ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 022
  • 544
  •   1
Отговори
# 90
Не са ми слагали от този гел, само 2 инжекции фраксипарин в ръката. Мен ме шиха с конци, които сами се разграждат.
Аз бях сама в стая, но бих предпочела да съм с някой. Първите 1-2 дни са в постоянни разговори, но след 5 дневен престой ми се искаше жив разговор.
В деня на секциото ме настаниха с багажа в стаята и оставих телефона си там. След като се събудих от упойката (бях с пълна) ме преместиха в стаята и ми дадоха телефона, като се поосъзнах ми донесоха бебка и акушерката ни направи няколко снимки, аз също щракнах няколко селфита.

# 91
Момичета, да ви се отчета- още не съм родила 😂 утре ме приемат в болницата и рано сутринта на 16ти ще започнат с влизането на системата. Докторката не посъветва да пия две лъжици рициново масло, да видим дали ще тръгне само раждането. Вие какво мислите по въпроса с единичните стаи? Предпочитате да сте сами или да има някой около вас , след като посещения не са позволени?
Аз исках сама, по-комфортно ми е така. Отделно се замислих какво правя, ако ме сложат с жена, която е болна...не става въпрос за корона, а по принцип

# 92
Става въпрос за този гел. Ще си помисля и аз дали да го слагаме🤷🏼‍♀️, тъй като се купува отделно и сумата не е никак малка

# 93
Честито за всички нови бебчета! Нека да са много здрави, щастливи и ухилени! ❤️

Моят Даниел се появи на 9.10 с планово секцио. До последно не слезна, на докторът седмици по-рано му беше ясно, но аз исках да чакам. Бях изключително спокойна, защото му имам пълно доверие и наистина всичко протече много гладко и спокойно. Доктор Дяволов и екипът му са страхотни. ❤️Заради него пак бих родила в Майчин дом, макар че имаше и доста неща, които не ми харесаха там, но те касаят "хотелската част". Естественото раждане е за предпочитане, но и при двете си има болка и минуси. Това, че после няма да  слезе кърмата и ще имате проблеми е мит-както може след секцио да си тече яко, така и след естествено може да не се получава. Минус на секциото е, че това все пак е коремна операция и е важно да имате избор на екип. После следващите дни боли при всяко ставане, сядане, всяка стъпка.... Чудех се как ще си вдигам бебето - е, това не може да спре една майка, но си боли ужасно и ако имаше опция за Вип стая с придружител, това щеше да бъде най-доброто.
Аз нямам проблем с кърмата, но имам с кърменето... Бебчо от първия ден е свикнал на АМ (не знам какво беше това в МД, ама гледаше блажено като дрогиран след ядене) и не знам дали заради различната форма на биберона спрямо гърдата или заради навика да получава храната лесно без да се пъне, но не желае изобщо да суче. Каквото и да му налея в шише, ще го изцоца, но не иска да чува за гърди-започва див рев и ме бие с ръчички. Какво ли не пробвах, нищо не помага. Цедя се, допълвам с АМ, но много ми е мъчно, че не става на гърда. Днес ще идва вкъщи консултант, но не възлагам големи надежди. Изпуснах момента... Не знаех на кой свят съм, недоспиването, стреса... На лекциите за кърмене винаги казват, че кърменето е най-естественото нещо и едва ли не бебето ще се ориентира безпроблемно веднага. Истината е, че може да се появят 52782 различни проблема.

# 94
tinyfairy, честит да е Даниел! На новите бебчета, които пропуснах да поздравя, също желая здраве и късмет в живота! Бързо прибиране у дома, леко и безаварийно гледане! Всичките съм ви изброила и попълнила в списъка! Ако имаме още попълнения, за които не знаем, кажете си 😍 На 7.10 имаме най-много бебоци засега. Момченцата добиват смелост и почнаха да излизат Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Чета ви за проблемите с кърменето. Съвети не давам, защото наистина всичко е много индивидуално, включително решението дали да се кърми или не. С първото бебе имах толкова проблеми, че бях на път да се откажа. Не го направих, но ми коства много усилия първите месеци. Сега обаче не мога да крия радостта си, че всичко тече по мед и масло. Малката се роди 3150, а вече е 3800, няма и три седмици по-късно. Направо изживявам заслужен катарзис с кърменето, след всички несгоди с първото бебе. Тогава пък бременността протече леко, за разлика от тази.
Пожелавам ви леко гледане на здрави бебенца, а ако има трудности, нека да са малко и леко да се преодоляват.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 09:21 от spooky

# 95
  • Пловдив
tinyfairy, моя не искаше да засучи. Роди се на 21.09...в един момент спрях това да го считам за проблем за на, с, напаснахме се с цедене и АМ. И не е станал по-лаком имало е случаи един час яде Astonished
На майтап на 13.10 го сложих на гърда и засука, все едно от самото начало го е правил. Проблемът дойде, че не мръдна от циците половин ден - заспи, оставя го в леглото и ревне все едно го колят. Вчера му дадох да сучи следобяд, когато и таткото е тук. Общо взето правя нещо, което никой не го лансира.

# 96
Здравейте на всички! Искам да попитам мамите раждали секцио колко време и как ги обезболяваха? Благодаря предварително. Бъдете здрави!

# 97
  • София
tinyfairy, честит син!
Vivi, на мен първите два дни ми ги биеха обезболяващите, после като се раздвижих ми даваха свещички Профенид. Аз лично си слагах само вечер, през деня нямах нужда. От както се прибрах не съм си слагала.
Зависи от твоя праг на болка и как се възстановяваш.

# 98
А как става първото раздвижване?

# 99
  • София
Идват две акушерки и ти дават напътствия. После отиваш до банята да се поизмиеш, сменяш нощницата и пак си лягаш. Аз лично когато усетих, че ме поотпуска упойката, почнах да си мърдам краката и да се опитвам да ги свия. След раздвижването гледах да ставам възможно най-често и да се разхождам в стаята. Обаче не трябва и да се преуморяваш. Като дойде момента ще усетиш колко можеш и така.

# 100
  • София
При мен първото раздвижване беше на около 15тия час след операцията в реанимацията. Дойде една жена, обясни как е най-лесно да стана, но не ми е помагала, остави ме наптлно сама да се нагодя колко бързо и как да станат нещата. Повървях едни 20 крачки. После следващото беше директно горе в стаята и сам се оправяш.
За обезболяване ми биха системи няколко, а после попнаха да дават свещички профенид и солпадеин. Солпадеина предпочетох през деня да изпия два, а свещичките вечер, защото ми действаха по-силно и можех да спя спокойно.
Иначе ми вливаха антибиотици 3 дни и фраксипарин в ръката също.

За стаята бяхме 3 жени, с тях си бях в реанимация, беше ни супер, говорихме си, почивахме си, помагахме си и така.

# 101
Момичета, да повдигна една вечна тема - как сте с яденето и килограмите в 9тия месец? Аз до сега сякаш удържах фронта, бях качила около 6-7 кг. Но от няколко дни/седмици сякаш само за ядене мисля. И си ям стабилно, а бях чувала че уж в 9тия месец нямаш апетит. Явно аз нещо не вървя по стандарти Smirk Качвам с дни...

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 21:19 от sisi11

# 102
След поредните тонове да се оплача, че в 38+5 се установи, че младежът ми отново се е завъртял седалищно Cry Беше с прилегнала глава в таза, но уви явно още има място за промени и докторката ми е много изненадана. Насрочихме все пак дата и за секцио и си стискам палци до тогава да се случи чудото. Много ми е криво, както си се бях настроила за естествено, ама вече няма какво да направя.
Иначе относно килограмите и аз започнах последните седмица-две доста да качвам и си хапвам с голям апетит.

# 103
  • София
Моят апетит не се е променил в сравнение със седмиците досега, но темпа на качване на кг значително напредна и без да ям нещо повече...🙄😒😒

# 104
tinyfairy , Честит да е Даниел! Да бъде здрав и много да Ви радва!На теб бързо възстановяване! 🍼🍀🧸
vivi97 мен ме обезболяваха с инжекции мускулно 4 дни сутрин и вечер. Сутрин не ме болеше операцията , но вечер кръста доста ме заболяваше и от гушкането на бебето понеже по цел ден си беше при мен. Рехабилитаторка ме раздвижи за първи път 4-5 часа след операцията, помогнаха ми да седна за начало. След това да се изправя и да по вървим в стаята. На другия ден пак сутринта с тяхна помощ, след като ми махнаха катетъра и вече после си ставах сама.
На мен ми казваха приятелки колкото по-бързо се раздвижиш и станеш толкова по-добре и от личен опит вече абсолютно съм съгласна с това !
Успех и всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт