МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 808
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Галя, а защо не пробваш да даваш на съвсем малки хапчици. В началото Вики ядеше всичко, абсолютно всичко, даже и най - голямата гадост според мен. И изведнъж спря да яде каквото и да е зеленчуково пюре /без тиква  Mr. Green/. Въведох месните - не и не! Давеше се, плюеше, напъваше да повръща, очите му се насълзяваха... Ужасссссс! И от около седмица му хванах цаката  Wink. Давам му много, ама много малки хапчици, просто на върха на лъжичката и той взе, че се разяде. Е, верно, храним се по половин час, ама все пак ядем  Laughing.

# 121
Аз имам въпрос към мамите, които дават готови пюрета - притопляте ли ги? Или ги давате на стайна температура? Защото днес за пръв път дадох на Зори тиква на Хип (с идеята, че е сладка и че ще я хареса), но тя много ми се мръщи и дори не си изяде едната чаена лъжичка Sad.

Аз задължително ги стоплям. Първо защото някои пюрета трябва да се подгреят, за да станат гладки /Сънвал/ и второ Маги предпочита да са й по-топлички. Давам на стайна температура само първите лъжички от зеленчука, с който ще се захранваме и доста им се мръщим Sneaky

# 122
  • София
Благодаря, момичета  Hug

Утре ще пробвам пак - леко стоплено и по-спокойно. То аз от вас съм останала с впечатление, че тиквата е много любима и кой знае какво съм очаквала - да ми вземе лъжицата от ръката и да омете цялото бурканче от първия път.  Laughing

# 123
Мами, някоя коята е правила кисел с нишесте ще ми каже ли кака става newsm78
Днес взех царевично нишесте и си мислех, че на опаковката ще пише как се прави това нещо, но уви. Въобще ме няма в разните кремчета на прах и тем подобни и въобще не знам какво да правя с тях Embarassed Доколкото знам се слага във вряща вода, но нито знам колко да сложа във водата, нито дали е точно така. И, след като направя нишестето просто придабям плодовото пюре и АМ и кисела е готов, така ли newsm78

# 124
Мами, някоя коята е правила кисел с нишесте ще ми каже ли кака става newsm78
Днес взех царевично нишесте и си мислех, че на опаковката ще пише как се прави това нещо, но уви. Въобще ме няма в разните кремчета на прах и тем подобни и въобще не знам какво да правя с тях Embarassed Доколкото знам се слага във вряща вода, но нито знам колко да сложа във водата, нито дали е точно така. И, след като направя нишестето просто придабям плодовото пюре и АМ и кисела е готов, така ли newsm78

Аз взех киселчета на Биосет за кърмачета и деца до 3г. Сложих за 1 порция 1 1/2 с.л. от кисела в малко студена вода, колкото да се разтвори и да стане хомогенна смес. После завирам около 130-150мл вода и сипвам нишестето в нея постепенно, като разбърквам непрекъснато. Слагам от някое плодово пюре няколко лъжички вътре и като се посгъсти го пресипвам в друг съд, за да се охлади.
 Wink Мога ли да кандидатствам за мястото на Иван Звездев, аааа  Party

Успех, Веси! Дано Маги да го хареса!  Hug

# 125
  • София
Здравейте,
Моля Ви, някой да ми каже къде и кога е срещата в събота  bouquet

# 126
Здравейте,
Моля Ви, някой да ми каже къде и кога е срещата в събота  bouquet

Срещата е в Южния парк, в 12 часа, само още не сме уточни на кой вход. Мами, хайде откъм Нишава, защото там обикновено се мотат по-малко хора отколкото откъм Витошка

# 127
Ау, как ви завиждам, 4е ще се срещате  Sad В такива моменти много съжалявам, 4е не съм в Бг.

Искам да питам по колко от буркан4ето пюре давате на вашите бебета? По колко е добре да се дава? Моето яде половината на едно ядене, но ми се струва, 4е е малко. Говоря за нормалната големина буркани ( 190г).

# 128
Завиждам ви за пет- кратното ядене.
И аз ви завиждам, но по друга причина - ние сме още на 6 хранения Sad Вярно, че не съм заместила още напълно млякото на 1, защото късно почнахме да се захранваме, но той не иска и по-голямо количество - пробвах да му давам колкото си пише на кутията, но отказва и сега си яде 6х170 мл - колкото за 4-месечен... Надявам се, като успея да заместя ядене, да разредим малко, че с това миене и изваряване на шишета малко ми писна...

Аз нали вече се правя на работеща, трябва да ви кажа, че ми е адски гадно и много ми липсва бебчо - през деня се хващам как постоянно мисля за него и едва се сдържам да не звъня вкъщи през 30 мин... Имам чувството, че нито работата си върша, нито детето си гледам като хората...  Cry Ох, Герчо, не знам как издържаш без детенце на тоя режим...

За срещата: ОК, нека е откъм Нишава, 12 ч в събота - 16.09. Че да сме по-близо до сладоледа - Танчето е обещала да ни заведе  eat

# 129
  • София
Мистик,Дани също яде по половин пюре,но аз не замествам ядене.Първо му давам да суче и след това му давам пюренце.
За 4 и 5- кратното ядене и аз завиждам,щото ние пък ядем по 7-8 и повече пъти на ден (като се има предвид,че ми виси по цяла нощ на циците Grinning).

# 130
  • София, център
Ние сме от тези с 4-те хранения, изведнъж не пожела да яде на едното ядене и аз изместих другите... детенцето само си знае!

8,00 - АМ 180 мл.
12,00 - зеленчуково пюренце 190 мл.(ама май и е малко) с 30 - 60 мл. АМ
16,00 - каша ( в момента оризово-царевична , млечна) 220-240 мл.
19,30-20,00 АМ - 200 мл.
Май го докарваме млечното съдържимо да е в нормата  Laughing

Сигурно няма да се престраша да дойда този път на среща... надявам се като се опознаем още малко!

А казват , че като не иска мляко бебето или е стар биберона, или е с малка дупка ( при нас беше така преди 5 дена ) или просто иска да яде с ЛЪЖИЦА. Като сгъстиш с бисквитки , направиш кисел или каша и набуташ малко в зеленчуковото пюренце и готово feeding

Ние ядем всичко на стайна температура от както се е родила - вода,АМ,пюре,каша...
Само като имаше колики ги топлех!
В книгата на Спок пише, че няма никаква ясна идея дали бебетата трябва да ядат топла храна. Всичко мнения се  основават единствено на факта, че щом майчината кърма е топла и другите неща също трябва да са топли ! И че ако се реши да се дава храна не стоплена ,тя винаги трябва да е такава... тоест с каквато свикне, такава ще иска!
чао за сега

# 131
adiland  ако си свободна и имаш възможност идвай на срещата- няма да съжаляваш  Peace

Нас тези зъби ни побъркаха вече по цял ден е на ръце и пак мрънка а последните 2 нощи се буди по 100 пъти направо едвам издържам вече  Tired а зъб още няма  ooooh!

От 2 дена хапва месо/пилешко/ и за разлика от мен където почти не ям месо на него доста му харесва. Другата седмица и телешко ще му дам.

# 132
  • Русе

Нас тези зъби ни побъркаха вече по цял ден е на ръце и пак мрънка а последните 2 нощи се буди по 100 пъти направо едвам издържам вече  Tired а зъб още няма  ooooh!

И ние сме в същото положение!!!!  Ще кандидатсвам да ме приемат в психото скоро време  #Crazy

# 133
Мами, ние ще пропуснем срещата smile3518
Маги, през ноща беше много неспокойна и от 3 часа почти постоянно мрънка. Първо реших, че и нас ни мъчат зъби, но като на сутринта тя направо гореше. Оказа се, че има 38.3t Weary Отидохме на лекър и за сега положението не е чак толкова страшно, но си накупихме лекарства и сега се дрогираме. Така, че приятно изкарване, но ние няма да може да дойдем. Ако Маги се пооправи ние така или иначе ще ходим към Южния парк и може да се видим някъде там, но няма да се мотаем с дечица тези дни Tired

# 134
veselina_s_p  пожелавам ви бързо да се оправи Маги все пак до срещата има 2 дена. Аз си спомням Симона когато беше на 6 месеца и трябваше да и слагат ваксина като датата която ни бяха определили да отидеме беше 8 декември та тя на 7-ми вечерта вдигна 38 и до края на другия ден всичко вече беше о.к на нея и нямаше нищо само където нито ваксината и сложиха нито беше болна вече а аз неможах да отида с курса ми на студетския празник ,че нали си мислех че ваксина ще и слагат и не ми се искаше да я оставям в такъв момент. Та мисълта ми е ,че може и набързо да премине  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт