Хванах майка ми да изневерява на баща ми. Трябва ми съвет!

• 13 657
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Дори така да е.
Няма да цитирам поговорки, че звучи тъпо, но наистина не смятам, че мъж в неговото положение има право да съди майка си в описаното нейно положение. Жените тук къде по-деликатно, къде по-грубо това казват.
На 32 човек е вече на години. Лирическият герой не дава заявка за значителни житейски успехи, битово зависи от майка си, финансово от баща си, иначе нямаше да живее с тях под един покрив.
Не че по принцип не е лошо това, което той си въобразява, че се случва в дома, но той не е в позиция да поставя условия.
На мен ми звучи като някой, който хем ревнува мамето, хем малко й прави сметка на издръжката.
А я се замисли, кръшкач ще си позволява ли да уговаря срещи и да прави телефонен секс в жилище с тънки стени? Ама сериозно. На героинята явно не й дреме, че синът й я чува, не й дреме, че е разбрал. За мен вариантите там са два - единият е, че тази жена няма какво да губи. Това е слабо вероятно за трайно безработна 50+ годишна държанка в малък град. Другият вариант е историята с изневярата изобщо да не стои по начина, по който си фантазира лирическият герой. Може да са в полиаморни отношения, може да е суинг, може майката да работи на секс телефон даже, познавам една такава 55+ годишна. Нали се сещаш как ще изглежда този син, който живее с мама и тати на дърти години и спи до късно, ако рече да се бори за справедливост?
А може и родителите да му спрятат номер с надеждата да почувства неудобство, че вижда майка си в такава светлина, и си изнесе най-накрая задника, та и те да си поживеят като бели хора с пораснало дете.

Никъде не пише, че е финансово зависим - аз от написаното разбрах, че работи. Кръшкачката от друга страна от 20 години се прави на домакиня и Е финансово зависима от мъжа, на когото изневерява и има за губене точно тази издръжка. И според мен мъж на 32 г. трябва да бъде самостоятелен, но това няма нищо общо и не е извинение за изневерите на майката. И пак фантазиране за "полиаморни" отношения, само за да извинявате нечия изневяра.
Ако родителите така са се уговорили, няма да има проблем синът да каже и те да му отговорят, че такава им е връзката. Но ако някой е уж ОК с таква връзка (каквито се напъват да бъдат много тук), но му е неприятно да му напомнят, значи всъщност не е ОК, а само се е примирил. Ние не знаем дали бащата е такъв, може просто да е честен човек, който не очаква подобно предателство и не заслужава да бъде използван.
И аз като Viviana91 смятам, че в обратната ситуация щяхте да призовавате за физическа саморазправа.

добавено:
desenchantee, това да бъде само съпруга и майка не мислиш ли, че е предвиждало нейната вярност, а навършването на пълнолетие на сина някак да е премахнало част от задълженията й като майка, т.е. да може отново да тръгне на работа или ако не обича вече мъжа си - да се разведе и събере с "истинската си любов".

# 106
  • Пловдив
И аз като Viviana91 смятам, че в обратната ситуация щяхте да призовавате за физическа саморазправа.
Грешно смяташ. Няма какво да обяснявам, била съм там. Не е моя работа. Даже единия участник ме попита какво мисля.

# 107
Аз съм твърдо против изневярата, но в тази тема виждам съмнения, не и изневяра. Ако ще броим авторът какво писал, той е писал за парфюми, разговори и чатове. Не е писал обаче майка му да изчезва нанякъде след поканите. Писал е, че е самостоятелен или май думата беше независим, реално няма значение - няма как да е самостоятелен и независим човек, който дели покрив с други хора, проумейте го.
Хванал я в телефонни разговори, във видеоразговори, снимки на чата имал, казал бил на майка си, пък тя го излъгала. На всичко отгоре той не познава тези мъже. От толкова следене не се разбира кога ходи да работи за своята самостоятелност инезависимост.
Ама сериозно ли не се замисляте колко нереалистично звучи поведението на майката? Излиза от болницата и тръгва при любовника?

# 108
  • София

А вие, защитничките на кръшкачката, какво знаете? Фантазирате си, че бащата знаел и бил съгласен. А може би той е добър и доверчив човек, който не заслужава да бъде изпозлван. И любоникът не е с кръшкачката, той не влага нищо в тази връзка, освен един парфюм.

Никой не защитава "кръшкачката", а само пишем, че не се знаят причините и подробностите.
И се дават предположения-какви биха могли да бъдат обстоятелствата.
Дали е използван бащата или е използвана майката- никой не знае.

А, за любовника да се изказваш толкова категорично, че и да размяташ някакъв парфюм, е нелепо.
Пак по същата причина- идея нямаш от фактите.

Дотук, единствените факти, поднесени от автора на сапунката са
- той си спи до никое време в деЦката стая и чува през стените как майка му, на висок тон, прави секс по телефона.
- рови й в същия този телефон, че да разполага с улики
- на 32 години, явно неработещ, щом след излизането на баща му за работа, остава в леглото.
- преди години уж бил хванал прелюбодейката в крачка, ама бил мълчал и ей на-днес му избила съвестта, та чак тук пита дали да донесе новината на татко си.
- авторът, по някаква причина, ни подготвя за жестока дилема- ако каже, ще остане полусирак, защото няма да вижда повече мама си, а само ще научи в един момент, че е умряла. Но, ако пък не каже, няма да си прости цял живот, че не е светнал тате.

# 109
  • Бургас
Много хора имат връзки,а си пишат и се ограничават само с това.Колко мъже пишат по фейсбук,щастливо гушнати на снимката на профила с някоя мадама...Да не взема пък да им копирам глупостите и да ги пращам на приятелките им?Просто ги блокирам...Ама ако им върже някоя,ще си пишат...Мечтаят си хората.

И бащата да го правеше,пак не мисля,че е работа на сина да се меси.

# 110
  • София
И по цял ден седи, драпа си макарите и слухти майка си.
Де факто, няма нито един факт, че майката изневерява.

# 111
Не  е защита на изневяра, а  това, че детето не се меси, както много пъти се говори родител да не се меси.Страничен човек не би лесно казал, пък също трябва да си много заспал, да не усетиш години паралелна връзка на партньор.
Просто не  е работа на сина.Или по-малко от на всеки друг.

# 112
Така е. Пълно е с факти, че майката обменя само приказки от години с един и същи мъж, когото синът не познава. Ми ако верно се окаже татко, кво прайм?

# 113
Така е. Пълно е с факти, че майката обменя само приказки от години с един и същи мъж, когото синът не познава. Ми ако верно се окаже татко, кво прайм?
Авторът щА спи спокойно и ще може да остане още 30 годин в деЦката. Smile

# 114
  • Варна
Синът вече няма да приема семейството си за нормално. Илюзиите за перфектна мама са разбити. И за най-разюздания плейбои майката е сакрално и висшо понятие. Знаете как някои скачат при цинизми с тази дума. В случая мама е принизена до стандартна, мързелива прелюбодейка. Не смея и да си представа майка ми да флиртува или да кокетничи вулгарно. Смешно и цинично е. Синът е шокиран. Реагира адекватно. А вие се опитвате да го изкарате ненормален, въпреки грешката на майката. Подобни майки остават неглежирани от децата си. Имах приятелки, на които срещите с баби- прелюбодейки бяха ограничени. За да не дадат пошъл пример на внучкитете си. Нямат никакви особени качества или интелект. Такива особи се радват на материята и егоизма си. Йедене,пиЙене и тези 3 неща. Тя сигурно ще очаква сина и да се респектира и да я обича. Ако го е възпитавала и в морал, нонсенса е пълен.

# 115
Авторът щА спи спокойно и ще може да остане още 30 годин в деЦката. Smile
Таман ще дойде време да я наследи Sunglasses

А вие се опитвате да го изкарате ненормален, въпреки грешката на майката.
Не, не. Неговата ненормалност е отделно от тази на майката. Интересно, ако той също беше безработен, кой търтей щеше да има повече право - младият, дето нищо смислено не е направил към момента, или старата, която е отгледала младия и продължава вече 33+ години да му домакинства?

# 116
  • Пловдив
Viviana91 - ти какво казваш? Че само нискоинтелигентните изневеряват? - цитирам - "Нямат никакви особени качества или интелект."

# 117
Никой не твърди, че изневярата е ок. Напротив, предателство е, но ние не знаем нищо за родителите. Причини има хиляди хората да си изневеряват.
Самият персонаж на автора, представен ни по този начин показва нездраво любопитство от негова страна, чувство на притежание към майката (което е характерно за деца до 7 години – мойта мама си е само за мен и никой няма право даже да говори с нея), странна ревност за мъж на неговата възраст. Което е съвсем отделно от изневярата на майката, за която всъщност нищо не знаем и дали изобщо има такава.

# 118
  • София
Синът вече няма да приема семейството си за нормално. Илюзиите за перфектна мама са разбити. И за най-разюздания плейбои майката е сакрално и висшо понятие. Знаете как някои скачат при цинизми с тази дума. В случая мама е принизена до стандартна, мързелива прелюбодейка. Не смея и да си представа майка ми да флиртува или да кокетничи вулгарно. Смешно и цинично е. Синът е шокиран. Реагира адекватно. А вие се опитвате да го изкарате ненормален, въпреки грешката на майката. Подобни майки остават неглежирани от децата си. Имах приятелки, на които срещите с баби- прелюбодейки бяха ограничени. За да не дадат пошъл пример на внучкитете си. Нямат никакви особени качества или интелект. Такива особи се радват на материята и егоизма си. Йедене,пиЙене и тези 3 неща. Тя сигурно ще очаква сина и да се респектира и да я обича. Ако го е възпитавала и в морал, нонсенса е пълен.

Синът е на 32 години и позволи ми, като майка на 35 годишен син да ти кажа, че сакралното понятие "майка"  се разделя от понятието "жена" със свой интимен живот, свои чувства и свои ОТНОШЕНИЯ с другите и с бащата, включително.
Само недоразвит ментално, останал на 13-15г. максимум, може да я принизи до "мързелива прелюбодейка".
Друг разказ е, че идея нямаме колко им подгъзва вкъщи "мързеливата прелюбодейка", щом единият излиза рано за работа, а другият спи до никое време.

Един 32 годишен мъж с нормална за възрастта си менталност, ще е наясно с естеството на отношенията между родителите си, щом виси в тесния апартамент и слухти през стените.

И ще може да направи заключения, присъщи на зрелите хора, без да се вре където не му е мястото.

И последно- никога не би сложил под общ знаменател отношението към себе си с това- към другия родител.

# 119
...
И да, може би баща ми знае. Това някак си би ме утешило, защото тогава става само тяхна работа и те са решили как да постъпят.
И да знам, че те са зрели хора и би трябвало сами да се оправят, но това че аз знам какво става ме набърква в тяхната работа и аз ставам съучастник. Факта, че знам тежи върху мен. Не мога просто да си затворя очите и да забравя.
И знам, че това може да има огромен ефект върху родителите ми. Притеснявам се дори за здравето им.....Не искам просто да се разделят и да не видя майка си никога вече и един ден просто да чуя, че е починала. Но чувството ми за справедливост е много силно и не мога да понасям когато нещо е нечестно. И години лъжа мисля, че са достатъчни.

Моля продължавайте да споделяте мненията си.
Авторе, чудя се как да те убедя, че си се замесил в чужди отношения. Ако баща ти знае, става тяхна работа. А сега чия работа е? Прав си, трябва нещо да направиш - изнеси се. Ако наистина се притесняваш за родителите си, напусни малкия апартамент с хартиените стени и ги остави да си живеят живота, както намерят за добре. Не се изживявай като някакъв прокурор-разрушител в родния си дом. Нищо хубаво няма да постигнеш, и то за никого от участниците, за нито един-единствен.
Има един израз - да топлиш змия в пазвата си. И после змията, вече стоплена, убива този, който се е погрижил за нея.

Общи условия

Активация на акаунт