ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 001
  • 544
  •   1
Отговори
# 210
Кихането и кашлянето са кошмар след секцио, но след около седмица нямах проблем. При мен минаха 20+ дни и усещам мястото леко изтръпнало, няма болка, сърби ме от време на време, конците ми са разградени напълно вече. Започвам да мажа с крема за белези след няколко дни.

# 211
  • София
А да...изтръпването на мен ми казаха, че няма да мине. На мен половината разрез отдясно е така. Нищо не се усеща, срязани са просто нервите.
А какви кремове за белези сте взели? Аз още никакъв не съм си харесала.

Днес постигнах успех...готвя вечеря Grinning Иначе време имам колкото да се среша, преоблека, измия зъби и евентуално около обяд да закуся и изпия едно кафе. Нещо още не мога да си наглася графика...

# 212
  • София
Настаниха ме в 203 стая в Шейново. С още 2 момичета съм. А утре след раждането отивам във ВИП стая. Казаха, че тази вечер няма да е. Май имам контракции, ако това е, което усещам - лека тежест в кръста и минимални болки. Водите още не са изтекли, само разкритието е налице. Ще погледам телевизия и се надявам утре да има повод да се похваля.

# 213
  • София
Айде диамантче, с теб сме. Бъди спокойна и утре трамбовка по стълбите, ако разкритието още е на 3.5. А ако искаш контракции, слушай бебетата как плачат... Действат много стимулиращо 😍 след малко ще ревнат, защото ни ги носят, после пак към 23:00, защото ги връщаме.
Ако нямаш ясно изявени контракции на тоновете утре, ще ти сложат окситоцин може би. На мен ми беше ок с него и на теста и на раждането. Не ме боля туу мъч.
Те са внимателни с дозиране и всичко тук. Успех и ни дръж в течение.

Вие сте с абсорбиращи шевове? Мен ме викат в понеделник да ги свалят. Т.е. трябва да оставя беб при мама и ММ да ме докара... Дано е ок милото..

# 214
  • София
Diamond_star, успех, дано всичко мине възможно най-безболезнено за теб.
С баткото няколко години си усещах разреза леко изтръпнал. По някое време мина, но не помня кога точно.
Dagny, аз също отидох за сваляне на конци. Имах само в двата края, другото е лепено. За бебето не се притеснявай, най-вероятно въобще няма да разбере, че те е нямало.
Лекарката ми препоръча да се мажа с Дерматикс. Опаковката е малка и като свърши няма да си взимам друго. С баткото нищо не мазах и белега ми беше супер тънък и май само аз можех да си го видя. Но мен никога не ми е пукало особено дали се вижда. И без това е толкова ниско, само мъжът ми гледа там Satisfied Е, и гинеколожката веднъж годишно.
И да се похваля тихо, че две вечери не дохранвам и малката спи 4 часа. Май ще успея да кърмя изцяло.

# 215
Не са ми махали конци, моят доктор прави секциото без. Иначе за белега, чакам да паднат коричките и почвам Кело-кот.
Носите ли колани за прибиране на корема ?

# 216
  • София
Диамантче, чакаме да се похвалиш Hug

И моите шевове са саморазградими, единствено ме викат на контролния преглед.

Колан си взех, първия път като го сложих корема беше още доста голям и ми стягаше стабилно. Махнах го след около 2 часа и ми се беше появила някаква твърда бучица около 1-2 см над разреза. Малко се стреснах и изчаках да спадне още корема. Сега го слагам от време на време, че още ходя като бременна в 3-4м.

# 217
Аз ходих на 7 ден да ми махнат конеца, даже ми го показаха колко е дълъг. Още имам корички на белега, дайте мнения с какво ще го мажете.

# 218
Честито на всички нови мамчета и бързо възстановяване 🥰❤
На чакащите - успех и скоро да гушкате пухкави бебчета.
Белегът от секциото го мажа с кело кот и съм доволна - вече е доста гладък.
Кърмим се успешно, малката е много лакома и като надуши цица е като малко зверче 😅 изписаха ни на 10-ти 2890 гр., а сега е вече 3300. Взела съм си везна под наем за един месец, за да я следя дали си наддава, тъй като не се цедя и не давам АМ, ами тя си цока на поискване.

# 219
  • София
Кърмим се успешно, малката е много лакома и като надуши цица е като малко зверче 😅 изписаха ни на 10-ти 2890 гр., а сега е вече 3300. Взела съм си везна под наем за един месец, за да я следя дали си наддава, тъй като не се цедя и не давам АМ, ами тя си цока на поискване.

Това е и моят план. Днес ни изписват 2850 (роден 3100) и така ще процедирам и аз. Пък да видим ще се получи ли

# 220

Това е и моят план. Днес ни изписват 2850 (роден 3100) и така ще процедирам и аз. Пък да видим ще се получи ли
Щом казваш, че имаш кърма няма как да не стане 😇 Аз моята бебка я слагам на гърда много често и вече си суче активно, в началото много ми заспиваше заради леката жълтеница, но и аз съм упорита 😅 Разбира се с цената на съня ми, но и жертви трябва да се правят. Вечер заспива върху мен докато цока 😇

# 221
  • София
Днес в 12:45 ч. световната си премиера направи Николай - 2,900 кг., 48 см., 4 дни преди термин. Безкрайно благодарна съм на д-р Вецев и акушерките Мими и Юлия, както и на вълшебницата с епидуралната анестезия. До 5 см. нямах никакви болки. И тъкмо тръгнаха и сложиха епидуралната - цялото останало разкритие съм проспала. Събудих се от родилните кантракции, за 15 минути и 7 напъна младежът се появи. Не са ме рязали, сама съм успяла да се цепна малко, зашиха ме и сега чакам да ме качат в стаята.
Мога да кажа само едно - всичко си заслужава. Успех на мамите, на които това събитие предстои. Пожелавам им да е леко като при мен.

# 222
Честито, диамантче! Малкия адаш Николай да е много здрав и щастлив! Да има едно прекрасно детство! Страхотно е било раждането ти, поздравления. Сега, като се замисля и моето раждане не беше от тежките. Общо от постъпването в болницата до крайния резултат бяха 9часа, като последните 1-2 часа ми бяха по-трудни, но наистина си заслужава и се забравят премеждията най вече, като си го видиш и гушнеш. Желая ти бързо възстановяване и да се гушкате много! А на всички чакащи мами да имат леко и безпроблемно раждане. 👶🏻🙂

# 223
Жив и здрав да е Николай:hugs:, честито на мама Даймънд и бързо възстановяване. Браво за лекото  раждане!!!
Аз все още си чакам мирно и кротко... но това чакане вече ми руши нервната система. И разбира се, хората около мен, като почнат "айде няма ли да раждаш вече" и откачам.

# 224
Как поддържате хигиената на  гениталите на момиченцата?

Общи условия

Активация на акаунт