ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 023
  • 544
  •   1
Отговори
# 105
...
Аз нямам проблем с кърмата, но имам с кърменето... Бебчо от първия ден е свикнал на АМ (не знам какво беше това в МД, ама гледаше блажено като дрогиран след ядене) и не знам дали заради различната форма на биберона спрямо гърдата или заради навика да получава храната лесно без да се пъне, но не желае изобщо да суче. Каквото и да му налея в шише, ще го изцоца, но не иска да чува за гърди-започва див рев и ме бие с ръчички. Какво ли не пробвах, нищо не помага. Цедя се, допълвам с АМ, но много ми е мъчно, че не става на гърда. Днес ще идва вкъщи консултант, но не възлагам големи надежди. Изпуснах момента... Не знаех на кой свят съм, недоспиването, стреса... На лекциите за кърмене винаги казват, че кърменето е най-естественото нещо и едва ли не бебето ще се ориентира безпроблемно веднага. Истината е, че може да се появят 52782 различни проблема.

пробвай със силиконови протектори (авент), ние така успяхме, после ги махнах - след 2-3 дни и си засука нормално.

# 106
Здравейте, момичета! Вашият корем беше ли зачервен накрая на бременността (38-39-40 седмица) около пъпа, като кръг и прозиращ всякаш има карта с множество червени линии? Не знам дали го обясних добре, или може би това са бъдещи формиращи се стрии😱

# 107
Привет и от мен! Някой беше по вдигнал темата за яденето. Ям си доволно, както до сега. Единствената разлика, която забелязвам е че ми се хапват сладки неща от две седмици някъде(37 гс), сега съм 39гс. Преди това даже бях смъкнала 1 кг, но сега освен, че съм си го върнала съм и 2 отгоре( общо + 22кг за момента) Rolling Eyes
Днес от прегледа: бебока е 3100, липсва разкритие, но пък зачестиха контракциите.
Нещо ми се губи Delisardeli и нейните сладки госпожици. Скоро не е писала как са. Сигурно няма време.
Лека нощ

# 108
  • Пловдив
Моя корем не е имал зачервено, капилярчета или нещо подобно нито около пъпа, никъде другаде.
Това е няколко часа преди да родя.

# 109
В деня на секциото бях в реанимация, обезболяваха ме с вливане на парацетамол (и още нещо леко) и помагаше, стига да не мърдам.. На следващия ден беше раздвижването, а иначе ми казаха Профенид свещички да ми донесат близките за обезболяване за следващите дни, след като махнаха абоката, той много пречи ако бебето е при теб. Аз имах проблеми и с ходенето до тоалетна. След няколко дни ми дадоха свещички и после и хапчета, ще бях тежък случай, а това е важно. Иначе не искаха да ни изпишат. В деня на секциото не ми дадоха храна цял ден, след него само вода и то след няколко часа. На следващия ден ми дадоха кисело мляко, сирене и сухари. Донесоха ми и бисквити и с тия сухоежбини после си докарах запека, но това е менюто. После вече следващите дни може крем супа да ви носят близките, че в МД менюто беше крайно неподходящо за след секцио, не знам за другите болници, ама доколкото чух, родилки са си поръчвали до МД храна през takeaway и т.н.,така че и това е опция.
Много съм доволна от консултантката по кърмене, то бебето пак се дърпаше дълго, но тя успя да го накара да засуче, обясняваше и показваше прекрасно как. Страхотна е, ако някой от Сф иска телефон, да ми пише на лично-Вили Николова се казва. После успях само два пъти сама, останалите пъти цедях, но моето бебе е много упорито и дано свикне. Поне видях, че е възможно.

# 110
  • София
Идвам на отчет след плегледите вчера и днес. Тоновете на бебето са добре и се появи 1 контракция, която дори не усетих, казаха ми за нея. Вчера ми беше и вагиналният преглед, който мога да определя като леко неприятен, но не и болезнен. Разкритието ми е 1 см., шийката е скъсена на 30% и е започнала да омеква. Въпреки това, докторът спокойно ми записа час за идната седмица, тъй като за момента нямало индикации за наближаващо раждане.
На прегледа днес младежът го измериха 3,150 кг., всичко с кръвоснабдяването е плацентата е наред. При околопладните води има джоб, който бил с нормални за седмицата ми размери. И при този лекар имам час за след седмица. Пък да видим детето с какви планове е.

# 111
Имам зачервяване аз над пъпа, там имах пиърсинг и мисля че е свързано нещо от разширяването на кожата. Иначе май имам наченки на стрии и от двете страни надолу към корема дето не го виждам, само на огледалото. Ужасно е Head Band

# 112
За тези от вас, които имат бенки, забелязали ли сте промяна на някоя от тях по време на бременността? Уголемяване ?
Вчера загледах една релефна по лицето си, че е нараснала доста и леко ме сърби. Четох, че е възможно да е на хормонална основа. ..

# 113
Аз просто се отказах да се опитвам да следя всички промени дето настъпват в кожата ми през тия месеци. Оставям настрана кофти акне, имам и нови бенки според мен, петънца, брадавички, окосмение. Всичко ми се струва толкова динамично, реших да изчакам да родя и да видя какво ще остане и тогава преглед. В началото ходих на дерматолог за акнето, каза ми “еми хормонално акне, нищо не можем да направим сега”.

# 114
Да наистина, ходя на йога и там с инструкторката всеки път обсъждаме неразположенията. За почти всички отговорът е - ще мине като родите Grinning

Иначе имам бенки дето са удвоени, ама пък и те са на корема та нормално май.
И последно неразположение да изкажа - леле така ме боли срамната кост, че вече едва стъпвам, имам чувството, че ще се спраска.

# 115
Здравейте, въпрос към вече родилите мами. Има ли такава, която е била болна по време на раждането? В почти 39 г.с съм и съм с течащ и запушен нос, болки в гърлото и рядко кашлица. Бях на лекар и пия лекарства, но се притеснявам ако започне раждане как ще реагират в болницата, как ще дишам с този нос и т.н. ако някоя е минала през това ще ми е доста полезна.

# 116
Здравейте, мамита!!!

Най-накрая мога и аз да ве похваля! Днес, в 13:12 се роди нашето момче- Кристиян. Мъж- 3340 и 50 см висок 😊😊😊
 Естествено раждане в 41 седмица с епидурална упойка. Моето мина много бързо, защото дойдох в болницата с 5 см разкритие, пуснаха ми окситоцин и 3 часа по късно го видяхме на бял свят. Искам само да кажа, че мен упойката не ме хвана напълно, въпреки че сложиха няколко дози след като виждаха, че ме боли. Но не се оплаквам, болката беше много по поносима. За жалост се наложи да напъвам доста, обезкуражих се малко , натискаха ми и корема доста пъти и тогава болката си беше много силна.

Без повече приказки, мога да отговоря на някой въпрос за раждането, ако някой го интересува. Раждах в Токуда Simple Smile

# 117
Добре дошли на Кристиян и Даниел! Много щастливи да растат! Simple Smile HeartHug

# 118
Аз просто се отказах да се опитвам да следя всички промени дето настъпват в кожата ми през тия месеци. Оставям настрана кофти акне, имам и нови бенки според мен, петънца, брадавички, окосмение. Всичко ми се струва толкова динамично, реших да изчакам да родя и да видя какво ще остане и тогава преглед. В началото ходих на дерматолог за акнето, каза ми “еми хормонално акне, нищо не можем да направим сега”.

И при мен излязоха бенки тип брадавички по врата. Не са твърде забеелжими, но си усетих кожата грапава и тогава ги видях. На лекар не ходих, щого аман от лекари и изследвания тази бременност, та и това да си причинявам, след като можело да е хормонално. Ще видим след раждането как ще сме.

# 119
Добре дошли на новите бебенца, да са живи и здрави.
Днес ходих да ми махат конеца, рязали са ми стария бебег от секциото и са ми засегнали кръвоносен съд, имам образуван малък хематом, сега ще го мажа и дано се резорбира. Аз да Ви се похваля, че от болницата се върнах на същите кг от преди да забременея, бях качила само 7кг, кото бебо се роди 3кг.С кърмнето нз дали ще ни се получи, защото имам само по 10мл като се цедя, като го слажа на гърда той се изнервя, че няма и започва рев. Освен да купя чай за кърмачки и да пия.

Общи условия

Активация на акаунт