МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 711
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
И да се извиня на всички, които са се почувствали по някакъв начин засегнати от темата за нервните бебета и кърменето. Аз и там съм написала, че това, че две изключително кърмени бебета са с най-тежките колики и се будят НЕ ЗНАЧИ ЧЕ КЪРМАТА Е ЛОША ИЛИ ВРЕДНА.  Тоест имах предвид, че кърмата като най-добра манджа за мъниците ни не прави бебетата спокойни и без колики, а има случаи и на обратното. Тоест нямах предвид, че кърмата по накакъв начин влияе негативно. Аз го кърмих колкото имах възможност - от майка дойна крава изведнъж млякото ми намаля ужасно и престана съвсем покрай лактозната непоносимост на иван и нервите. Иначе и аз имах мераци да кърмя дълго поне сутрин и вечер и да цедя през деня за да оставям на мама за още едно хранане ама сметките ми излязаха криви. Иначе то е ясно, че не кърмата ги кара да стават по 100 пъти на нощ, а просто си е до манталитета на бебетата. И моя юнак се буди до 3 месеца на 3 часа през нощта независимо от факта, че вече ядеше здраво Ам и не го засищаше въобще. Та сори ако някой не ме е разбрал правилно. За възпитанието всеки си има стратегия  Joy. Аз лично не обичам да го лигавя /детето на сестра ми е ужасно лигаво и направо откачам като трябва да и помагам/ та иван е на строг тъмничен режим - като се играе се играе /пееме, търкаляме се по пода, крещим, щуреем/, като се яде се яде и като се спи се спи - лиготии не приемам и той вече не се и пробва. Заспива сам и така смятам, че е правилно /за мен и него/. Но това не значи, че това ще е правилното и за второ детенце /живот и здраве се надявам да не съм сбъркала с методиките и да не ми се налага да си патя цял живот/. Хайде - приятен ден!

# 196
Здравейте и от нас!
Ели , ако искате другата седмица да вземем наистина да си направим една среща ( само да не е в сряда ,че тогава  ще ходя на контролен преглед).
Bezmerna , и на нас ни лисвате много - да цункаш малката Писи от нас .Чак немога да повярвам ,че се държала така - тя е толкова кротка и спокойна , ама мен да питаш те вече разбират доста и най-вероятно си й лисвала ( пък и кърмените бебета са по-привързани към майките си по принцип).
По отношение на игрите - ние си играем , носим , пеем non stop със Стелушка.Иска постоянно внимание и това си е !Като се опитам да свърша нещо в къщи й пея или говоря и тя ме гледа от кошницата за кола иначе мрънка , иска постоянно внимание.Само навън малко се разсейва и не търси толкова внимание.
Усмихнат ден Hug

# 197
 Честито на празнуващите, а на нас браво  smile3501 , защото  за втори път успях да дам feeding ~70-80 мл. пюре от картофи и моркови на Али наведнъж  newsm09 . Е в рамките на 15-20 минути, но не като преди да го влача цял ден.

# 198
  • София
Кой ще ходи утре в парка? И къде точно е срещата?

# 199
И аз не съм съгласна,че заинтересованността има нещо общо с възрастта. Всичко си е до човекa.
И аз    bouquet
Аз съм на коренно противоположното мнение от това на Весито, в 90% от случаите при майките, които са 26-37 годишни, бебетата са изключително чакани, планирани и желани, процентът на случайно заченати и непланирани бебенца там е много по-нисък, почти нищожен в сравнение с възрастовата граница 17-25, жените над 26 години са доста по-информирани, заинтересовани и готови да бъдат майки. Имат повече жизнен опит и ако щете дори повече приятели, роднини, познати изобщо източници на информация, които са минали по този път  Wink и откъдето биха могли да черпят знания как се отглежда и възпитава детето.
По време на бременността и при отглеждането на бебчето си, по-възрастните мами са значително по-отговорни и предпазливи, информират се, консултират се и се преглеждат повече от необходимото дори  Joy  , много по-трудно се доверяват на чуждо мнение или пък биха оставили детенцето на някого да го гледа, защото имат нужда от забавления, почивки и кръчми... Не познавам нито една жена около 30-те, която да е в дискотеката, докато някой се грижи за бебето и...или да отде на почивка 2 седмици при няколко месечно бебенце у дома и...
Една жена в по-зряла възраст е значително по-емоционално стабилна, постигнала е повече в кариерата, чувства се по-сигурна и стабилна, повечето проблеми от естеството на учене, изпити, търсене на работа, доказване на професионални качества, жилищни проблеми и др. за нея са отпаднали, което само по себе си я прави много по-спокойна , сигурна и отговорна майка.
Не се заяждам с никого това е моето мнение по въпроса базирано на наблюденията ми върху съученички, колежки и приятелки и просто познати.  Wink
Естествено, всяко правило има изключения затова  Peace  Peace  Peace
По въпроса за игрите, прибирам се в 19:00 от работа и се занимаваме с таткото с малкия докато го изкъпем, после го храня и слагам да спи. Сутрин тръгвам в 9:20 към работа, но честно казано нямам толкова време, колкото вечер, а събота и неделя си наваксваме  Hug  Hug  Hug  постоянно сме заедно и се забавляваме тримата. И ние си имаме 2 песнички, които аз съм измислила на Мишето и той много ми се радва като му ги пея, или просто ми се присмива какъв музикален инвалид съм  hahaha  hahaha  hahaha

# 200
[quote author=EkaterinaM И ние си имаме 2 песнички, които аз съм измислила на Мишето и той много ми се радва като му ги пея, или просто ми се присмива какъв музикален инвалид съм  hahaha  hahaha  hahaha

[/quote]

И аз пея много фалшиво, но Иван не знае  Joy Joy Joy Даже моето пеене го тачи много повече от това на баща си, който пее вярно. Явно ще имам един човек, който ще ме оцени в това отношение!  hahaha

# 201
  • София
И Дани обожава да му пея,когато е кисел само да му запея и спира да мрънка,ама при нас е нормално,с мама и тати музиканти!Като ми писне аз да пея,му пускам музика от компа,свалила съм му много детски песнички от нета,пък и на всякаква друга музика се кефи. yes
Иначе и аз почти през цялото време се занимавам с него,когато баща му си е в къщи използвам момента да сготвя,да се изкъпя или да направя нещо друго.
Ние утре ще дойдем на срещичката!Значи в 12 часа на входа на Южния парк,от към "Нишава".

# 202
И в нас по цял ден сме на вълна Радио 1, аз много обичам музиката, моето бебе също, приятно му е. Избрала съм тази станция понеже на всеки час включват и класика, а как се радваме на рекламата за сандвичите Joy
Ние ще пътуваме, няма да сме уйкенда в София, весела срещичка мамчета!  Hug
И приятни слънчеви почивни дни  bouquet

# 203
Здравейте моми4ета,

моето дреби днес стана на 6 месеца. За мен е направо шокиращо колко бързо времето мина. 4ерпах я един бананов десерт  Laughing

Хубав ден на вси4ки!

# 204
mystic, много завидях на косицата на твоята бебка! Ние си нямаме почти никаква  Sad и постоянно ходим с шапка newsm04

# 205
Абсолютно съм съгласна с КАтетоМ по отношение на мамите 25-35 г...Гледам и около мен е пълно с примери в доказателство.

Тасиа, много се радваме, че ще дойдете! Вие май сте си изцяло артистично семейство - пеете, рисувате - въобще творци Simple Smile

Ние днес пробвахме тиквичка с картоф на Хип. Както можете да очаквате, и Преско не я хареса. То май няма бебе досега, което да я е яло с кеф...

# 206

Ние днес пробвахме тиквичка с картоф на Хип. Както можете да очаквате, и Преско не я хареса. То май няма бебе досега, което да я е яло с кеф...
ooo не си права  Wink, това е едно от малкото неща, които Мишо яде без проблем  Simple Smile тиквичка с картоф на ХИП ни е любимо  Laughing

# 207
Ние същоще дойдеме на срещата  Grinning

А пък Алекс странно но не харесва много музика  newsm78 или поне така ми се струва за сега обича да слуша музиката на люлката си и на играчката над леглото нищо друго не признава .А мен започна ли да пея просто не ме понася  Tired
А пък според мен желанието и информираноста са много относителни понятия който немогат да се определят с възрастта .Аз например родих дъщеря ми на 21 години и тогава ми се струваше че много чета и много се интересувам ,всички грижи около бебето испълнявах с голямо желание ,но в крайна сметка се оказа че аз едва сега като се роди Алекс разбрах какво е глутен /например/ Та може да си представите колко съм била осведомена и въпреки това детето ми не е имало никакви проблеми и винаги съм се занимавала страшно много с нея и сега въпреки ,че е само на 5 години е много послушна самостоятелна ,контактна и разумна.
А малкия фъстък независимо че знам 100 пъти повече неща за отглеждането на децата се очертава като разглезен, капризен ,лигав и незнам още какъв ама това е положението
Та в крайна сметка колкото и да четеш и да знаеш на колкото и години да си колото и  да се стараеш всяко дете си има характер  и тръгва по свой път който ние с възпитание и много усилия успяваме много малко да променим.

# 208
Здравейте и от мен Simple Smile
и аз ще дойда утре на срещата - така че, Борива, да си оставиш място за сладолед  Mr. Green
Аз да ви кажа досега ме беше срам да се оплача колко ме боли кръста и гърба от разнасянето на малкия, защото Боби няма дори 7 кила, обаче оня ден ми се поду, в резултат от което ходих на лекар и се оказа, че имам шипове Sad  Cry Не знам кога ще ми минат, но Бобчо само в мен кротува, баща му като го разнася го друса, пее и той пак хленчи, аз го взимам и той веднага млъква... И не че съм се затичала, но някой знае ли дали ще мога да забременея пак, т.е. дали ще мога да износя отново бебе? Странното е че цяла бременност изобщо не ме е болял нито кръста, нито гърба  newsm78, но и на мен корема ми беше малък (или поне другите така казваха, аз си го намирах за огромен) а пък и може би защото носех високо бебето... Уф, сори че ви занимавам, ама на кого, ако не на вас да се оплача Simple Smile
А за зъбите - ние си нямаме, миналата седмица стряха и всичките симптоми, нито се плюнчеше, нито лапаше всичко, стана и един спокоен и от вчера пак се почна, кога ли ще излязат, на баща му чак към годинката са почнали, ако и той дотогава се киселее ме пишете и мен към дружинката за 4-ти километър  #Crazy

# 209
Уф Туити ,много кофти с тези шипове, то може и отпреди да си ги имала. Гадното при тях е че май си остават за цял живот.
Утре ще дойда на срещата, ако не ми мине котка път, откъм Нишва нали? на самия вход или по - навътре към парка, дано да се намерим, че нали за пръв път идвам.

Общи условия

Активация на акаунт