ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 991
  • 544
  •   1
Отговори
# 255
Ако те притеснява дали си хапва достатъчно, следи пълните памперси. Да има пълни памперси (1 до 7 в денонощие за акита) и пишкане (цвета да не е тъмен).
Аз много се чудех в началото дали хапва достатъчно, че и моя е с жълтеница, но пък като е гладен събуждаме целия блок 😁 (определено прилича на мен 😄).
При нас изтощава ме, че почти постоянно е на гърда, особено през ноща. Снощи се събуждаше почти на час. Беше хубаво си заспал от към 22 до 01 и после почти на всеки час се будеше за гърда. Мислех си или защото хубаво се е наспал и после се мъчеше да заспи или пък че не му стига кърмата...а може и се е научил да заспива на гърда...не знам, но вечерта не си усещам зърната, или така горят, че не се търпи.
Аз пък нито имам сили и нерви за изцеждане, той като е постоянно на тях...
За болката не знам какво да те съветвам, аз облекчавам със студена вода и масаж.
Иначе колкото повече изцеждаш, повече стимулираш.
Слагай го повече на гърда, когато жълтеницата беше в повече дори го събуждах. И педи и неонатолога, ми потвърдиха, че правилно действам. Ако не ставаше само с вдигане, сменях памперс, това го събужда.

Не пропускаме хранене, защото и нас така ни посъветваха. Изцеждам и давам на всяко хранене точна доза определена от педиатърката ни. Знам и аз, че колкото повече изцеждам, толкова повече стимулирам произвеждането на кърма. Иназ слагах студени компреси, правих масажи, но болката си остава . Облекчава ме само за малко веднага щом изцедя.

# 256
Да имаш  повече кърма май е по-трудно отколкото да имаш малко и да трябва да я увеличиш. А защо цедиш, а не слагаш на гърда? Пропуснала съм...
Малко статии

https://m.bg-mamma.com/?topic=22701

https://m.bg-mamma.com/?topic=46389

# 257
Да имаш  повече кърма май е по-трудно отколкото да имаш малко и да трябва да я увеличиш. А защо цедиш, а не слагаш на гърда? Пропуснала съм...
Малко статии

https://m.bg-mamma.com/?topic=22701

https://m.bg-mamma.com/?topic=46389

Цедя, защото сме със силна жълтеница и искам да знам колко точно яде, за да я преборим по бързо. Слагах и на гърда преди това, ефектът е същия.

# 258
Да са здрави и щастливи и новите бебчета ! Честито на мамите ! HeartpulseFlowers HibiscusNature Sunny
Кога всъщност се прави контролен преглед след секциото ? И от кого,  от лекаря, който го е направил или от следящия АГ ? Забравих да попитам, а от болницата си ме изписаха без никакви инструкции.

# 259
  • София
Мен лекарката ме викна седмица след секциото, за да махне конците и ми каза да отида на преглед след като ми свършат лохиите. Иначе знам, че цитонамазка се прави около 6 месеца след раждането.

# 260
Мен ме вика като мине 40 ден от раждането, за преглед. Аз ще задавам и други въпроси, какво да правим с пъпната херния и как се движи моята приятелка миомата, която ми изкофти цялата бременност. Поне една интервенция не ми мърда. Надявам се миомата да е умряла свита на топяща се снежна топка. Просто няма да понеса коремна операция с цел раждане на миома 😢 за хернията, поне знам че може лапароскопски, ако е нужно изобщо. Помрънках, сори 🤗

# 261
Честити да са новопоявилите се бебчета! 🍼🍼🍼 Да са здрави и много да радват семействата си! На мамите бързо възстановяване! 🍀🍀🍀

Момичета ние сме  е с колики в последните  3 седмици и вече сега са много интензивни-  много се превива, плаче, напъва се направо  сърцето ми се къса като я гледам така .Давах В началото Био Амика, после пробвах с лефакс ама се запече от него , почнах да редувам колийф и инфакол .... но нищо! Преварихме анасонова вода, топъл компрес с торбичка с черешови костилки и  ... вече направо нямам идея какво да давам- малко от малко да я облекчи.Някоя от вас има ли такива такава или подобна ситуация да сподели опит ... много ще съм благодарна! 🙏🍀
И нещо друго от няколко дни я забелязвам , че повръща по 3, 4 пъти след ядене - а я държа да оригне - особенно уикенда на всяко ядене даже и по повече повръщане .Обадих се на педиатърката, тя каза че е нормално от колики от това , че напъва и т.н .. но мен леко ме притеснява това повръщане ( з защото не е единично  или 2 пъти) .  Ще попитам и друг педиатър . Но да ви попитам и вас случвало ли ви се е бебето Да повръща по повече от обичайното ( 1-2 ) пъти ? И ако да как се справяте с това ?

# 262
  • София
Нашия мъник повръща почти след всяко хранене. Той има навика да яде и напъва едновременно и често става от това. Може и 3-4 пъти да е оригнал, но пак връща. 2-3 пъти се случи така да се напъва,  че чак през носа му да излезе млякото. И на нас педиатърката каза, че е нормално.
За колики - и при нас се усилиха. Ще звъним да видим какво ще препоръча лекарката. И при нас затопляне, череши, спане по корем, всичко пробваме, понякога помага, понякога не. Вчера голям рев беше почти 2 часа...

# 263
И моето повръща, понякога и повече от веднъж. Аз съм доволна от осанит за колики. Мисля, че върши работа, защото откакто й го давам, много пръцка, а то действа точно срещу колики от газове. И лефакс давам, но не мога да преценя как действа. Нейните колики са моментни засега - както си спи, изплаква и присвива крачетата. Като отмине болката, пак си продължава със съня. Докато е будна също така

# 264
  • Пловдив
Аз освен Лефакса давам и по половин лъжичка зехтин, няма ден без да се изходи по голяма нужда, понякога и по няколко пъти.

# 265
  • София
И мойта връща доста често. Най-вече ако се изака след ядене и трябва да сменя памперса. И много хълца.
За коликите давам инфакол, колийф, от седмица и биогая, гушкам и пускам бял шум.

# 266
И моята връща почти на всяко хранене, яде много лакомо и гълта бързо, а също и се напъва. Според педиатъра е нормално, притеснително е, ако изкарва количество колкото мъжка длан, за това спрях да се шашкам. Просто  се заредих с лигавници и кърпички.
Давам само Биогая, за сега не страда от нетърпими колики, дано така да остане.

# 267
Моята София суче много лакомо и почти винаги след това хълца. Старая се да я оригвам всеки път.
От 2-3 дни има по-силни колики. Още като ни изписаха от болницата, предписаха био гайа за по леко минаване на коликите, но не мога да кажа дали й действа. Паралелно с него давах и еспумизан на капки. Пръцка доста и си ака нормално, но въпреки това се пъне много, свива ръчички, крачета и вече като я заболи много пищи 😣 Успокоява се само като я сложим или върху мен, или върху татко й, по коремче. Сега сме й взели лефакс и линекс за коликите, с които ще сменим биогайата и еспумизана. Пък дано те помогнат...
За контролния преглед след секциото днес писах на АГ и тя ми каза, че сега заради ковида по-добре да си седя вкъщи и да го оставим за по-натам, ако се чувствам добре и ми няма нищо.

# 268
И при нас зачестиха доста коликите. Много се пъне, свива ръчички и крачета и червенее. Давам му Санколик и до някъде успокоява. Също му изпичаме на лъжичка активен въглен от кора от бор и малко го разбърквам с мляко и успокоява.

# 269
Аз давам био амика, засега няма много колики.... дано така остане. При вас на кой ден започнаха?
Момичета, а вие на кой ден изкарахте малките навън? Педиатърката каза поне след 20-22 ден, но мен ме е яд, че пропускаме това хубаво есенно време. В момента малкия е на 15 дни

Общи условия

Активация на акаунт