ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 005
  • 544
  •   1
Отговори
# 195
Мани, здрава и много щастлива да е Цвети! Hug

# 196
Честито на всички новопояви се бебенца, да растат здрави и щастливи,а на мамите бързо възстановяване! При мен минаха 12 дни от секциото и понякога усещам още болки , така че търпение си трябва за всичко!

# 197
Дагни, пий си антибиотика и примерно в 19-20ч се изцеди и хвърли изцеденото. След това може да му даваш /на едната лекция за кърменето така обясниха примерно при прием на хапчета, алкохол и т.н./

В книгата на Хедра за кърменето точно обратното пише - че няма смисъл от цедене, алкохолът си оставал (100 мл. вино = 2 часа за разграждане и след това може да се кърми - без да се цеди!)

Аз в Шейново много добре се чувствах, но бях нормално раждане и в стая първо само с една жена, после във вип, затова като на курорт направо бях.

Сега зорове различни, покрай беб - кожата, гениталиите, всичко - дали е наред, дали се справям, много се забравя. Пипна ме хреме за 2 дни, после и херпес на устната - няма да ви разправям как треперя за малкото, само с маска покрай него, толкова маски за цялата пандемия не съм изхабила... Много нерви тия дни, имам и някакъв друг проблем - с десния бъбрек, обясниха ми, че е свързано с бременността, но вдругиден съм на още един преглед да кажат, няма да ви разправям как се ходи по прегледи и изследвания с малко бебе...

# 198
Честито на новите мами Flowers Hibiscus

Аз въпреки че имах леко раждане и престой в болницата, днес след първия ден вкъщи май и мен ме удариха хормоните. В Токуда бях доволна от всичко друго, но не и от подкрепа с кърменето. Само носеха шишета, наплашиха ме, че не се храни, да давам добавка. Аз още не искам, защото вярвам че нещата с кърменето ще се получат, но пък днес е пети ден от раждането и не съм сигурна дали количеството кърма е ок, дали въобще е слязла или е преходно мляко, дали се храни бебето, дали не бъркам като не давам добавка... И хиляди други въпроси примесени с 5 дена безсъние.

# 199
Честито на новите мами Flowers Hibiscus

Аз въпреки че имах леко раждане и престой в болницата, днес след първия ден вкъщи май и мен ме удариха хормоните. В Токуда бях доволна от всичко друго, но не и от подкрепа с кърменето. Само носеха шишета, наплашиха ме, че не се храни, да давам добавка. Аз още не искам, защото вярвам че нещата с кърменето ще се получат, но пък днес е пети ден от раждането и не съм сигурна дали количеството кърма е ок, дали въобще е слязла или е преходно мляко, дали се храни бебето, дали не бъркам като не давам добавка... И хиляди други въпроси примесени с 5 дена безсъние.

Давай на поискване циц и не се бой! Нали не плаче беб след кърмене? ?

# 200
Давам постоянно хах въпреки че ми се караха постоянно, едната "не може така като не е през 3 часа" другата не може така 30 мин да седи на гърда. Не плаче, ама често се мърда супер много на сън все едно неспокоен, сякаш не се е наял. Взех си и везна и почвам да следя, че тази неизвестност ме убива.

# 201
Сиси, може и по 30 минути да стои на гърда. При някои/повечето бебета минава време докато започнат да се наяждат за пет минути. Ако подозираш, че ти е малко кърмата (от това, което казваш не изглежда да е така) можеш да кърмиш и от двете гърди на кърмене, за да стимулираш. Внимавай да си яде и от задното мляко обаче. Има и други техники за увеличаване на кърмата, но не ми се струва, че имаш нужда. Кърми при първите признаци на глад, хубаво е в началото да има 10-12 кърмения. Най-добре не влизай във филма да мериш след всяко кърмене Hug
Това с мърдането на сън може да се дължи на дискомфорт в коремчето или просто да е в лека фаза на сън

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 08:38 от Amelin

# 202
  • София
При мен гърдите текат като за 10 бебета. Направо теч. Малчо цока по около 15мин на гърда, но понякога като го върна да си ляга и видя, че хапе ръчички и пак го слагам. Като озверяло за цица е, но май не смуче ефективно всеки път, защото понякога чувам преглъщане, друг път - не. Даже доста често не чувам гъл-гъл-гъл, за това днес ще потърся помощ от кабинета по кърмене.
Абе въобще не си давам зор с кърменето. Спокойна съм и да стане, и да не стане. След това тежко раждане и възстановяване, не мога и кърменето да мисля. Знам, че звучи ужасно ама това е реалността ми.
Питанка относно възстановяването...Абе колко още ще ме боли от секциото? Cry днес не съм по-добре от вчера.. по-рано се задавих докато пих вода и като рефлекс се закашлях и.... Няма такава болка просто. Контракциите ми бяха като нежен летен бриз спрямо тази билка от кашлянето след секцио. Дали всичко е наред или нещо има някакво усложнение? Днеска никакви ги няма на визитация и не знам кого да питам.
Хлип хлип...

# 203
  • София
Нашият също мрънка на сън и само се върти. Неспокоен е само в кошарата вечер, иначе в гнездото през деня или в нашето легло няма проблем. Оставим ли го сам обаче и се почва. Днес ще поръчаме овлажнител да видим дали ще се подобри.

Дагни, нас ни беше страх да кихаме и кашляме първите 2-3 дни. Мен и сега малко ме е страх да кихам, ама вече не се усеща. По-скоро се притеснявах да не се отвори раната. Ще мине болката, с всеки ден е по-леко. Аз още я усещам като дразнене, леко опъване, но ни казаха, че ще е така 2-3 месеца, а за пълно възстановяване поне 5-6.

# 204
  • София
Момичета, тази вечер ще постъпвам в Шейново. С 3,5 см.разкритие съм и живот и здраве утре ще се случат нещата.
Бърз въпрос, дрехи за бебо, освен тези за изписване, трябват ли?

# 205
  • Пловдив
Не съм раждала в Шейново, но трябва и за престоя дрешки. Аз щато звънях ми казаха само пелени и за изписване ш като родих ме питат за дрехи, викам ами като звънях не споменаха. Та ми дадоха техни оборотни, докато таткото донесе.

# 206
  • София
Дрешки дават от неонатология. Слагат отвън или си искаш. Няма грижи за това. Въобще всичко се нарежда и намира, не мисли за логистика, а се отпусни. Ако нещо ти трябва, пиши да сляза, ако не съм с бебо

# 207
Момичета, тази вечер ще постъпвам в Шейново. С 3,5 см.разкритие съм и живот и здраве утре ще се случат нещата.

В болницата  се ползват само техни дрешки, които се оставят пред отделението и като ти трябват си взимаш и го преобличаш сама.

# 208
Dagny, аз родих преди две седмици и вече нямам болки от секциото освен ако не се сгъна кофти и да притисна нещо. Първата седмица ме болеше при всяко кашляне, кихане, смях, ставане, сядане и даже и при всяка стъпка... Само понякога имам болки в червата, но рядко. Иначе болките от самото секцио вече почти ги няма. Разбира се, това е индивидуално, но в повечето случаи за няколко дена отшумяват, потърпи още малко.

# 209

В болницата  се ползват само техни дрешки, които се оставят пред отделението и като ти трябват си взимаш и го преобличаш сама.

Аз имах в себе си резервни и ги използвах на 2-3 пъти - като ми се опикае например при преобуване няма кога да се качвам до 2 ет. и й обличах временно мои. Успех с предстоящите начинания!

Общи условия

Активация на акаунт