Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 551
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Моите деца учат в училище до 12 клас. До момента нямам получена информация по никакъв канал за болен ученик или учител, нито  за карантиниран клас. Честно казано мисля, че това не е възможно и предполагам, че по-скоро се спестява тази информация, за да не се всява паника. Което подлага всички, и деца, и родители, и учители, на много голям риск.

И в нашето училище не се изнася никаква информация. Ако не бяха карантината класа на дъщеря ми, заради болни дете, а друг клас, въобще нямаше и да разберем сигурно.

# 571
Warwick, коментарите тръгнаха от поста на Лейка и чесно казано, не разбирам защо ти ми размахваш пръст.Аз съм взела всички възможни мерки, синът ми е на ДО, но моят частен случай няма значение. Учителите как точно да се предпазят - с напускане? Самотна майка- продавачка какво да направи? В тази ситуация спасяването поединично е невъзможно, а превъзпитаването на други хора - утопия. Това исках да кажа. Не да си мерим мерките. И затова е роля на държавата да определи правила, които да ограничат загубите на обществото, най-вече човешките.

# 572
Warwick, коментарите тръгнаха от поста на Лейка и чесно казано, не разбирам защо ти ми размахваш пръст.Аз съм взела всички възможни мерки, синът ми е на ДО, но моят частен случай няма значение. Учителите как точно да се предпазят - с напускане? Самотна майка- продавачка какво да направи? В тази ситуация спасяването поединично е невъзможно, а превъзпитаването на други хора - утопия. Това исках да кажа. Не да си мерим мерките. И затова е роля на държавата да определи правила, които да ограничат загубите на обществото, най-вече човешките.
Абе не мисли кой как ще си избере мерките според своите  желания и възможности.
Дадох примерни мерки, които не са насочени точно към теб, а от които всеки може да си избере тези, които "му прилягат".
Хората са различни, професиите, семействата и възможностите - също. Няма нужда да обвиняваме някого, особено в анонимен форум и да му даваме акъл.
Можем да споделяме мерки, с които сме запознати и които сме избрали, за да сме полезни на другите, търсещи за себе си.
Абсолютно безмислено е да се повтаря като на малоумни да си носим маските, да си спрем децата от училище и да затворят заведенията. Около това се въртят дискусиите в темите за ковид. А има далеч по-смислени мерки.

# 573
Какво ли не правят някои директори, за да са в светлината на прожекторите. Мярнах в друга тема една статия за броя на отсъствията на учениците от началото на учебната година насам.

Диян Стаматов каза също, че  ученик с 30% направени отсъствия по един предмет, без значение дали са извинени или неизвинени на отсъствието по един трябва да се яви на изпит за оформяне на оценката.

Това е от правилника за дейността на училището, което ръководи, за тази учебна година.

А ето как всъщност е по наредба.
(5) Срочна оценка не се формира без наличието на минималния брой текущи изпитвания по чл. 12, ал. 1 поради отсъствие на ученика в повече от 25 % от часовете по учебния предмет в съответния вид училищна подготовка. В този случай ученикът полага изпит за определяне на срочна оценка по чл. 7, ал. 3, т. 2.

# 574
Warwick, както сме в темата за ДО, предложи как да се пазят учители и ученици.

# 575
Warwick, както сме в темата за ДО, предложи как да се пазят учители и ученици.
Айде пак. Аз да предложа? В качеството си на каква? Учителите са хора, като мен и теб, които сами си организират живота и вземат решения за себе си и семействата си.
Аз единствено имам отговорност и задължение да се грижа за своето дете. Превъзпитавам го в духа на новото време. 😉
Всеки родител трябва да прецени кое е най-добро за собственото му дете. Не за моето и твоето. 🙂

# 576
  • София
Стаматов разпорежда глупост след глупост.
И не мога да вържа логиката между предложението му за увеличаване на дните, извинявани с бележка от родител до кл.ръководител и това!

# 577
Аман вече и от него. Оня ден се пъна да обяснява как му се полагало на втори ноември да не работи. Зор голям за един ден, вместо да се гледа на нещата глобално.

# 578
https://www.peticiq.com/
Подписвайте за дистанционно обучение.

# 579
  • София
Моите деца учат в училище до 12 клас. До момента нямам получена информация по никакъв канал за болен ученик или учител, нито  за карантиниран клас. Честно казано мисля, че това не е възможно и предполагам, че по-скоро се спестява тази информация, за да не се всява паника. Което подлага всички, и деца, и родители, и учители, на много голям риск.

И в нашето училище не се изнася никаква информация. Ако не бяха карантината класа на дъщеря ми, заради болни дете, а друг клас, въобще нямаше и да разберем сигурно.
И какво направихте, за да се променят нещата?

Аз ще кажа какво направих в тази ситуация!
Уведомих познатите родители на деца в съседни класове (не съм крила, че детето ми е в карантина, защото е контактно, а аз ходех на работа, според насоките на МОН и МЗ)
Поставих въпроса на РС, че е редно да се уведомява, в това число какво следва, ако се случи, за да няма спекулации.
Направиха го и други родители.
В резултат сега има информация - уведомяват ни през Школо.

# 580
  • София
https://www.peticiq.com/
Подписвайте за дистанционно обучение.
Училищата са едно от малкото места, в които не се спазват почти никакви противоепидемични мерки и заради това разпространението на вируса е най-голямо там.
Тази петиция е писана от някой, който нр живее в България! Grinning

# 581
Заинтригувахте ме. Погледнах я. Анонимен автор, който вероятно не знае какво точно е поискал. Дистанционното обучение предполага изпити за срочни и/или годишни оценки. Вероятно  е имал/а ОЕСР предвид. Не е лошо да се чете преди да се пише, защото току виж си получил това, което си поискал.

# 582
Аз също не крия, че детето ми е в карантина. Уведомих родителите на всички деца, с които си играе и вече и целият вход, в който живеем разбра😄.
Родителска среща не сме имали и ни уведомиха, че няма и да имаме. Помолих класната да уведоми директорката, че лично Аз (А мисля, че и другите родители няма да имат нищо против) искам да получавам информация за случаи на Ковид в училището. Другата стъпка е да говоря лично с директорката.

# 583
Може да разпечаташ онази част от Насоките на МОН, според която са задължени да подават информация или просто да я изпратиш на класната и/или директора на училището.

# 584
  • София
В училищата на децата ми се спазват правилата от учителите.
Дезифектанти има.
Обръща се внимание на неспазващите, напомня се, ако не се спазват изискванията.
Малката е 7 клас и в школите (две различни) също се спазват правила - и учителите, и децата носят с маски.

Общи условия

Активация на акаунт