ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 994
  • 544
  •   1
Отговори
# 300
Честита Сияна, Eleanor!  Да бъде здрава и много щастлива ♥️
Аз ползвам литъл ейнджълс, поръчвам ги от ФБ. Памперс ни пропускат и не съм доволна.
Давам колийф и лефакс. Колийф давам с изцеждане. Първите не знам колко вършат работа. Давам много рядко, веднъж на ден ако сметна, че има нужда. Иначе от пробиотик, давам омни биотик панда.
За спане, по гръб. Вода не давам. Педи каза може, но не мисля че има нужда.
Излизаме по половин час на хубаво време, той си дремва...то по тези тротоари няма как 😁

# 301
Дунда, пъпчици има, но това е знак, че вече е претоплена. Яд ме е, че стигнах дотам, а уж толкова съм внимавала с братята й , но пък й в други сезони са гледани като толкова малки бебета

# 302
  • София
Amelin, с такава хубава вградена камера, нищо чудно, че снимаш с телефона Grinning
Нашите тлф са малко дървени. Дано скоро сме в новото жилище и да си разполагам с вещите.

# 303
Честито за новите попълнения!
Имам един въпрос. Има ли някоя мама при която бебето да е било с два пъти увита пъпна връв ? Как е протекло раждането ?

# 304
Имам един въпрос. Има ли някоя мама при която бебето да е било с два пъти увита пъпна връв ? Как е протекло раждането ?
Здравей!
 Не съм от октомврийските, но да споделя. Преди 5 годините роди първият ми син. Постъпих малко преди термин в болница за наблюдение, защото градът където живеем няма родилно та раждаха в Пловдив. Пътя до там е около 2 часа, та затова. Чакаха ме ден-два да родя ама раждане така и не започна а на втория ден бях с 3-4 см разкритие. На третия ми предизвикаха раждане със система окситоцин.Главичката не беше заела правилното място в таза, но в процеса на раждане се намести. Имах болки има няма 2 часа и родих с един напън след като ме качиха на магарето. Имам епизотомия. По-рано от раждането беше шиенето ама както и да е. Всичко мина нормално без усложнения за щастие. След като ни изписаха видях в неговата епикриза, че пише два пъти увита пъпна връв. Всъщност от там разбрах.
Успех на всички които все още чакат най-хубавите ден в живота си!

# 305
При мен се оказа така, аз бях планово секцио и на предния ден на ехографа нищо не ми каза Аг за увитата пъпна връв и никога не е ставало въпрос за това. При самото раждане се оказа, че бебо е с два пъти увита пъпна връв и зелени околоплодни води. Лекарят като го извади го видях, че силно го тупна по гръбчето и то проплака. Нз ако бях нормално какво щеше да стане с тази пъпна връв.

# 306

На прегледа около две седмици преди да родя бебо беше с два пъти увита пъпна връв. Док само вметна, че ако е дълга самата връв проблем няма да има и ще го мислят при самото раждане как ще стане. Дума не е ставало за секцио. При самото раждане не е имало усложнения и се оказа, че за тези две седмици бебо сам се разплел явно.

# 307
  • Пловдив
Давам купешка вода за пиене Бебелан. АМ го правя с преварена.

Amelin, разбирам те с претоплянето, аз както споделих моя го държа доста леко облечен, още и шапка не слагам, баба му все го увиваше като го оставяхме при нея и резултатът не закъсня.

Лошо ми стана като го видях, след два часа беше още по-зле. Поне педиатърката ми обърна внимание по нощите, та взехме крем и за два дена стабилизирахме нещата. Та от тогава след като й го оставям по боди и ританки и пелена, не му добавя одеало и т.н.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 00:11 от Десиссслава

# 308
Деси, милото мишленце Kissing Heart
При нас имаше друга ситуация с пъпната връв. Когато моята принцеса се роди, настана суматоха и започнаха да повтарят - "браво, късметлийка". Не разбирах какво става, докато дежурната лекарка, която присъства на раждането ми, каза: истински възел на пъпната връв. Показаха ми го, беше си съвсем сериозен възел, който едно по-рязко движение е можело да затегне. В епикризата буквално са написали: истински възел на пъпна връв.

# 309
Здравей, при нас беше два пъти увита и това беше една от причините за секцио,но не беше основната (бебо беше седалищно; два пъти увита пъпна връв;  позицията на главичката-беше назад, не прибрана към тялото; първо раждане; голямо бебе -3700).Бебето е добре и не е имало проблем.

# 310
Здравей, при нас беше два пъти увита и това беше една от причините за секцио,но не беше основната (бебо беше седалищно; два пъти увита пъпна връв;  позицията на главичката-беше назад, не прибрана към тялото; първо раждане; голямо бебе -3700).Бебето е добре и не е имало проблем.

Много бебенца се раждат безпроблемно дори с увита пъпна връв. Лекарите следят тоновете и, ако има проблем прибягват до спешно секцио. Иначе, ако няма други предпоставки, няма за какво да се тревожите. Просто се следят движенията на бебчето в корема. А при раждането, ако не е посочено в документите ви споменете на лекарите.
Леко и безпроблемно раждане ви пожелавам

# 311
  • София
Мами, по колко време най-много стоят будни вашите бебуни? Смисъл ако ги тормозят колики или нещо друго, колко време най-много не сте могли да ги успокоите и приспите? Head Band

# 312
Много ви благодаря,момичета за отговорите!!!!!!! ❤❤❤

# 313
Мами, по колко време най-много стоят будни вашите бебуни? Смисъл ако ги тормозят колики или нещо друго, колко време най-много не сте могли да ги успокоите и приспите? Head Band

От хранене до хранене, около 3 часа, през които може да придреме за 10-15 Мин.

# 314
Два часа, но след хранене.

Общи условия

Активация на акаунт