ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 959
  • 544
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нито до църква ще ходим, нито погача ще правим. Прекалено много познати покрай нас са болни, карантинирани и т.н. Не ни се рискува сега, ще е по-нататък молитвата и каквито и да са събирания.

За забелването педиатърката като ни показва го направи много леко и нежно само колкото можеше да се дръпне кожичката. Той дори не се събуди.

# 421
Здравейте,отдавна не съм писала,но минавам да кажа, че на 15.10.20 се роди моят син Александър- 2880гр, 49см. Нормално раждане с епидурална упойка. Не се разминах без шевове,но като го видях и цялата болка се изпари колкото и банално да звучи. Получих някакъв страничен ефект от епидуралната упойка и не си чувствах единия крак,но известно време след отпускането на упойката се възстанових. За бебчо имаха съмнения за недостиг на вит. К и се наложи да останем повече време в болницата,но вече сме си вкъщи и си се гледаме и нагаждаме.

Честито на всички вече родили майки,бъдете здрави и много щастливи! 🙂

# 422
Честито на малкия Александър. Да е много здрав и да радва мама и тате! 🤗😇👶🏻💙
При мен качването беше с 21кг. , но не съм се мерила още, но така като гледам съм свалила поне 16 кг. Доста околоплодни води имах. А корема ми е почти прибран. Вечер спиме на тъмно и само, когато го кърмя и за смяна на пам светвам лампа. Доста често го слагам да спинка между мен и таткото и така, като се огладнее и се размрънка го гушкам и кърмя. Така спестявам разсънването и ставането всеки път, а и е доста по-удобно за мен.
Относно храненето гледам да хапвам домашна храна и понеже сме сами само аз бебо и ММ се налага често да готвя, да не кажа, че е почти всеки ден, но няма как.
В началото ми беше трудничко и уморително докато влезна в режима с кърменето и нещата покрай бебето, но после почнах да свиквам и да успявам да свърша и домакинската работа. Гледам да избягвам бобови храни, както и много кисели и люти, заради кърменето, а и защото наскоро преди две седмици бях направила една криза, заради люто и се наложи и в спешното да отида, тъй като болката в корема ниско долу беше жестока, по-силна и от раждането. Превивах се и не можех да стана, а си беше нещо явно спазъм на червата, абе страшно беше. И от тогава внимавам много какво хапвам, а и не бях наясно, че при кърмене определени неща не се консумират.
То и ние ще поотложим погачата, като попремине малко тая вълна от заразени с вируси. Малко се притесняваме в момента да събираме така много хора. Може би ще отидем до църквата да му припее попа за здраве. Иначе тези дни не излизаме така както миналите седмици, че нещо много задуха тук при нас и няма толкова слънце. Че миналата седмица сякаш беше малко настинал, доста често кихаше и се притесних да не съм го изстудила от многото излизания. Дано тези дни е по-меко времето и не духа така вятър, че да се поразходим.

# 423
В книгата на Хедра за кърмене пише, че няма забранени храни при кърмене, само количества. А тя е по световни стандарти!

# 424
Аз за себе си прецених да не се ограничавам от нищо също водена от книгата на Хедра както и лекциите на Ася Демирева. Хапвам всичко, пия по едно две кафета на ден, понякога малко бира.

Обаче днес забелязах нещо много интересно - бебето ми направо се по**ра. Все се притеснявам дали яде достатъчно и нали има разни правила поне 1 до 3 а*ани памперса - е да ама на мойто днес всичките бяха такива, изгубих им бройката, поне 8 бяха + две извън памперса. Бях потресена Joy И се замислих, че снощи ядох мексиканско (боб, царевица, люто...). И сега в мен има едно съмнение, дали пък наистина няма значение какво ядем Rolling Eyes

# 425
Ние пък имаме проблем с изхождането, явно запек. Много се мъчи и се напъва, но му е доста трудно и правех два пъти клизма- преди два дни и днес, а хич не ми се искаше, ама като го видя как се мъчи и нямаше как. Пробвах преди това доста масажчета и движения с краченца, но два дни не може и не може. Та вече се чудя да прибягвам ли до медикаменти за тоя запек. Някои други мами имат ли тоя проблем с бебчовците и какво правите за разрешаването му? Ще се радвам на съвети и да кажете за някое ефикасно лекарство, ако се сещате.

# 426
Ние сме вече на месец и седмица и тежим малко над 4 кг. Горе долу с кило сме наддали от изписването. Не е много, но имайки предвид, че пълни по 7-8 памперса на ден, от които между 3-5 са 💩, предполагам, че приема достатъчно кърма. Много много рядко давам АМ и то само 30-40 мл и ако нямам изцедена кърма за деня.  Интересното е, че лявата ми гърда е поне 2 пъти по-млекоснабдена 😅 и бебо си я предпочита определено. Все си мисля, че кърмата ми не му стига.. особено вечерта, когато иска да в постоянно на гърда, но пък може и заради коликите да е. Ако в вдин момент спре да му стига, ще си го дохранвам и смятам изпбщо да не си създавам излишен стрес и тревоги особено за нещо извън моя контрол.
И нас ни боли коремчето и е много особено между 11-2 през нощта и целият почервенява от болка и напъни. Даваме му САБ симплекс капки и доста ги харесва и май му помагат. На вкус са доста сладички и ако не давам шише му капвам на бибката по 2 капки и така му давам, колкото е нужно. Не вярвам да запичат като лефакса, понеже ги ползваме вече 2 седмици и такъв ефект не е имало. Много са му звучни изхожданията.. чак понякога от другата стая се чува как пълни памперса 🙈😅 И при вас ли е така?

# 427
Добре дошъл на Александър Simple Smile здрав и щастлив да расте Hug
Моничка, какво разбираш под запек? Разредил е изхожданията, примерно не е около от 2-3 дни или се е променила консистенцията, станали са по-твърди? В първия случай при бебета на кърма не се приема за запек. Преди няколко страници коментирахме точно това по повод Давид на Маки Simple Smile

# 428
  • София
Моля пуснете нова тема в "Родени 2020"

# 429
Добре дошъл на Александър Simple Smile здрав и щастлив да расте Hug
Моничка, какво разбираш под запек? Разредил е изхожданията, примерно не е около от 2-3 дни или се е променила консистенцията, станали са по-твърди? В първия случай при бебета на кърма не се приема за запек. Преди няколко страници коментирахме точно това по повод Давид на Маки Simple Smile
Ами първите две, три седмици акаше на ден по2-3 пъти , а сега от скоро 1седмица му е трудно и се напъва жестоко, чак на моменти плаче и виждам, че иска да се изака, ама по два дни без успех. Само пръцка и до там. Иначе напикани памперси колкото щеш. А иначе акито не се е променило като консистенция. Същото си е на цвят и пак така по течно, както преди. Иначе само на кърма се храни. А аз гледам да не ям запичащи храни. Даже тези дни си хапвах и компот от круши с идеята и на него да му помогне с по-лесно изхождане, но уви. Ако се продължи с това мъчение дали да прибягвам до някакви медикаменти?

# 430
За запек дъм чула микроклизми от аптеката като най- хард вариант, д-р да каже. Ние пък сме с пъпки по лицето и главата предната част, малки червени някои с бяло връхче... Дано е бебешко акне, а не инфекция. Вашите имат ли буби в носа, аз чистя всеки ден по някоя - жълтеникава...

# 431
И аз знам, че клизмите са краен вариант и по препоръка на лекар, внимавай с тях. В началото се притеснявах, защото малката също често се напъва, но това се дължи и на коликите, има нужда да отделя газове често. Ака по 1-2 пъти на ден с нормална консистенция.
Появи ни се бебешко акне, педи каза да почиствам лицето често с преварена вода или чай от лайка. За 2-3 дни изчезнах пъпките.
Чистя и нослето всяка вечер след баня и има сополки, понякога и през деня се налага като видя, че има нещо вътре. Взех Стеримар за бебета, пръскам и от него.

# 432
  • Пловдив
Когато започнах да давам Лефакс комбинирах със зехтин именно за да не се получи запичане и до днес няма такъв проблем, а спрях зехтина от известно време. Носа го почиствам ежедневно с физиологичен развтвор. Има тук-таме някоя пъпчица, не третирам с нещо специално.

# 433
Да са ни честити и последните споделени попълнения Gift HeartBlue Heart
Мисля, че успях да включа и последното бебенце, което се разкри в темата Simple Smile
Леко и безаварийно гледане на бебоците, бъдете здрави, смели и интуитивни, другото се нарежда! Flowers Hibiscus
Animal Hatching ChickAnimal Hatching ChickAnimal Hatching Chick

# 434
  • София
И на девойката се появи акнето, чистя с преварена вода. Носа го промивам с физиологичен разтвор, но не съм вадила сополи досега. Понякога се чуват леко хъркащи звуци, но педиатърката каза, че е от върнатото мляко. И все още хълца много.
С изхождането е редовна - между 1 и 5 пъти. Обаче някои вечери много напъва и почервенява докато се изходи, а консистенцията си е нормална.
Подариха ми активна гимнастика, но май още е рано да я ползва.

Общи условия

Активация на акаунт