Няма да цитирам поговорки, че звучи тъпо, но наистина не смятам, че мъж в неговото положение има право да съди майка си в описаното нейно положение. Жените тук къде по-деликатно, къде по-грубо това казват.
На 32 човек е вече на години. Лирическият герой не дава заявка за значителни житейски успехи, битово зависи от майка си, финансово от баща си, иначе нямаше да живее с тях под един покрив.
Не че по принцип не е лошо това, което той си въобразява, че се случва в дома, но той не е в позиция да поставя условия.
На мен ми звучи като някой, който хем ревнува мамето, хем малко й прави сметка на издръжката.
А я се замисли, кръшкач ще си позволява ли да уговаря срещи и да прави телефонен секс в жилище с тънки стени? Ама сериозно. На героинята явно не й дреме, че синът й я чува, не й дреме, че е разбрал. За мен вариантите там са два - единият е, че тази жена няма какво да губи. Това е слабо вероятно за трайно безработна 50+ годишна държанка в малък град. Другият вариант е историята с изневярата изобщо да не стои по начина, по който си фантазира лирическият герой. Може да са в полиаморни отношения, може да е суинг, може майката да работи на секс телефон даже, познавам една такава 55+ годишна. Нали се сещаш как ще изглежда този син, който живее с мама и тати на дърти години и спи до късно, ако рече да се бори за справедливост?
А може и родителите да му спрятат номер с надеждата да почувства неудобство, че вижда майка си в такава светлина, и си изнесе най-накрая задника, та и те да си поживеят като бели хора с пораснало дете.
Никъде не пише, че е финансово зависим - аз от написаното разбрах, че работи. Кръшкачката от друга страна от 20 години се прави на домакиня и Е финансово зависима от мъжа, на когото изневерява и има за губене точно тази издръжка. И според мен мъж на 32 г. трябва да бъде самостоятелен, но това няма нищо общо и не е извинение за изневерите на майката. И пак фантазиране за "полиаморни" отношения, само за да извинявате нечия изневяра.
Ако родителите така са се уговорили, няма да има проблем синът да каже и те да му отговорят, че такава им е връзката. Но ако някой е уж ОК с таква връзка (каквито се напъват да бъдат много тук), но му е неприятно да му напомнят, значи всъщност не е ОК, а само се е примирил. Ние не знаем дали бащата е такъв, може просто да е честен човек, който не очаква подобно предателство и не заслужава да бъде използван.
И аз като Viviana91 смятам, че в обратната ситуация щяхте да призовавате за физическа саморазправа.
добавено:
desenchantee, това да бъде само съпруга и майка не мислиш ли, че е предвиждало нейната вярност, а навършването на пълнолетие на сина някак да е премахнало част от задълженията й като майка, т.е. да може отново да тръгне на работа или ако не обича вече мъжа си - да се разведе и събере с "истинската си любов".