ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 946
  • 544
  •   1
Отговори
# 465
На новите бебчета в темата пожелавам щастие и здраве , а за майките им повечко сън ! Heartbeat То на всички ни липсва, ама жертвата си струва.
Аз горе-долу спазвам схемата от снимката на Деси, обаче на опаковката на Лактана Био пише, че вече трябва храненията да са по-рядко и доста повече като количество (за първи месец 170мл. 4-5 пъти на ден) Вие така ли сте ?
Бебо се наяжда от 90-120мл. и огладнява на 2-4 часа. Няма начин да изяде 170мл.
И понеже давам цедена кърма плюс АМ, има ли разлика в количеството, което трябва да изяде от двете ? Тоест 100мл кърма засища ли като 100мл АМ или трябва повече ?
Бебо продължава да нервничи като го кърмя и все по-рядко го правя. Уж всичко съм спазила и е захапал хубаво, ама имам чувството, че като започне силната струя е доволен, но след 2-3 мин. намалява и нали гърдата не прилича на любимия биберон, който така лесно и бързо удовлетворява нуждите му, не трябва да се пъне както на гърда и почва да пуска гърдата и да реве. После пак захапва, всмуква малко и пак пуска и рев и така 100 пъти. А другите бебета се успокоявали на гърда... Спокоен е ако е натъпкан и я ползва само за биба докато заспи. Rolling Eyes
Понякога диша тежко, ама това си е от самото начало. Трябва ли да звъня на педиатърката или е нормално ?

# 466
На новите бебчета в темата пожелавам щастие и здраве , а за майките им повечко сън ! Heartbeat То на всички ни липсва, ама жертвата си струва.
Аз горе-долу спазвам схемата от снимката на Деси, обаче на опаковката на Лактана Био пише, че вече трябва храненията да са по-рядко и доста повече като количество (за първи месец 170мл. 4-5 пъти на ден) Вие така ли сте ?
Бебо се наяжда от 90-120мл. и огладнява на 2-4 часа. Няма начин да изяде 170мл.
И понеже давам цедена кърма плюс АМ, има ли разлика в количеството, което трябва да изяде от двете ? Тоест 100мл кърма засища ли като 100мл АМ или трябва повече ?
Бебо продължава да нервничи като го кърмя и все по-рядко го правя. Уж всичко съм спазила и е захапал хубаво, ама имам чувството, че като започне силната струя е доволен, но след 2-3 мин. намалява и нали гърдата не прилича на любимия биберон, който така лесно и бързо удовлетворява нуждите му, не трябва да се пъне както на гърда и почва да пуска гърдата и да реве. После пак захапва, всмуква малко и пак пуска и рев и така 100 пъти. А другите бебета се успокоявали на гърда... Спокоен е ако е натъпкан и я ползва само за биба докато заспи. Rolling Eyes
Понякога диша тежко, ама това си е от самото начало. Трябва ли да звъня на педиатърката или е нормално ?

На мен педиатърката ми каза, че е нормално да диша тежко , да грухка даже понякога. От самото раждане до сега го прави, но вече много по рядко. Не съм притеснена и ѝ имам доверие, ние сме почти на месец вече 😱😱😱

Много бързо ми мина времето с бебчо. Педи ни каза вечер от 12 до 6 да не го храним и да го тъпчем с вода или чай, ако мрънка. Първите няколко вечери опитахме, но той не се засищаше от чая и стояхме будни цяла нощ. Решихме, че ще му даваме и нощното хранене, за да можем да поспим малко. Както го решихме това той сам започна да спи през цялата нощ 😂 просто вече следваме неговия график и не сме имали проблеми със спането през нощта. Но и Кристиян е от по спокойните бебета. Не буйства много, като будува си гледка само. Даваме превантивно против колики био гая и абуколикен . С две ръце ги препоръчвам! От както пие абуколикен много рядко се свива и плаче, има дни, в които дори забравяме за коликите. За сега на него не му действа запичащо, даже се изхожда много добре и обилно. Единствения минус е цената - 23 лева и едно шишенце стига за 1 седмица.

# 467
Ние сме на Аптамил 1, според схемата, която е на опаковката, след втората седмица трябва да е по 90 мл на хранене, 6-7 пъти дневно, аз давам и малко кърма, но ако има 40 мл кърма и 50 АМ, си ги хапва и двете, даже от АМ остава. Общо взето се ръководя според нейните нужди, тя сама си показва колко е гладна. Има моменти, в които изяжда само 45 АМ или 60. Не знам дали е от АМ, изхожда се веднъж дневно, имаше период, в който беше веднъж на два дни, но нямаше над 48 часа, за да даваме слабително средство. Ползвам био гая за коликите, свещички и едно затоплящо кремче и успява да се успокои, но не сме имали ден без коликите да напомнят за себе си.
Относно нощното хранене - според нашия док, храним я, ако си поиска. Снощи например се събуди в 11, после в 3 и в 8 сутринта. Случвало се е по-дълъг и по-кратък интервал между храненията, но се ръководим по нея. Simple Smile

Има ли мами, на които им е спряла кърмата? Аз с големи мъки успявам 50-60 мл на ден, което направо си е нямане.

# 468
  • София
PetyaH, на мен ми спря кърмата след една седмица. От тогава сме само на АМ. Намаля няколко дни, аз почнах и по-рядко да се изцеждам, заради рани и болка. Дадох си едни 24 часа почивка и на другия ден бяха останали някакви капки само да текат и спрях просто.

Днес си минах и контролния преглед при АГ. Всичко изглежда наред след операцията и каза да си чакам цикъла, че се виждаха фоликули и лигавица. Но и да не беше казала аз усещам да ме боли корема от време на време последните 2-3 дни. Упражнения за корем ми разреши след три минали месеца, а други може и от сега, та мисля да попвам малко по малко да стягам крачката, а корема ще изчака още малко.

А ние не трябва ли да се местим към раздела за родилите?

# 469
Наша гуцка наддала кило и 200-300 гр. за месец, само кърма, на поискване. От опит знам, че да цедиш и да си суче от гърда са две различни работи - може нищо да не можеш да изцедиш, но като сложиш бебето, то си суче и кърма си има - природа. Кажете с какво им мажете лицата? Чета за мурсалски чай някъде пише може, някъде - не - за кърмачка.

# 470
Аз й почиствам лицето с минерална вода на биодерма, обожавам я
Абсолютно подкрепям Ален мак - с големия едва изцеждах по пет десет мл., А първия месец той беше наддал само от кърма 1300 гр. Сега бебка е с по-момичешко наддаване - 1000 гр. за месец и 4 см. Обиколката на главичката вече е по-малка от тази на гърдите
Ние днес спахме до 11 ч. (Не ме мразете). По принцип нощният сън й е от 9 до 9 (съответно и моя, ако не ставам сутрин да карам децата), но снощи за първа вечер имаше продължителни колики и заспахме в 11, ММ закара големите, а ние си спахме. Не съм имала будувания нощем благодарение на спането с бебе. Будуванията започваха с разболяванията при мен...
Някой ни подсети да се местим, но не разбрах дали като изпишем темата или веднага Simple Smile

# 471
  • Бургас
Аз почиствам с термалната вода на Юриаж ... не знам дали благодарение на нея, но бебешкото акне се изчисти за два дни, а беше се сериозно опъпчила.
И аз като латерна да потретя - цеденето с помпа не е критерий за наличието и количеството на кърма. Моя рефлекс за потичане на кърма вече се активира от помпата и успявам да цедя по 120 мл от гърда, нооо със сина ми не успявах нищо да изцедя. Потичаха някакви мизерни капчици, а на първата консултация беше качил 1,400 кг и имаше не двойна а тройна гушка Heart Eyes При мен работи следния трик за да успея да цедя: покривам шишенцето с кърпа, за да не виждам дали и колко цедя и гушвам бебето. Близостта с детето е ключов момент в активирането на рефлекса за потичане на кърмата ...

# 472
Момичета, как изчислявате наддаването първия месец - от теглото при раждане или при изписване?

При нас от няколко дни наблюдавам нещо ново - няколко пъти връща кърма по време/след хранене, а последните два пъти след оригване връща малко по-голяма част, че даже от нослето излиза. До сега за три седмици не се беше случвало и се чудя до колко е нормално. Дали значи, че преяжда?

Исках да ви питам и за къпането, как процедирате? Ние още къпем на мивката, въпреки че пъпчето падна отдавна. Пробвахме във ваничката, нещо не се оправяме там - то хем не може да седи само, чудим се как да го придържаме. Хем канчето не се побира да загреба вода да го полея, хем накрая като поливаме с душа с чиста вода то се препълва ваничката над max знака... Абе като индианци сме малко. (пс взели сме този тип ваничка:

# 473
Аз броя от изписването - 3360 я изписаха, сега е 4400. Най-вероятно ти се е увеличила кърмата, преяжда и връща по-големи количества. И Хриси повръща повечко, когато суче по-дълго
Аз къпя в корито или под душа, гушната в мен. Много й харесва

# 474
Аз не пускам на помпата 😂 а кърма има, баткото качваше по 1300 първите 2 месеца, девойката качи 1кг.

Нормално е да връщат храна, стига да не е на фонтан, не е притеснително.

Къпя предимно на мивката, все още ми е по-удобно. Само косата като мием, включвам ваната.

# 475
Леле Amelin , как не те е страх под душа, аз в мивката се страхувам да не го изпусна, а пак си е стъпил Blush

sunny_bunny и аз съм така с помпата, до сега най-много 30мл е излизало от едната и 5мл от другата гърда Grin А явно младежа си се храни добре за сега Animal PigSmile

# 476
И нашата консултация на 1 месец мина, дадоха му вит.К 2 капки, измери го +1кг. и 4,5см.Ние нощното хранене няма да махаме, ще се водим от бебо , защото с брат му се опитахме да го махаме и беше ад, рев и неспане, няма да си го причиня пак. За сега прави пауза в 9ч вечерта като се храни и после чак към 2-2,3 през нощта и после в 6-7ч.Някой мами с момчета имали ли са увеличен тестис, сега това каза доки, ще го водим на уролог.Притесних се, защото не съм се сблъсквала с това.

# 477
  • София
И моята девойка качи 1 кг, като само в началото дохранвах. Ще ми е интересно на следващата консултация колко е качила само на кърма.
Помпата ми седи за украса нищо не излиза с нея, но девойката си суче бая яко и пълни памперсите.
Връща от време на време, но нищо притеснително. Чак не ми прави впечатление след зверския рефлукс на баткото.
Лицето почиствам с преварена вода, вече няма акне.
Къпем я в спалнята във вана с вградена подложка за новородени.
Декември мисля да отида при гинеколожката, за да огледа как са нещата.

# 478
Сиси, мен не, но баща й е в ужас всеки път Grinning

# 479
Ние нашия също го къпем в спалнята с неговата ваничка, която е с мека подложка на която си ляга и така ми е по лесно да го изкъпя.

Общи условия

Активация на акаунт