Хванах майка ми да изневерява на баща ми. Трябва ми съвет!

• 13 663
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Къде отиде автора?? Сигурно не му хареса развоя на темата. Уж дойде да ни накара да начукаче канчето на развратната му майка, а то излезе, че той е нахален безделник Grinning
Аз не подкрепям изневярата, но няма как да заклеймя тази „лоша” майка, защото всичко, което знаем е субективно. И то субективизъм на трето лице.

# 121
Вижте, семейството ми живее в малък апартамент и всичко се вижда и чува. Дори да не исках да знам за аферата, сутрин когато баща ми го няма, аз спя в едната стая и се събудя, а майка ми е в другата стая и говорят с този мъж, аз няма как да не чуя. Така се започна всичко.
И да, може би баща ми знае. Това някак си би ме утешило, защото тогава става само тяхна работа и те са решили как да постъпят.
И да знам, че те са зрели хора и би трябвало сами да се оправят, но това че аз знам какво става ме набърква в тяхната работа и аз ставам съучастник. Факта, че знам тежи върху мен. Не мога просто да си затворя очите и да забравя.
И знам, че това може да има огромен ефект върху родителите ми. Притеснявам се дори за здравето им. Обичам и двамата си родители, тъй като съм тяхно дете. Мисля, че за това не споделих с баща си преди години, когато я хванах първия път. Не искам просто да се разделят и да не видя майка си никога вече и един ден просто да чуя, че е починала. Но чувството ми за справедливост е много силно и не мога да понасям когато нещо е нечестно. И години лъжа мисля, че са достатъчни.

Моля продължавайте да споделяте мненията си.

На твое място бих се радвала, че са здрави, сплотени и се грижат един за друг..и за теб!
Явно в теб живее някакъв идеализъм, но намесвайки се само ще влошиш нещата.
Те си имат техния живот.
Покрай моя развод и драма, баща ми някалко пъти ме кани на вечеря.Само двамата. Говорихме си "по мъжки".Много откровени разговори и много житейски истини ми сподели. А колко кураж ми даде.
Никога не бих се намесила в живота на родителите си. И не бих осъдила някой от двамата.
Каквото се случва си е между тях!

Та да спделя една "доброжелателна случка"

Звънят на майка ми от скрит номер.
"Вие знаете ли къде е съпруга ви в момента.Да, да не знаете..Но той е в момента с колежка и т.н"
Прибира се баща ми, мама буреносен облак..Къде беше? С коя беше?
Късмет, че баща ми бил със зет ми и бачкали яко цял ден на вилата.
Иначе ей ти драма..Върви се доказвай Simple Smile
Историята я знам, защото на семейни вечери често се бъзикат..

# 122
  • Варна
AbsyrT, отношенията не са м/у родителите му, а в любовен тъпоъгълник. Всяка възраст си има адекватни реакции. Уважение към нея той няма. Към разгонени и купонясващи старци и моето отношението е пародийно. Няма критики да съм "ментално увредена".Но присъствах на едно парти, с весели вдовици и разведени. Мога да ги сравня само със стажантки от сливенския
  затвор. Кокетничене и лафчета а ла ранни фолкаджийки. Травмираха успешно и персонала -набор на внуците им. Надявам се никога да не си изгубя разума от дефицит на мъжки ласки и внимание. Ситуация сълзи и смях.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 15:04 от Viviana91

# 123
AbsyrT, отношенията не са м/у родителите му  а в любовен тъпоъгълник. Всяка възраст си има адекватни реакции. Уважение към нея той няма. Към разгонени и купонясващи старци и моето отношението е пародийно. Нама критики да съм "ментално увредена".Но присъствах на едно парти, с весели вдовици и разведени. Мога да ги сравня само със стажантки от сливенския
  затвор. Кокетничене и лафчета а ла ранни фолкаджийки. Травмираха успешно и персонала -набор на внуците им. Надявам се никога да не си изгубя разума от дефицит на мъжки ласки и внимание. Ситуация сълзи и смях.
Вивиана, старците са същите като младите хора, само че в сбръчкани тела. И имат същите правя да се любят и да се излагат. Това, че са на възраст, не значи, че трябва да стоят достолепно като някои статуи, за да са светъл пример на някакви там внуци. Ми те старците ще умрат скоро, защо да не се забавляват и веселят сега, докато могат! Точно те няма за кога да отлагат.
Не знам дали ще ми повярваш сега, но гледната точка се изменя много с годините.

# 124
Абе хем е така, хем не е така. На 60 е супер да си с младежки дух, но не е ок да си с младежка тъпота. Можеш да си с младежки дух и без да се излагаш като неопитно тийнче.

# 125
AbsyrT, отношенията не са м/у родителите му  а в любовен тъпоъгълник. Всяка възраст си има адекватни реакции. Уважение към нея той няма. Към разгонени и купонясващи старци и моето отношението е пародийно. Нама критики да съм "ментално увредена".Но присъствах на едно парти, с весели вдовици и разведени. Мога да ги сравня само със стажантки от сливенския
А на мен ми е тъжно, че "старците" в България са сложени в рамки.
Да пазят поведение, да си гледат градината , сапунките..и до там. Щом са на години да забравят за "живеца в тях"
Пък точно губейки го, се сгромолясват .И най-актуалните теми са - болести, децта, внуците.

# 126
  • Варна
Не са в рамки. Но на тази възраст, желанията не съответстват на възможностите. Отделно има и доста злоупотреби. Но те са в друг контекст. Многократно намеквам на майка ми(вдовица) да си намери партньор. Първо се обиди, сега разменяме иронии. Нейният брак е по-любов. Обожаваха се и бяха екип. Но за нея купона не е в обгрижването на някой непознат старец, с бъдещи заболявания. Тя си е господарка на живота, без желание да е санитарка.(цитат) Обича да рисува,пее,танцува, забавлява се с приятелки. И тя вече се наслаждава на живота. Виждала съм как се отвращава и от стандартни прояви на мъжко внимание. Трябва ли да я посъветвам да търси, бройка и се отдава похотливо, докато намери подходящ? Това го практикувахме, младите до брака.
Ако не се интересувам (меся) от емоциите, желанията и целите и ще я депресирам. Изолирам ли се, "да си живея личния живот" ще я унищожа психически.
Затова не повтаряйте клишетата за егоизъм и ненамеса. Семейството е общност.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 15:19 от Viviana91

# 127
Не са в рамки. Но на тази възраст, желанията не съответстват на възможностите. Отделно има и доста злоупотреби. Но те са в друг контекст. Многократно намеквам на майка ми(вдовица) да си намери партньор. Първо се обиди, сега разменяме иронии. Нейният брак е по-любов. Обожаваха се и бяха екип. Но за нея купона не е в обгрижването на някой непознат старец, с бъдещи заболявания. Тя си е господарка на живота, без желание да е санитарка.(цитат) Обича да рисува,пее,танцува, забавлява се с приятелки. И тя вече се наслаждава на живота. Виждала съм как се отвращава и от стандартни прояви на мъжко внимание. Трябва ли да я посъветвам да търси, бройка и се отдава похотливо, докато намери подходящ? Това го практикувахме, младите до брака.
Моите уважения към майка ти. Тя явно се забавлява, както намери за добре.
Аз пък познавам една жена на 70+, вдовица, която върти трима - трима любовници! Те са кой с инсулт, кой с инфаркт, а на нея нищо и няма, та затова само един не стига.
Моите уважения и към нея, че също се забавлява, както намери за добре.

# 128
  • София
AbsyrT, отношенията не са м/у родителите му, а в любовен тъпоъгълник. Всяка възраст си има адекватни реакции. Уважение към нея той няма. Към разгонени и купонясващи старци и моето отношението е пародийно. Няма критики да съм "ментално увредена".Но присъствах на едно парти, с весели вдовици и разведени. Мога да ги сравня само със стажантки от сливенския

Не са негова работа отношенията между родителите му, ако ще и любовен стоъгълник да се е оформил.
Не можеш да разбереш, че разгонването не е свързано с разплод при хората.
Поради което, разюзданото поведение не е записано като присъщо и единствено възможно, че и морално, че и приятно за окото, практикувано от млади "ранни фолкаджийки".

Ти си поредния пример за човек, наврял се там, където не му е мястото, че и ръсещ критики и квалификации от позицията на какво? На младостта си.
За чий си присъствала на сбирка на друга генерация?
Твоето отношение никого не интересува и можеш да си пародийно настроена, колкото си искаш.
Единствено показва колко си тесногръда и колко ти е ниска камбанарийката сега, когато би трябвало да е поне няколко етажа над земята.

Представям си, като станеш на 40- спираш да носиш къси ръкави и слагаш пола до глезен.
Това- гримиране, това усмихване на някой от другия пол или флирт- само разюзданите го правят, а ти не си от тях, како Сийке.
На 50-60 си в расо, ходиш с поглед в земята и як бастОн, че да налагаш разгонени и мераклии за купони, старци.

Истински ме развесели!
Мисля си, ти сега си на към 30 години.
Колко ли пародийно е мнението на 15-20 годишните за изявите ти по дискотеки и клубове?

# 129
А, сега обърнах внимание, че авторът нямало да види майка си до смъртта й, ако се разделят с бащата.
Искам да употребя епитет, но ще има бан.  Абе младеж, износила те е, родила и отгледала с много усилия, които явно не оценяваш. А ти няма да я погледнеш после защо?! Хората се срещат и разделят, има бракове и разводи, но винаги остават родители за своите деца, ако не са изоставили същите в дом например. Тебе те е изгледала до 32, не си бил изоставен, осиновен и пр., но нямало да я погледнеш повече. Браво, неблагодарник такъв!!!

# 130
  • Варна
AbsyrT, ограничено критикуваш. Нямам нищо против минижупи, грим и "разюздано" поведение. Далеч съм и от примерно момиче. Но наистина, в определена възраст има един странен хъс. Може би, защото усещат предстоящия финал и рисково се опитват да запълнят липси. Болногледачката явно се надява на наследство. С тези диагнози, едва ли са сексуално активни,трите любовника
Понякога семейните отношения са толкова размити. Децата съветват мами за по-удачни избор на нов тати. Защото мама се депресира, след всеки сексуален бум и финал. Или иронизират пенсионера, закачащ студентки.
Уважавам всички възрасти. Но някои житейски периоди са несравними и незаместими.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 15:36 от Viviana91

# 131
Искам да зарадвам нещо автора. Ако по някаква причина майка му не може да се издържа сама на стари години и няма съпруг, издръжка дължи пълнолетният й син! Тя може да я претендира по съдебен ред.
И съдът въобще няма да се интересува при определянето на издръжката с кого е спала мама.

# 132
  • София
AbsyrT, ограничено критикуваш. Нямам нищо против минижупи, грим и "разюздано" поведение. Далеч съм и от примерно момиче. Но наистина, в определена възраст има един странен хъс. Може би, защото усещат предстоящия финал и рисково се опитват да запълнят липси. Болногледачката явно се надява на наследство. С тези диагнози, едва ли са сексуално активни,трите любовника .

Напротив, бих могла още по- ограничено да критикувам, ако искам да сме наравно.

Ето, казваш, че нямаш нищо против ти и другите млади, да бъдете с разюздано поведение, нищо че на вашите години сте обвързани вече, имате малки деца и ангажименти.

Но, си пародийно настроена към 60 годишните, които вече са си приключили ангажиментите с вас- дали са ви и хляба, и ножа в ръцете, да оползотворят последните си години така, както намерят за добре.
При това, говориш за хора, останали сами- разведени, вдовици, които, О, ужасТ, били търсели ласка и внимание!?

Мисълта ми е, че не е твоя работа кой и как си запълва липсите, ако това не те засяга пряко.
И не е за твоя сметка.
Проявяваш най- неприятната дискриминация- по възраст.
Нещо, което не зависи от човека- ти също си се запътила към възрастните и ако си жива и здрава, ще ги стигнеш.

# 133
AbsyrT, ограничено критикуваш. Нямам нищо против минижупи, грим и "разюздано" поведение. Далеч съм и от примерно момиче. Но наистина, в определена възраст има един странен хъс. Може би, защото усещат предстоящия финал и рисково се опитват да запълнят липси. Болногледачката явно се надява на наследство. С тези диагнози, едва ли са сексуално активни,трите любовника
Понякога семейните отношения са толкова размити. Децата съветват мами за по-удачни избор на нов тати. Защото мама се депресира, след всеки сексуален бум и финал. Или иронизират пенсионера, закачащ студентки.
Уважавам всички възрасти. Но някои житейски периоди са несравними и незаместими.

Всяка жена или мъж е различен. И избора си е негов.
Има такива, които искат емоция и живец във връзката.
Други да не са сами..Обичат да се грижат.Било и да сменят памперси.
Техния живот си е.
Щом се чувстват добре и пълноценни, коя съм аз да съдя.
Така и с живота на родителите ми. Те не са се месили в брака ми..Аз ли да вземам страна в техния?

# 134
Lorelada, може би авторът дължи лоялност и уважение към баща си, който е работил, за да може кръшкачката да се изживява като домакиня и междувременно да изневерява.

Общи условия

Активация на акаунт