Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Представям си какво им е на родителите, чиито деца са присъствено.

В смисъл? Какво си представяш?
Аз се радвам, че децата са присъствено.

Дъждец има предвид, че много хора изпращат децата си всеки ден на училище със свито сърце и се молят "да не дава Господ". И не се радват като вас.
Много драматично. 🙂
Ми да ги спрат. Има възможност за ОЕСР, Няма нужда да се молят на Господ, а на РУО.

# 481
  • София
Не е темата за това, не знам как ще приемете думите ми, но обикновено, когато искам да си кажа нещо, трудно се въздържам!
Ирене, Дъждец, всички, които пускате децата си със свито сърце, вероятно много от вас имат сериозни здравословни/семейни причини за това. Трудно е когато човек трябва да прави важни избори. На мен лично, също ми е трудно, защото аз съм поставила нещата така: моето спокойствие, като родител срещу психичното здраве и юношеството на детето ми. Няма правилен универсален избор. Наистина, без капка ирония, съчувствам на всяка една от вас, най-вече заради вероятните причини да пожелаете толкова силно ДО, че и да го предприемете.
Глупаво ще е, да кажа, че ви давам съвет, но не мога да намеря точните думи в момента. Просто искам да ви кажа, да се опитате да намалите стреса, да не изпадате в паника, да знаете, че това, че може да сте/да имате близък в рискова група, не ви прави обречени!
Наистина, за разлика от спора с маски/без маски, за мен тук става дума за много по-сериозни неща.
Бъдете здрави!

# 482

Дъждец има предвид, че много хора изпращат децата си всеки ден на училище със свито сърце и се молят "да не дава Господ". И не се радват като вас.
Много драматично. 🙂
Ми да ги спрат. Има възможност за ОЕСР, Няма нужда да се молят на Господ, а на РУО.

София не е цяла България. Няма ОЕСР навсякъде. Няма. Предлагат ми само самостоятелна форма на обучение, което е нещо съвсем друго.

# 483

Много драматично. 🙂

София не е цяла България. Няма ОЕСР навсякъде. Няма. Предлагат ми само самостоятелна форма на обучение, което е нещо съвсем друго.
При самостоятелната форма пак ще си учи вкъщи и няма да го изпращаш на училище.
Слънчевата, евала ти правя за търпеливия тон. На мен ми писнА във всяка тема шепа хора непрекъснато да повтарят, че училищата са им виновни и всички трябва да минат на ДО. Не'ам нерви 😉

# 484
Не навлизайте в такива спорове.Имайте предвид, че  в тази тема, както и в другата за Ковид най-големите поддръжници на липсата на мерки, присъствени обучения на всяка цена и омаловажаване на тежестта на ковид са потребители, който работят от дома от март месец, излизат веднъж в седмицата на пазар и не се подлагат на никакви рискове, но затова пък системно убеждават другите да продължат "да живеят". Това доста олекотява подобни тези.

Всеки си има глава на раменете и може да прецени дали това, което се прави в момента в училишата отговаря на ситуацията и да предвиди накъде отиват нещата.

# 485
  • София
моето спокойствие, като родител срещу психичното здраве и юношеството на детето ми. Няма правилен универсален избор. Наистина, без капка ирония, съчувствам на всяка една от вас, най-вече заради вероятните причини да пожелаете толкова силно ДО, че и да го предприемете.

Повяарвай ми, че психичното здраве на цял клас започва да виси на косъм в момента, когато любимата им класна и учителка е в тежко състояние, да не дава Господ нещо по-лошо....

# 486
Не навлизайте в такива спорове.Имайте предвид, че  в тази тема, както и в другата за Ковид най-големите поддръжници на липсата на мерки, присъствени обучения на всяка цена и омаловажаване на тежестта на ковид са потребители, който работят от дома от март месец, излизат веднъж в седмицата на пазар и не се подлагат на никакви рискове, но затова пък системно убеждават другите да продължат "да живеят". Това доста олекотява подобни тези.

Всеки си има глава на раменете и може да прецени дали това, което се прави в момента в училишата отговаря на ситуацията и да предвиди накъде отиват нещата.
Какво значи " не се подлагат на никакви рискове"? Моето дете ходи на училище. Поела съм този риск, защото ми е по-важно от други рискове като да се ръгам в тълпите в моловете и ГТ.

# 487
  • София
EliG, няма да коментирам! Ще кажа само, че не намирам за нормално децата да се чувстват виновни! Да страдат-да, да са тъжни- да, да са виновни- категорично НЕ!
И ако тези деца изпитват чувство на вина, всички които крещят, че децата са най-големите разпространители, трябва да се смирят малко! Ето, това е един от по-големите проблеми, от този с маските!

# 488
  • София
Къде в поста ми става дума за вина?
EliG, няма да коментирам! Ще кажа само, че не намирам за нормално децата да се чувстват виновни! Да страдат-да, да са тъжни- да,

Тези неща не нанасят вреда на психиката ли?
А ако все пак знаеш, че си причинил вреда, не страдаш ли?
Хората, които по невнимание отнемат човешки живот на пътя, дали не изпитват вина и не се сриват?
Твърде елементарни изводи за твърде сериозна ситуация по света и у нас.
Ако беше така просто, да надмогнем някакво неудобство и децата да си ходят на училище.... ех...

# 489
Децата не трябва да се чувстват виновни, но трябва да се възпитават в чувство на отговорност. Без никакъв психически натиск, когато едно дете е умно и проявява емпатия, то спазва мерките и правилата.

# 490
При нас все още пълно мълчание. Втора учителка я няма, питат децата какво ѝ е, но нищо не им се казва. Родителска среща така и нямахме, съобщения в ел. дневника няма.

# 491
Децата не са малоумни, да не могат да навържат две и две. Особено по-големите. Съвсем ясно им е какво става, коментират го и помежду си. Не ги подценявайте толкова

# 492
  • София
Аз до момента не съм видяла никакви данни и факти в подкрепа на тезата, че децата са разпространители на вируса и най-големите развъдници са училищата. Имам обаче следните факти от училището на сина ми, което публикува в ел. дневник и ежедневно обновява информацията, както за всеки групов, така и за всеки единичен случай на карантина. И фактите са следните към момента: 2 карантинирани класа заради заразен един ученик от класа, т.е. общо 2-ма позитивни ученика в училище /при предишните два карантирани класа, нито едно друго дете от класа не се зарази/; 16 карантирани ученика от различни класове, заради позитивен член на семейството /без децата да са болни/, т.е. заразата в семействата е от източник, извън училище; 1 бр. карантиниран учител, заради позитивен съпруг /тестът на учителя е отрицателен/. Т.е. от началото на учебната година имаме само 4 позитивни деца от различни класове /а някои и в различни сгради/, като нито един от съучениците им не е заразен, т.е. не са се заразили в училище и още поне 17 контактни, на които близките са се заразили не в училище /на работа, в МОЛ-а и т.н./.
В гимназията на дъщеря ми не публикуват толкова подробна информация, но: във всички случаи на карантиниран клас досега, след изтичане на карантината класът се връща на училище и няма друг заразен от същия клас. Отделно тя има приятел под карантина, заради позитивен баща. Самото дете е с отрицателен тест.
На база тези факти, аз си правя определени изводи и те не са в подкрепа на горната теза.

# 493
Iris, за моите  мнения ли става въпрос?
Оценката на риска всеки може да си я направи след толкова  месеци в това положение.

Тъжно ми е за детето ни и за всички, които ще са лишени от много неща за още една година...

# 494
Санака, няма заразен, защото са го установили, след като са ги тествали ли? Децата, казват, са безсимптомен преносител.

Общи условия

Активация на акаунт