ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 970
  • 544
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Alen mak, да, точно със слинг ще пробваме. Обещали са да ни дадат един, но чак другата седмица, че хората са се самоизолирали, заради К19 случай при тях. Имам високи очаквания, но да видим как ще се погодим с този слинг като никога не съм ползвала Grinning

# 376
JayRay и ние бяхме така 2 дни. Никакво спане, само в ръцете. Сложа ли го някъде буди се...Но мина...ех сигурно пак ще се случи, те са толкова малки и имат нужда от нас. И аз се пробвам със слинг.

При нас проблема сега е с изхождането. Всичко си беше нормално, но от 2 дни не се е изхождал. Пръцка си, но до там. Спрях всякакви капки, давам само омни биотик панда. Днес ще пробвам с био баланс.
Аки някой има подобен опит, ще съм благодарна да споделите.

# 377
Нашата мома беше така тези дни, акаше на втория ден, сега малко се нормализира.

# 378
Маки, малко инфо Simple Smile

Ходене по нужда при бебето

...Щом мекониумът се изчисти, акото на бебето, което получава само майчино мляко, се различава доста от това на детето, хранено с изкуствено мляко. Акото на кърменото бебе обикновено е кашаво и безформено, често с консистенция на грахова супа, и може да е жълтеникаво до жълтозелено на цвят. Миризмата, за разлика от акото на бебето на адаптирано мляко, е мека и не е неприятна.
Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им. Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикато ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.
За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения...

Превод от The Womanly Art of Breastfeeding

# 379
Честито бебе!
Как става поръчването на памперси през Амазон, изгодни ли са? И от къде се снабдявате с мостри на памперси и аз искам да пробвам различни марки но до колкото знам в БГ  фирмите не изпращат мостри до клиенти, поне аз не намерих такива
Честита Сияна, Eleanor. Да расте здрава и засмяна. Не се тормози с "ако еди какво си". Справила си се чудесно. А епидуралната е прекрасно чудо на медицината и няма защо да не се възползваме от него. Споко.

Мами, аз не пиша много, че съм между апартаменти и pc-то ми не е при мен и съм през тлфна, и ми е много трудно писането, но ви чета всеки ден!
Ние сме вкъщи (при мама) за сега. Кърмим се на около три часа, после се гоним да спим много мъчно, после спи на една страна в кошарата (той така предпочита, не иска много по гръб). Пъпа падна още на ден пети. Не съм го извеждала още. На 8 дни е обаче и утре ще го подържа на прозореца да го погрее слънце. Пампи ползвам едни био разградими от Англия през Амазон (eco by naty) - доволна съм. В болницата ползвах lupilu и пак бях доволна. Имам мостри на молфикс и памперс и ще ги пробвам и тях. Много ме тормози хигиенният режим, особено мазането д крем за подсичане на всяка смяна. Малкият много се дере като мажа и ми къса сърцето...пък и цялата тази химия.. нз. Водичка не давам, но педи каза да дам, та може и да го пробвам с малко. Ще видим.
По-рано говорихте за ваксините. Аз ще слагам всички+ пожелателните. Т.е. слагам рота вирус и по-нататък ще търся и варицела и така.
Та така при мен с две думи. Бебето е хубавее много. Като от реклама е. Яд ме е, че камерата ми не е при мен и тези красиви дни скоро ще приключат без нито един качествен фото спомен ама... Кофти тайминг с всичко.

# 380
JayRay и при нас е така със спането, почвам вече да се притеснявам, че не спи това дете. Само на ръцете ни, и то и там след доста люшкане и будене.

Лохиите при мен, 15ти ден, сякаш спират, повече са някакъв жълтеникав цвят. Утре съм на контролен, малко се притеснявам какво ще ми гледат Blush

Някой ползва ли cocoonababy, неонатоложката ми я препоръча и пак се чудя дали няма да е единственото ни спасение за сън. Но мъжът ми все още опорства Grinning

# 381
  • София
Мостри на пампите имам като подаръчен пакет от болницата.
А от Амазон ММ и един друг татко се занимават да поръчват. Явно не е изгодно сам да си поръчаш, след като те са се групирали за поръчките. Какво смятаха не знам Grinning

# 382
  • София
За момента при нас спането е горе-долу добре. Е, изисква малко време да заспи, но после си спи. Ние използваме cocoonababy и определено в нея заспива много по-бързо отколкото в леглото си и спи много по-дълго.

Мен ме мъчи въпросът с количеството храна, което трябва да приема. На 11 дни е и седи около 30 мин. на гърдата за хранене, но не мога да хвана колко изяжда. Взехме везна, но той мърда толкова много, че неразчитам на стойностите. Приблизително колко мл. трябва да поема на хранене?

Някой ползва ли cocoonababy, неонатоложката ми я препоръча и пак се чудя дали няма да е единственото ни спасение за сън. Но мъжът ми все още опорства Grinning

# 383
  • Пловдив
Педиатърката ми спомена, че първия месиц трябва да стигне до 90-100мл., всеки следващ месец увеличава с 10мл.

# 384
  • София
Десиссслава, много ти благодаря!

# 385
Amelin, благодаря ти 🙂
Четох и на някои от лекциите, консултантите казват, че е ок, но все пак си ме притеснява. Намирам го за странно, предвид че си е ходил доста често преди това.
Плюс има още малко жълтеница и нали акането помага освобождаването на билирубина.
Само се надявам кърмата да му стига, вече изцяло си е на нея и на поискване.

# 386
И нашите памперси не запарват, затова не му мажа дупето всеки път. Казват се Eco by Naty и са от целулоза и памук, биоразградими от 0% пластмаса. Засега няма подсичане. Не знам дали не са малко скъпи ама като ме лъхне парфюмът от крема за подсичане и знам, че си струва.
Да ви питам - на вас кога ви спряха лохиите? Аз утре правя две седмици от раждането, а лохиите ми спряха днес - това нормално ли е?

Днес ми е 35 ден след раждането и още имам. Жълтеникави са, по- слабо течението, но има. И аз имах дни ,.когато спираха за 1-2 дни, после пак тръгваха. След другите раждания пак ми спираха късно: някъде след 42 ден.

# 387
Здравейте,мамчета!

Честито на всички родили и гушнали рожбите си. Бъдете здрави и благословени.

Аз не мога да смогна да Ви пиша, малкия е с колики, запек и е само на ръце.

Сменихме и млякото.

За коликите-давахме само лефакс-запече се, после абоколикен, мама натура като ги редувам. От пробиотиците първо прокомбо, после биобаланс, а сега сме с биогая. Вчера ходи до тоалетна сам няколко пъти днес ще видим.

За запека правих клизма мелилакс.

Памперсите ни пропускст-пробвахме памперс, пуфис и лидл, май с лидл е най-добре.

Дано ги израстат тези неволи по-бързо малките ангелчета и да не се мъчат.

# 388
  • София
Аз да мина за отчет след първия преглед при педиатъра. Малкия е качил 1,5кг и вече е 4600, 53,5см. Малко трябва да му намалим броя хранения и препоръча да разредим нощните, защото продължава по 7-8 да има. Сега ще мъчим да наложим нов режим вечерта, ама какъвто е лаком ще видим как ще стане това.
Трябва да започваме и вечер да му забелваме пишлето. От това много ме е страх да не го заболи нещо. Таткото ще го оставя да се оправя с този малък инструмент Grinning
И ще минем през ортопед следващите 30 дни.

# 389
  • Бургас
JayRay, чудесно наддаване. Мъжката се храни твоето момче Blush

И ние бяхме на контролен преглед днес, две седмици след изписването, Малечка е качила 550 гр ... педи каза, че е идеално и вече няма да го мисля кърменето. Явно си хапва достатъчно. Все още няма колики и се надявам така да остане. Не давам нищо профилактично ... дори пробиотик. От утре започвам да давам Вит.Д по две капки дневно.
Имам питане: Как обличате бебетата за разходка?

Общи условия

Активация на акаунт