Фермата сезон 6 Тема 6 /12.10-18.10/

• 60 802
  • 1 678
  •   1
Отговори
# 525
В чужбина за готвач се учи в колеж, не е лесно, нито евтино, не са глупави готвачите .
В БГ има ли още ТОХ , верно , че не отиваха най-умните там . Сега как е ?

# 526
  • София
В чужбина за готвач се учи в колеж, не е лесно, нито евтино, не са глупави готвачите .
В БГ има ли още ТОХ , верно , че не отиваха най-умните там . Сега как е ?

Има ТОХ и положението с кандидатите там е същото- влиза се с минимален бал. Разликата е само, че вече не се казва техникум, а професионална гимназия.

# 527
  • London
Митко определено не е глупав щом развива успешен бизнес. Иначе ми е крайно неприятно някой като говори подигравателно за дадена професия, готвач е достойна професия.

# 528
  • София
Думата "Шеф" за готвач, напоследък е много модерна...

На мен Кустев доста ми простее..
То преди много от професиите са били опростени, сега са профилирани и има стотици.
И не е едно и също да си готвач и шеф. За да станеш шеф, трябва много четене и знания за продукти, което неминуемо е свързано и с познаване на различни култури, региони, география до някакви степен също.

Иначе и за мен на Кустев му липсва онще култура, това се наблюдава и при други, които забиват в професията си и нищо наоколо не поглеждат. Фермата ще му се отрази добре, но ме изразни вчера с несериозното си поведение. Мен ще ме е срам, че не знам основни неща, ще питам някой да ми припомни. Той се държа просташки.

# 529
Каква представителна извадка може да да са хора, за които се спекулира, че 50% от действията им са режисирани/изрязани с цел манипулация на зрителя
Така е . Аз например въобще не съм убедена, че Кустев сам е решил да разбива триумвирата и да отказва да готви. Направо си представям как или са го накарали от продукцията, или са го навели на тази мисъл с насочващи въпроси - "как ви се вижда да ви управляват все едни и същи трима, не ви ли омръзна, не смятате ли да предприемете нещо, докога все ти ще готвиш", той сигурно се е плеснал по челото как не се е сетил, и после разкрива "плановете си" пред зяпналите го в почуда Надя и Мария.

А тези плъхове ли са, мишки ли, е толкова прозрачно, че им ги пускат нарочно...

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 18:58 от Нина*

# 530
  • София
Ясно е, че продукцията има ли възможност гледа да обърне отношенията им, да ги очерни. Например Асен нямаше как да знае, че Стоян е говорил такива неща зад гърба му, ако не му бяха казали точно когато избираше втори дуелист. А сега пък това да обявяват тези с най-ниските резултати. Ако ще ги казват, да ги казват на всички, защото съм сигурна,че една Тони, Поли имат в повечето случаи сигурно 0 точки.

# 531
  • София
След драматичните обрати в другото риалити,успях да изгледам епизодчето.
Марето язък дето рева като магаре.После с тази гениална шега направо си закопа цялото това уважение към обичаи,религия и прочие.Но поне разбрах какви са жизнените й планове-дете и сиси-не знам в кой ред ще ги изпълни.Приемам това,че е решила да бъде жена и домакиня,но това не пречи да се ъпгрейдне малко-било то с хоби,кулинария,езици.Да седне и да се вслуша как говорят хората около нея,та тя дава езиков пример на децата си!
Едно име не може да запомни,на Даная лошо и стана Simple Smile
Кустев хубаво тръгна,ама нещо с похватите на Милена продължи.Очаквах повече от него след заявките си за стратег.Май-май на Данчо тактиката-класика в жанра ще излезе по-успешна.
Това накрая с космите беше толкова гнусно и завършекът с разхождащите се по кухненските дъски мишки-отврат.

# 532
Не само по дъските. И около мивката имаше кадър с мишка.

# 533
Плъхове са, не мишки. Simple Smile И май присъстваха същите плъхчета в играта за имунитет от дуел, душички.

# 534
  • London
JoyТя Марето български не може да говори, ти езици я пращаш да учи.

# 535
  • София
Тъй де,поправих се още,докато пишех Simple Smile

# 536
  • София
Думата "Шеф" за готвач, напоследък е много модерна...

На мен Кустев доста ми простее..
То преди много от професиите са били опростени, сега са профилирани и има стотици.
И не е едно и също да си готвач и шеф. За да станеш шеф, трябва много четене и знания за продукти, което неминуемо е свързано и с познаване на различни култури, региони, география до някакви степен също.

Иначе и за мен на Кустев му липсва онще култура, това се наблюдава и при други, които забиват в професията си и нищо наоколо не поглеждат. Фермата ще му се отрази добре, но ме изразни вчера с несериозното си поведение. Мен ще ме е срам, че не знам основни неща, ще питам някой да ми припомни. Той се държа просташки.

Да, леко просташки се държа, но честно казано мен това не ме издразни вчера.
Да завършиш ТОХ не те прави шеф. Повечето шеф-готвачи са завършили академии, работили са при известни шеф-готвачи и имат богат пит и култура в тази сфера. Кустев каза, че от 23 години се занимава с готвене, той май е на 43-44 години, което значи, че от 20 годишен е започнал с тази професия. Това, че не знае историята с дати, събития и имена не е показателно колко е интелигентен.
Историята не е за всеки, на мен ми харесва да чета, но не мога да помня такива неща. Искрено ме радват хора, които знаят много по история, както и такива, знаещи много в дадена област. Но човек, знаещ всичко във всички области няма.

А да се подценява професията "шеф-готвач" е странно. Това, че набира популярност в България през последните години, не означава, че и по света е така. И слава Богу, че става популярно в България, защото се подобрява и вкуса и очакванията на българите.

# 537
Искрено ме радват хора, които знаят много по история, както и такива, знаещи много в дадена област. Но човек, знаещ всичко във всички области няма.

Има - Димо Падалски.Joy

# 538
Големи оправдания, хайде сега. Никифор, Самуил, Ахелой - три емблематични имена, битки, случки в историята на България, които не са обвързани с помненето на дата, когато се изброяват като възможни отговори. За 11-12 години в училище, дори и в час по история да си спал, пак не е оправдание за липсата на обща култура.
Кустев си е с елементарен изказ и тежък софийски диалект.

Предполагам, че в професията си е добър, но не гали ухото, а на мен и окото Smiley

# 539
  • София
Абе Митко си знае човека.
Колко предавания вече им разяснява и след играта. Те го подпитват и той даже им доразказва. Защо е това, онова,  подробности. Просто се интересува човека, чете, или има фотографска памет.
А за плъховете е ясно, че от продукцията нарочно го правят. При толкова много хора и движение плъховете ще ги е страх да се показват/шават.

Общи условия

Активация на акаунт