Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 575
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Министърът на днешния брифинг.

# 436
  • София
Не зная къде. той каза нещо от сорта, че в момента във фейсбук се въртяла една негова заповед, която обаче била за ръководителите на РЗИ-та, болници и т.н., засягала техните отпуски, защото трябвало те да са на работа, а не вкъщи, а ако работещите били изтощени и искали да си починат, можели да излязат в отпуска. На брифинга го каза.

# 437
Благодаря. Чух вчера, че са отказали отпуски на колеги заради тази заповед.
то и аз на пръв прочит реших, че касае само тях /директорите/, но после, като  чух, че са отказвали отпуска с мотив тази заповед и се разколебах.
Щом сте го чули с ушите си, значи да си я заврат там, дето слънцето не свети!!!!!!!!!!!!
Ще потърся да чуя или прочета и аз, но се доверявам на вашите очи/уши

# 438
  • София
виж на запис на брифинга, някъде като бяха въпросите на жулналистите. Той сам повдигна въпроса, те не са го питали, затова наострих уши.

# 439
А стига бе,как деца 6-ти клас и нагоре не се оправят сами?А пък как по история се предполага,че детето разбира от учителката,а четейки учебника не?!?Да е математика,български...а то история.Там четене се иска си мисля.
Аз съм на мнение,че децата които си можеха и учеха и преди,и по време на ДО не им се отрази много.Другите,дето и без това ги ръчкат,те нормално позакъсаха още повече.Но така или иначе,до ново ДО пак ще се стигне,неизбежно е,ама едва ли пък за няколко месеца децата ни ще се превърнат в тапигьози непоправимо.
Децата които по здравословни причини се налага да са ДО да ги отписваме ли?Те според вас нямат никакъв шанс да се обрязоват нормално.

# 440
  • Бургас
...Аз ходя на работа. Винаги съм помагала по някои предмети, и на двамата, но просто няма кога и как да се превърна в учител по всичко, за да усвояват качествено материала...

А, ето това е разковничето. Когато образователната ни система се трансформира така, че да не се налага на никой родител да помага, обучава и пише домашни и въобще да участва по какъвто и да е начин в образователния процес тогава ще потръгнат нещата. Сега всеки се спасява поединично.

На мен например здравето на семейството ми е по-важно от знанията за синуси, валентности, полезни изкопаеми и световни войни.

Аз съм на мнение,че децата които си можеха и учеха и преди,и по време на ДО не им се отрази много.Другите,дето и без това ги ръчкат,те нормално позакъсаха още повече.

Точно!!!

# 441
По принцип вирусът засяга и здрави, млади хора. Няма ли притеснение у Вас, че ако болниците са пълни, а има много болни, може да нямате достъп до медицинска грижа, а такава вероятно ще ви потрябва?
Според мен страшно много хора изобщо не са в течение за фазата на епидемичната ситуация в момента. Навсякъде около мен.

И аз така мисля.
Всъщност и в момента вече въобще не са актуални капризи "харесва ми-не ми харесва ДО", само че ще разберем явно след още малко време, че всъщност не е въпрос на желание.

Мен също не ме устройва, и не защото детето ми не се справя, както всяко дете то трябва да бъде оставено да се справи, за да започне да се справя. Докато му стоя над главата, надзиравам го и му смилам материала, то също би висяло като дроб, но като го принуди неволята, отново като всяко дете - може да те изненада.
Та не заради справяне-несправяне много исках децата спокойно да си учат, да си ходят в клас, то и обучението му е специфично   - но уви, явно не се получава, учителите ги няма, карантинират се класове, ситуацията се изнервя, засега децата приемат с радост свободните часове, но всъщност при ДО щяха да ги оползотворяват, а не да махат с чантите по улиците, разпуснати от поредния час, в който преподавателя отсъства без да ни казват защо .

# 442

И аз така мисля.
Всъщност и в момента вече въобще не са актуални капризи "харесва ми-не ми харесва ДО", само че ще разберем явно след още малко време, че всъщност не е въпрос на желание.

Според закона си е така, но това не прави ДО по-хубаво. Да пуснат всички деца във ваканция е най-правилно при увеличени бройки, не да си прибутват електронните заместители. Може да поизостанат, но не е болка за умиране,  поне ще си запазим здравето. Има време да наваксват, според мен поне. Но това вече е решено.

# 443
Е, при вас има свободни часове, а при моя син примерно вчера вместо биология са имали български, защото учителката е болна. Децата не са знаели и си носят биологията, но изненада!

# 444
kg, отвори учебника по история за шести клас на кое да е издателство, прочети някой урок и се опитай да схванеш нещо от него. Аз не мога, щото явно съм от простите, а някога историята беше сред любимите ми предмети. И детето ми не схваща и не запомня нищо от написаното сигурно, щото и то е просто. Ама пък по математика се справя много добре, явно все пак има някаква искрица ум в главата му.

# 445
  • Бургас
ston, спокойно. Аз също не се справях с историята навремето. Не само, че не се справях, ами бях мнооооого зле. Буквално нищо не разбирах и изпитвах органическа непоносимост към подобен род разказвателни. Ама ей ме на, в момента ако седна да разговарям с някого ще се окаже, че зная повече от някой, който е имал 5-6 по история. Иначе по математика бях доста напред с материала. Липсата на основни знания по история не ми е попречила в живота. С което не искам да омаловажавам предмета, но искам да покажа, че човек може да оцелее в едно капиталистическо общество и без много от нещата, които се учат в училище.

# 446
kg, отвори учебника по история за шести клас на кое да е издателство, прочети някой урок и се опитай да схванеш нещо от него. Аз не мога, щото явно съм от простите, а някога историята беше сред любимите ми предмети. И детето ми не схваща и не запомня нищо от написаното сигурно, щото и то е просто. Ама пък по математика се справя много добре, явно все пак има някаква искрица ум в главата му.
Специално за историята в 6 клас, вземи учебника на Булвест. Доста добре е подреден материалът, за разлика от Просвета. И на мен не ми харесва това симетрично назубряне на западноевропейска и българска средновековна история.

Иначе аз съм за ДО. От него видях също кои учители учителстват по призвание и кои за заплата. Тези, които сте за присъствено обучение, искам само за един учебен ден да проследите с камера уроците в класната стая. Шокирани от доста неща ще останете - като почнем от дисциплина и неувладяване на клас до метод на преподаване и начин на изпитване.

# 447
  • София
Ирене, и на онези дето ги сочиш в предходния пост (дето ги четеш във ФБ) сигурно не са им важни "знанията за синуси, валентности, полезни изкопаеми и световни войни."
Аз съм от непишещи във ФБ, незавършили с мъка образованието си, децата ми са в добри училища и да кажем справят се с училището (което не пречи да съм критична към тях), миналогодишната ДО вървеше добре, аз съм с опит да преподавам изцяло два предмета цяла година на едното дете като да намеря време и за другото, здравето ни е важно, но не съм за ДО.
През цялото време на ИП без 3 седмици съм била на работа, та ми е важно здравето (че и сериозни неща свързани с лечение в този период ни се наложиха... продължава и сега), още повече като виждам, че в "мислещите за народа" мисъл нЕма Sad
И да спасих си детето "поединично", но това не ме спря да търся правата на всички деца пред директора (на училище, което е в миналото) и да търся решение, но аз не мога да заменя учителя за няколко класа... не ми е работа, нито съм искала да го работя, не че нямаше да се справя.

Kg, отвори учебник по История и ще разбереш, защо е проблем ученето от него. За дете, което няма афинитет към предмета са повече от неразбран - имам двойния опит с дете с интерес и такъв без към Историята.

# 448
  • Бургас
Ирене, и на онези дето ги сочиш в предходния пост (дето ги четеш във ФБ) сигурно не са им важни "знанията за синуси, валентности, полезни изкопаеми и световни войни."

Малко да се отклоня от темата и да ви разсмея. Имах един възрастен преподавател в университета, който беше виждал какво ли не предвид стажа си, та много обичаше да казва, че умните и успели деца в България са такива не благодарение на образованието ни, а въпреки него. LaughingLaughingLaughing И допълваше, че който е тъп нищо не го спасява - ни частни уроци, ни нищо. Аз бих допълнила към днешната ситуация - ни присъствено.

# 449

Малко да се отклоня от темата и да ви разсмея. Имах един възрастен преподавател в университета, който беше виждал какво ли не предвид стажа си, та много обичаше да казва, че умните и успели деца в България са такива не благодарение на образованието ни, а въпреки него. LaughingLaughingLaughing И допълваше, че който е тъп нищо не го спасява - ни частни уроци, ни нищо. Аз бих допълнила към днешната ситуация - ни присъствено.
Дано този не е бил най-умният ти преподавател.🙂
Викаш, някои си се раждат научени, други тъпи, няма нужда от образование. Тцъ, тцъ...

Общи условия

Активация на акаунт