ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 967
  • 544
  •   1
Отговори
# 405
Мисля, че е добре за съня на бебето нощем да бъде на тъмно, в краен случай-приглушено. Четох някаква статия за това какви цветове ги дразнят и им пречат на съня и единствените препоръчвани бяха червено, оранжево и жълто.
А ние вече си бяхме взели специална крушка от Практикер, която е с дистанционно. Цената й е може би 12 или малко повече. Много съм доволна. Има избор на цвят и на интензивност, не е необходимо инсталиране и т.н., просто дистанционното се насочва към крушката. Дистанционното си стои на леглото до мен и веднага щом Бебо зареве, си натискам копчето вместо да ставам.
Килограмите седмица след секциото бяха минус осем, но сега даже малко съм качила, защото ям безразборно и обилно, сякаш мога да компенсирам липсата на време и сън с плюскане.... Даже и цяла торта си купих, за да се поглезя. Добре, че беше гадна и не я доизядох Grinning
С кърменето обаче ми е драма. Бебето вече си захапва, благодарение на консултантката. Обаче кърмата ми  сякаш намалява, колкото и да пия Лактеса. Изобщо не му стига вече. Предимно се цедя, защото иначе не знам колко изсуква, отвреме навреме го слагам на гърда, за да не забравя какво е. Но винаги дохранвам с АМ. След като изцедената кърма свърши е наполовина гладен. Не ми се мисли ако бях с близнаци....
Цедя се дори през нощта ! През 3-4 часа вече ми е ритуал, жива, умряла- цедя. И въпреки това повече от 60мл не мога да изкарам, колкото и да държа помпата..
Когато го слагам на гърди, стои по един час, накрая пак си е гладен, но вече е изморен и заспива. Събужда се скоро и пак АМ...
Преди да родя си въобразявах, че ще го кърмя до две години, като шест месеца само на кърма... но нищо не става както съм си представяла. Cold Sweat

# 406
Ние от събота вече сме си вкъщи...най-накрая! От началото сме само на кърма и на поискване. Още съм изненадана колко лесно тръгнаха нещата около засукване, слизане на кърмата и тн., бях се приготвила за голяма борба. Да се игнорират съветите на болничния персонал е ключово. Пак само психиката се оказва слабото звено. Нощта когато ми слезе кърмата се събудих вир вода, премръзнала и с някаква абсолютно ирационална тревожност, която стигна почти до паник атака. Добре че случих на акушерка, която дундурка Сиси като внуче няколко часа докато се окопитя, макар че единственият лек се оказа именно кърменето и постоянният контакт с малката.
В петък започнах да предлагам и двете гърди на хранене и в неделя се усетихме, че изпражненията на девойката са си баш зелени и доста звучни. В книгата на Хедра прочетох, че когато има по-обилна кърма, бебето не стига до т.нар. задно мляко, а изсмуква предното (бедно на мазнини) от двете и се получава този ефект. Педиатърката изказа същото предположение и след няколко хранения само на една гърда всичко се нормализира. Притеснявала съм се дали изобщо ще имам кърма, никога нямаше да ми мине мисълта за прекалено обилна.
Нощите са тегави, защото девойката май още е на режима от корема и тогава е най-активна. Днес ще се напънем да я будим повече през деня та да обърнем малко нещата в наша полза.
Аз качих 10-11 килограма през бременността и се върнах -8 от болницата. Чувствам някаква слабост обаче, сякаш съм изгубила мускулна маса, особено в областта на корема и съм се изгърбила. Нямам никакъв апетит почти освен за въглехидрати на моменти, което също мисля е от недоспиване.

# 407
Привет на всички, аз уж щях да се включвам, а пък никаква ме няма. Бебка е на ръце постоянно, макар че понякога и в шезлонга поседява за 5-10 мин. Кърмя на 2 часа, нощем на 3-4. Колики май няма вече, но на моменти сякаш и се завръща мляко и все едно минава ток през нея, така потръпва.
Днес става на 6 седмици, вече се заглежда, проследява с поглед, усмихва се все повече и се опитва да гука. Навън мн не обича да спи, но когато излизаме е по памучно гащеризонче, боди с къс ръкав и плюшено одеало, тип порт бебе.
Памперси ползваме на дм, но и от пуфис и лидл съм доволна. Имаше зверско подсичане, което оправихме с пиоктанин и сега мажа с бепантен.
Още имам лохии, а ми е след 40ия ден.
И да, нощем сме на лампа
  моля те кажи за пиоктанин как сте го прилагали и колко време?

# 408
Аз си бях купила една бебешка нощна лапичка, с идеята да я съветвам като кърмя, но тя е супер слаба и трудно и се намира копчето. За сега и ползвам само функцията за бял шум, а за светлината съм оставила коридора да свети и леко отворена врата. Ако не се разберем с бебето от начало (голяма борба пада понякога да захапе тея зърна), тогава светвам нощната лампа.

Килограмите за мое учудване вече съм си ги върнала, общо бях +9 за бременността, от болницата се върнах с - 5-6 и сега съм на старите. Корема ми може би е почти прибран, само кожата си е малко желе и едни гадни големи червени стрии се появиха, Мажа ги с някакъв крем Витасин, дано изчезнат.

Нашето бебе освен неспането сега ме притеснява и друго - от вчера си откри палеца, така настървено го засмуква. А като му давам биба и не се впечатлява, плюе я и се мръщи.

# 409
Ален мак, мазах го с клечка за уши и памуче, намотано около нея. Само на червените места. По около 3 пъти за денонощие, за 3-4 дни. Цапа ужасно, но имаше мигновено ефект. При нас вероятно бяха гъби, защото беше на АБ в болницата. Между мазанията слагах бепантен, от който съм мн доволна още от баткото. Аз по принцип не ползвам мн козметика за бебета си, памперси без аромати взимам. Сега минах на дм, които имат и nature серия, които държат по-сухо. Миех по-често. Мокри кърпи не ползвам, понякога само water wipes, те са само с вода. Иначе на памучен тампон с топла вода изчиствам дупето и подсушавам добре.

Солните лампи са прекрасни за сън, баткото още спи на нея, създават мн приятна прихлушена светлина, колкото да се вижда. Сега с малката ползвам нощна лампа с мн приглушена жълта светлина. Аз самата не обичам да спя на тъмно и ми е приятно да виждам като си отворя очите.

Беба снощи заспа в 2, изобщо не разбрах какво я мъчи. Но пък направи дълга пауза за храна. За съжаление малко ме боли гърло, а баткото е хремав. Дано бързо отшуми

# 410
Аз качих 11, имам да свалям още 4, демек каквото свалих при раждането, това си е. Ям много, озверявам за сладко, но и кърменето ме изтощава доста. Понякога при по-дълго кърмене и смяна на гърди, физически сили нямам. По принцип ми стават старите дрехи, ама не ми стоят така, както преди. Коремът ми е мек, през дрехите изглежда прибран, но на голо съвсем не е.
Спим на тъмно, само ако сменям памперс, пускам приглушена светлина. А сменям само ако се наака. И те мия през нощта, ползвам кърпички на водна основа.
Преходно мляко имах на третия ден, допреди това коластра веднага след раждането на плацентата. В това отношение няма значение нормално или секцио е раждането.  Роди ли се плацентата и сложи ли се бебе на гърда, тръгва коластра
Деси, знаеш, че има различни теории за забелването. Аз си избрах да следвам тази, според която се забелва до там до където стигне, без натиск, почиства се и не се гонят срокове за пълното забелване - може да се случи на пет, десет години, дори и в пубертета. В моите два случая е ок - не са имали фимози, пикочни инфекции и други проблеми. Към днешна дата са готови Simple Smile насилственото забелване често води до вторични сраствания и проблеми. Имаше една статия по въпроса на доц. Бранков, не мога да я намеря обаче сега

# 411
Ален мак, мазах го с клечка за уши и памуче, намотано около нея. Само на червените места. По около 3 пъти за денонощие, за 3-4 дни. Цапа ужасно, но имаше мигновено ефект. При нас вероятно бяха гъби, защото беше на АБ в болницата. Между мазанията слагах бепантен, от който съм мн доволна още от баткото. Аз по принцип не ползвам мн козметика за бебета си, памперси без аромати взимам. Сега минах на дм, които имат и nature серия, които държат по-сухо. Миех по-често. Мокри кърпи не ползвам, понякога само water wipes, те са само с вода. Иначе на памучен тампон с топла вода изчиствам дупето и подсушавам добре.

Солните лампи са прекрасни за сън, баткото още спи на нея, създават мн приятна прихлушена светлина, колкото да се вижда. Сега с малката ползвам нощна лампа с мн приглушена жълта светлина. Аз самата не обичам да спя на тъмно и ми е приятно да виждам като си отворя очите.

Беба снощи заспа в 2, изобщо не разбрах какво я мъчи. Но пък направи дълга пауза за храна. За съжаление малко ме боли гърло, а баткото е хремав. Дано бързо отшуми
  благодаря! Клеева тинктура си вземи и двойни дози в топъл чай няколко пъти дневно пий, гаргара с лъж.кислородна вода в 50 мл.обикновена. Аз  взех памперсите Naty от един бг сайт - 27 лв.с доставката, 33 броя са,  изглеждат добре, от вчера сме с тях, на 2 пъти обаче малко бяха пуснали пико, може и аз да не съм ги сложила правилно...

# 412
  • Пловдив
Въпросът е, че при опит да забеля нищо не се подава, кожичката имам чувството, че не помръдва и реално няма как да разбера дали правя нещо.  Искам пълното забелване да е факт на възраст, която да не помни. 
И при мен кожата на корема е мека и по-суха, продължавам с мазането с кокосово масло.

# 413
Въпросът е, че при опит да забеля нищо не се подава, кожичката имам чувството, че не помръдва и реално няма как да разбера дали правя нещо.  Искам пълното забелване да е факт на възраст, която да не помни.  
И при мен кожата на корема е мека и по-суха, продължавам с мазането с кокосово масло.
Докъдето стигне значи точно това, не трябва да има рязко поддаване на кожичката. Няма да видиш промяна от ден за ден. Няма обаче и да стане бързо. По спомен на малкия ми около 4-5, на големия даже по-късно. (В статията пише, че може и на една, две години, явно е до дете, както всичко друго). В един момент научаваш детето да се забелва докато се къпе и то само си върши това докато не ти се похвали един ден Simple Smile
Ето статията
https://m.bg-mamma.com/?action=article;id=966

А ето и линк към форума, в който доцентът отговаря на въпроси
https://m.bg-mamma.com/?topic=1193874.75

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 20:28 от Amelin

# 414
Ален мак, опъваш ли крилцата отстрани на крачетата? Ако забравя, понякога пуска. Или ако не е точен размера. Засега ям джинджифил с мед, ще пробвам и клеева тинктура.

Не давайте на педиатрите да дърпат насила. Аз на моето момче не пипах нищо и преди да навърши годинка лекарката го дръпна рязко до средата, без да предупреди или да ме пита. В резултат получи оток, рана и срастване, което е поправимо вече само оперативно. Излишно е да казвам, че ако я видя пак тая жена едвам ще се стърпя да не й извия врата

# 415
Ален мак, опъваш ли крилцата отстрани на крачетата? Ако забравя, понякога пуска. Или ако не е точен размера. Засега ям джинджифил с мед, ще пробвам и клеева тинктура.

Не давайте на педиатрите да дърпат насила. Аз на моето момче не пипах нищо и преди да навърши годинка лекарката го дръпна рязко до средата, без да предупреди или да ме пита. В резултат получи оток, рана и срастване, което е поправимо вече само оперативно. Излишно е да казвам, че ако я видя пак тая жена едвам ще се стърпя да не й извия врата
Точно срещу тези практики на педиатрите говори доцент Бранков. Аз преди да родя големия не бях чела нищо по въпроса. Свекърва ми, която разбираше от всичко, реши да ми покаже как се прави. Толкова рязко го забели, че се разрани. Интуитивно не ми изглеждаше, че трябва така да се прави и се разтърсих. Така попаднах на инфо от доцента. Ако някой разбира от патологични фимози, това е той. Ходи след педиатрите и им оправя зулумите...

# 416
Да ви питам страх ли ви е да ходите в църква за 40 дни като навърши бебо? На тас ни се ще да запишем, но се притеснявам, макар че рано ще е сутринта...

# 417
Да ви питам страх ли ви е да ходите в църква за 40 дни като навърши бебо? На тас ни се ще да запишем, но се притеснявам, макар че рано ще е сутринта...

Ние ще ходим. В къщи сбирки за погача няма да правя, но църквата ще посетим.
Този уикенд ще направим първото по- дълго пътуване с бебето, на около 200 км. доста се вълнувам, дано мине спокойно, тя до момента заспива на секундата в колата и количката, пък да видим.

# 418

Не, ходихме преди няколко дни. Не правих погача, само защото беба е в ревлив период и не искам да я дундуркам, а тя да реве. А и у нас е тесничко, ще направя на заведение, като порасне още малко, стига да работят  все още 😂

# 419
  • Пловдив
В петък беше 40 на детето, ходихме до манастира и погача правих, но ние като цяло обикаляме.

Общи условия

Активация на акаунт