Минават от утре на ДО. В нашия клас има дете с положителен тест, а другият клас, защото играят заедно физическо в салона и са стая до стая и през междучасията си ходели на гости.Ill 6-ти клас са.

# 433
По принцип вирусът засяга и здрави, млади хора. Няма ли притеснение у Вас, че ако болниците са пълни, а има много болни, може да нямате достъп до медицинска грижа, а такава вероятно ще ви потрябва?
Според мен страшно много хора изобщо не са в течение за фазата на епидемичната ситуация в момента. Навсякъде около мен.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 13:07 от Cygnus

# 434
Обаче в пресконференцията каза, че тази забрана за отпуски е за директорите само. Трябвало да са си на поста, вместо вкъщи. За работниците и служителите отпуските са разрешени.
Кой  каза? Моля те, кажи къде да го намеря, да прочета/чуя този текст?! Много ми е важно! Може и на лично, ако предпочиташ.

Общи условия

Активация на акаунт