МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 777
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Мога ли да давам праскова, казват, че сме още малки newsm78
 Иначе с охота си хапваме картофено-морковото пюре с телешко на обяд, а следобяд и кисела.
 А някой ползвал ли е замразения пролетен микс на "Виталино" за приготвяне на пюрета?

# 76
  • София
Симона вече пие сок от праскова. Обелена, нарязана и през сокоизтисквачката или с пасатора. Но трябва да е добре узряла иначе леко накиселява.

# 77
  • Sofia
И аз давам праскова - обелена и настъргана на пюре слагам в кашата.

# 78
  • София
Ади, мисля, че менюто ви е доста разнообразно. Ние след петия месец започнахме по четвърт жълтък, но вървим по ранното захранване, не знам вие как сте. Вече ядем по половин жълтък през ден  и месно пюре. Всички зеленчуци, които откривам на пазара в момента ги използвам максимално докато ги има още в пресен вид. Ако искам разнообразие купувам готови пюрета- ХИП. Както са казали другите майчета всеки захранва детето си по различен начин в зависимост от убежденията си и от съветите на педиатъра. Аз предпочитам да давам пресни плодове, от колкото плодови пюрета, които Симона въобще не обича. Каши ядем всички, които са за над 6 мес. Пробвах и  попара, но без успех. Сега ще я мъча със сирене в пюре или в зеленчувата каша .Кисел не яде, но за сметка на това обожава бисквити. За следобедна закуска можеш да правиш на бебчо АМ с безглутенови бисквити например "Плазмон", ако още не сте се захранили с глутен. В противен случай стават "Плазмон" с глутен, "Чи-чи бебе", а може и "Закуска". Надявам се да съм била полезна, ако имаш въпроси питай.

# 79
Мога ли да давам праскова, казват, че сме още малки newsm78
 Иначе с охота си хапваме картофено-морковото пюре с телешко на обяд, а следобяд и кисела.
 А някой ползвал ли е замразения пролетен микс на "Виталино" за приготвяне на пюрета?
Когато пробвах да захранвам, попитах педито дали мога да давам и пюре от праскови. Отговорът и беше положителен. Аргументите, които изтъкна са че пюретата били приготвени да се понасят добре от бебешкият организъм. Но ти внимавай, нали казват, че мъхестите плодове са едни от силноалергизиращите храни.
И Данчо не иска биберон-залъгалка,изплюва го, само цокане признава за успокоение, иначе си хапва  от шише с биберон и то още от втория месец, защото не искаше да се храни от мен и бях принудена да се цедя до 5 месец.
"да се цедя до 5 месец"  newsm09 - Violanta направо ти се възхищавам. Аз ако трябваше да се цедя за хранене сигурно отдавна да сме на адапте  Flushed

# 80
  • София, център
Ади, мисля, че менюто ви е доста разнообразно. Ние след петия месец започнахме по четвърт жълтък, но вървим по ранното захранване, не знам вие как сте. Вече ядем по половин жълтък през ден  и месно пюре. Всички зеленчуци, които откривам на пазара в момента ги използвам максимално докато ги има още в пресен вид. Ако искам разнообразие купувам готови пюрета- ХИП. Както са казали другите майчета всеки захранва детето си по различен начин в зависимост от убежденията си и от съветите на педиатъра. Аз предпочитам да давам пресни плодове, от колкото плодови пюрета, които Симона въобще не обича. Каши ядем всички, които са за над 6 мес. Пробвах и  попара, но без успех. Сега ще я мъча със сирене в пюре или в зеленчувата каша .Кисел не яде, но за сметка на това обожава бисквити. За следобедна закуска можеш да правиш на бебчо АМ с безглутенови бисквити например "Плазмон", ако още не сте се захранили с глутен. В противен случай стават "Плазмон" с глутен, "Чи-чи бебе", а може и "Закуска". Надявам се да съм била полезна, ако имаш въпроси питай.

Благодаря, наистина трябва да заменям от време на време тая каша с нещо и АМ с бисквитки ми се вижда супер!

# 81
И за давам праскова, но до сега само от пюре.

Мами, току-що видях, че съм объркала бурканчетата и вместо това със спанак съм сложила карфиол. Въпросът е, че се захранваме с карфиол от вчера и вчера изяде 4-5 лъжички, а днес се оказа, че е изяла почти цяла порция cry Дали може да й стане нещо cry Ама аз съм за убиване, да объркам така бурканчетата  bash И аз сложих порядъчто количество от карфиола на Сървал, като го мислех за спанак /аз се чудех защо ми седи по-бледо зелено/ и после сложиш няколко лъжички карфиол на Хип /уж да се захранваме/. Добре, че сложих и малко от пюре с тиква.

# 82
Веси споко  Wink няма да се повреди снахичката  Hug , аз напоследък захранвам направо с пюрета - миксове, а не с отделно въвеждане на всеки зеленчук  Simple Smile Алерголожката ми каза, че след като съм въвела 5-6 вида + 2 меса и съм пробвала веднъж с микс няма да имаме проблеми  Wink , жълтъка обаче го отложих за 7 навършени, защото цял свят го давал след 8-ми месец... newsm78
Праскова давам само на фреш, все още не съм пасирала под формата на пюре.
Имам едно въпросче, колко е нормалния хемоглобин за бебе  newsm78 , на Михаил е 112 и педиатърката каза, че няма проблем...но нещо ме гложди  ooooh!

# 83
  • София
Имам едно въпросче, колко е нормалния хемоглобин за бебе  newsm78

Кате, виж тук (само трябва да се умножи по 10, за да е като нашите норми).

# 84
  • Русе
EkaterinaM и аз не съм давала жълтък още реших да е малко по - късно  Wink Иначе яде почти от  всички видове месо и зеленчуци (плодове също)  smile3503 Сега болния ни проблем са зъбите , днес поне няма температура вече. За колко време изниква долу-горе един зъб?  Но може би  и това е относително и индивидуално при всяко дете
 Приятен ден от нас   bouquet

# 85
Имам едно въпросче, колко е нормалния хемоглобин за бебе  newsm78 , на Михаил е 112 и педиатърката каза, че няма проблем...но нещо ме гложди  ooooh!
При нас е 115 и нашето педи каза, че всичко е ок. Имало най-ниска и най-висока граница за нормален хемоглобин. Най-ниската е 110 според нея така че и вие и ние сме в нормата  Grinning

# 86
  • Sofia
Мами, току-що видях, че съм объркала бурканчетата и вместо това със спанак съм сложила карфиол. Въпросът е, че се захранваме с карфиол от вчера и вчера изяде 4-5 лъжички, а днес се оказа, че е изяла почти цяла порция cry Дали може да й стане нещо cry
Не вярвам нещо да й стане, аз вече въвеждам така: на единия ден - 2 - 3 лъжички от новото, което въвеждам и на другия ден - цяла порция.
Ама ти ква манджа си й забъркала на Маги  Mr. Green

# 87
За колко време изниква долу-горе един зъб?  Но може би  и това е относително и индивидуално при всяко дете
При нас за около 3-4 дни пробиват... първо за около седмица 2, венецът побелява и е лекичко изпъкнал, в момента в които побелее и отдолу за 4 дни максимум избива, но ние забелязахме само последните 2 ... първите 4 Божа работа за колко време е станало,  хванахме ги в последния стадий на избиването  Joy , точно тогава се вдига и лекичка Т.
Имам едно въпросче, колко е нормалния хемоглобин за бебе  newsm78

Кате, виж тук (само трябва да се умножи по 10, за да е като нашите норми).
Мерси много  Hug вече съм по-спокойна  Hug

# 88
Привет и от нас! Hug

Добре дошла Ади и бебка Мария!  bouquet

Нощем се буди поне по 100 пъти и понеже не използва биба, мен ме ползва като такава.
Мами, които кърмят нощно време искат ли да сучат бебетата? Давате ли им гърда като се размрънкат или ги приспивате по друг начин? Вече не издържам с това безсъние  Twisted Evil ...

Еми, и ние сме така.Явно сега е неспокоен и от никнещите зъби и се буди още по-често и ми виси по цяла нощ на гърдите,от което аз изобщо не мога да се наспя.Надявам се,че скоро ще отмине този период,за съжаление не знам как да разреша проблема сама.Тази нощ бях решила да си спи в леглото и да не го взимам при нас,но на третото събуждане през един час просто не издържах и пак го взех,иначе нямаше да мигна цяла нощ.Освен това ние спим на персон и половина и ни е доста тясно с таткото,тъй като сме оставили место да се шири на малкия господин. CrazyЛуда работа...
Ох, и ние сме така  Heart Eyes

# 89
Ама ти ква манджа си й забъркала на Маги  Mr. Green

Аз винаги правя такива "манджи" Mr. Green До сега съм давала чисто пюре само в началото, като ядяхме само картоф и морков. Според мен стават по-вкусни, като са няколко вида. А, като гледам и Маги не възразява Grinning Днес се престраших и купих тиквички, чушки, картофи, ябълки и банани за пюрета. Казаха ми едно магазинче, където зеленчуците поне на вид не изглеждат от тези напомпаните, защото са си с нормални размери. Утре се отдавам на готвене  chef

Аз много се чудех за този жълтък newsm78 Да го давам ли, да не го ли давам newsm78 Вчера дадох за първи път, но още се чудя дали да повторя след някой и друг ден или да поизчакам още newsm78

Общи условия

Активация на акаунт