ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 971
  • 544
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте 😊
През ноща на светната лампа ли спят бебетата ви?
След колко дни след секциото ви дойде кърмата? Правихте ли нещо за да ви дойде по- бързо кърмата? Какво хапвахте след секциото?
На колко дни ви почнаха коликите?

# 391
  • София
Здравейте 😊
След колко дни след секциото ви дойде кърмата? Правихте ли нещо за да ви дойде по- бързо кърмата? Какво хапвахте след секциото?
Не, използваме лед осветление само като го храня, но сме го притъпили доста, за да не го разсънява.
Кърмата ми слезе в деня на изписването. Преди това само капки някакви и това беше. Нищо не съм правила, че да слиза по-бързо.
Внимавах около две седмици какво хапвах. В родилното казаха поне 10 дни да избягвам плодове и сурови зеленчуци, газирано, както и газообразуващи храни. Почнах с по-малки количества от тези храни, а с газираното още внимавам, че после още ме боли след като го пия.
При нас коликите още в родилното почнаха. Още си държат.

# 392
Привет на всички, аз уж щях да се включвам, а пък никаква ме няма. Бебка е на ръце постоянно, макар че понякога и в шезлонга поседява за 5-10 мин. Кърмя на 2 часа, нощем на 3-4. Колики май няма вече, но на моменти сякаш и се завръща мляко и все едно минава ток през нея, така потръпва.
Днес става на 6 седмици, вече се заглежда, проследява с поглед, усмихва се все повече и се опитва да гука. Навън мн не обича да спи, но когато излизаме е по памучно гащеризонче, боди с къс ръкав и плюшено одеало, тип порт бебе.
Памперси ползваме на дм, но и от пуфис и лидл съм доволна. Имаше зверско подсичане, което оправихме с пиоктанин и сега мажа с бепантен.
Още имам лохии, а ми е след 40ия ден.
И да, нощем сме на лампа

# 393
Здравейте 😊
Спим си на тъмно, само когато се събуди да кърмя или й сменям памперса си светвам фенера на телефона.
Кърмата ми дойде в деня на изписването - ден 5. Нищо не съм правила, за да ми слезе кърмата. Всеки ден пия от чая за кърмачки на Хип, но не знам помага ли или не - факт е, че кърма си имам достатъчно.
След секциото, поне седмица след като ме изписаха хапвах предимно крем супички и по-разхлабващи храни.
Коликите й започнаха към края на втората седмица. Засега са поносими.

# 394
  • София
Моите лохии май спряха, ама ще слагам ежедневна превръзка още няколко дена.
Колики има още, но не са така силни като в началото.
В контакта в коридора имаме лед лампа, която свети цяла нощ заради баткото. Спим на отворени врати и ми е достатъчна да виждам, но не пречи на спането.
Девойката почва да седи повече време будна и да се заглежда. Баткото я занимава като ѝ показва колекцията си от колички.  Също я слагам по корем преди хранене. Ако не е много гладна доста добре си надига главата, но иначе се сърди и недоволства.
Как сте с килограмите след раждането? Мен ми остават 5 килограма, но още не смея да почвам упражнения, а при мен само с хранителен режим не стават нещата. Все пак гледам да се храня колкото се може по-здравословно, но ме гони страшен въглехидратен глад.

# 395
  • София
Аз откъм кг бх качила 7, вече съм свалила 9. Но коремът ми още не се в прибрал напълно. Има си мазничко, не ми стават всички дънки. Не ям никак здравословно, вечер си пия по малка чашка вино. Но не ми остава особено време да мисля за храна. Ако успея да закуся към 12:00 евала. Обядът е към 16-17ч понякога, ако не директно вечерям към 19-20ч. Сутрин като заспи малкия набързо се възползвам да пусна пералня, съдомиялна, да поизчистя малко и той се събуди. Заспи ли после гледам и аз малко да спя. Останалото време е буден и иска внимание повечето.

# 396
Имам солна лампа на нощното шкафче и тя стои включена цяла нощ, светлината не е силна, но е достатъчна да виждам.
Моите лохии свършиха към 20 ден, от втората седмица след изписването съм с ежедневни превръзки.
През бременността качих 15 кг, свалила съм 12, а корема ми се прибра почти напълно. Храня се не особено здравословно, първите две седмици след раждането нямах особен апетит и хапвах нещо колкото да не стоя така. Но сега нещата коренно се промениха, яде ми се постоянно, но се случва когато имам време.
Хормоните се пренареждат и определено се усеща, дори сега имам повече промени от през бременността. Желанието ми за секс е почти непрестанно Rolling Eyes (а време и сили няма).

# 397
  • Бургас
Ние си спим на тъмно, пускам нощна лампа за смяна на памперс и кърмене само.
С килограмите съм зле обаче ... качих общо 15кг и ми остават още 7 за сваляне. Сега заради кърменето съм постоянно гладна и ям без мярка. Мислех, че двете деца ще ми спират тока и няма да имам време за ядене, обаче малката ми е кротичка, а баткото е особено мирен напоследък и ми саботират плана за ударно отслабване Confused ... ще видим как ще е следващите месеци ... дани поне апетита ми малко поспадне.

# 398
И ние спим на тъмно, само при смяна на памперс пускам лед осветлението .
   Откъм кг. имам да свалям 2 кг., но как ще стане сега с идващите зимни месеци,не знам. Гледам да излизам все още по 2 пъти с количката, че малката само навън спи по 2-3 ч.,но все пак е малко. А и постоянно  съм гладна, и то на сладки неща. През бременността , заради киселините , не вкусих нищо сладко, сега за съжаление , наваксвам.
   За навън слагам боди с дълъг ръкав + ританки и есенния гащеризон отгоре. Ако духа и дъждобрана на количката .

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 22:23 от pisiana

# 399
Аз съм с 4кг над тези, с които забременях, а качих 13. Много ми се яде постоянно, дори през нощта, като я накърмя, често хапвам нещо. Особено много ме влече към сладко, а през бременността и аз не ядях хич. Отдавам го на умората и недоспиването - тялото иска енергия и я търси в бързи въглехидрати.
Аз пък се надявах бебка да е кротка, тя си е ревлива и все на ръце иска. А баткото от кротък се превърна в звяр, който само се тръшка и крещи. Честно казано се чувствам доста изтощена, физически и психически

# 400
  • София
+1 за изтощението. Грохвам докато кърмя. Направо припадам в унес и се стряскам, а на два пъти съм заспала с повито и безпомощно бебе до мен.. ужас.
Малкият понякога се мъчи часове наред...понякога 7-8 без да може да заспи за повече от 10мин. Буди се, гърчи се, мъчи се... А аз не знам как да му помогна.. освен с цица, което няма смисъл, защото само яде и повръща. Но уви друго не го успокоява. С ММ опитахме всичко: формула, вода, биба, Карп метод, гушкане - но без резултат. Само легнал до или върху мен се успокоява, но така ме държи вързана с часове и нито мога да спя, нито да свърша нещо. И това до и върху мен хич не е ок д рефлукса му- трябва по-изправена поза, а той не търпи.
Качих 17кг и имам още 9 за сваляне:(
Misc Pill Мами, как сте с грипове, вируси и ковиди?! Има ли някоя кърмачка, която е боледувала от нещо след раждането?

# 401
  • Пловдив
С малкия спим на тъмно. Аз през деня понякога не смогвам да хапна и вечер се наплющя като невидяла. Качих 17кг, още не съм се теглила, нямам и особено желание. Напролет смятам да започна с ежедневни по-дълги разходки, в най-лошия случай ще ползвам пътеката в нас. И аз налитам на сладко.
Със забелването изобщо не знам какво да правя, не го коментирах с педиатърката. От кога се започва, как се захваща толкова малко и нежно нещо?!? Веднъж на ден ли?
Днес времето беше хладно, беше с обичайното боди+панталон+чорапки и пантофи и шапчица, увит в по-дебело одеало.
Трябва и направление за АГ да си взема.

# 402
Здравейте 😊

Ние спим на лампа, която сме направили да  свети приглушено.Кърмата ми дойде на следвашия ден след секциото, като не съм правила нищо, за да слезе по-бързо. В момента пия само чай от анасон, за да го приема тя, уж чрез кърмата, понеже така не иска, то вече се чудя какво да пробва, За да й облекча малко поне коликите. Коликите започнаха на втората седмица.
За храненето след секциото, предимно супи и течни храни хапвах поне 2 седмици след това И после вече спрях кафето и храните неподходящи за хапване повреме на кърмене-бобови, цитруси, листни салата, зеле, броколи и т.н. Всичко това в началото ме изнервяше допълнително на фона на какафонията вкъщи с кърмене, ревящо бебе и т.н , но сега вече свикнах. С килограмите качих 13 за бременността , остават ми за сваляне още 5, които не знам как ще сваля на този момент. Доста ми се хапва, покрай кърменето и то все вредни неща и сладко ( което никога не съм обичала ама сега не знам дали заради недоспиването  или росто така😕) .
Лохиите и при мен спряха между 20-25ден след раждането.

# 403
  • София
Dagny, потърси консултант по съня. Даже днес от 2 ще има онлайн лекция във фейсбук групата 1 наум.
Явно всички ни гони този проклет глад. А аз и по принцип много обичам сладко, та сега ми е особено трудно да се ограничавам.

# 404
В къщи я държа с боди дълъг ръкав и гащеризон, в повечето случаи е легнала, и когато заспи я завивам с тънко одеало.
Навън е по същия начин, но слагам отгоре една жилетка с качулка и по- плътно одеало.
Времето вече застудява и ще засиля облеклото, ориентирам се по ръчичките и нослето да са топли.

Общи условия

Активация на акаунт