МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 705
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Ади, благодаря за бързия отговор... Ама така е, ще питам щото не четох достатъчно, когато всички други се захранваха, че нас тогава други проблеми ни моряха...

Обаче само да доизясна - той яде 160-170 г АМ след обяд. Значи трябва да му смеся наприме 120 АМ с еди-колко си лъжици каша, за да стане 170 ли? Или в 170 мляко слагам съответното количество каша?

Последна редакция: нд, 17 сеп 2006, 21:50 от boriva

# 256
  • София, център
Ади, благодаря за бързия отговор... Ама така е, ще питам щото не четох достатъчно, когато всички други се захранваха, че нас тогава други проблеми ни моряха...

Ами питай си, вие вече сте големи...толкова бързо ще стане  ( колкото ти искош де Laughing ) , че ще се изравним след месец и половина по ядене... Laughing

# 257
Мами, много съжалявам,че пак не успяхме за срещата, но с нашия татко ходихме на Витоша за събота и неделя. Много хубави снимки сте си направили!

Аз ще изчакам още една седмица преди да почна с кашите, че още се захранваме със зеленчукови пюрета. Вие всеки ден ли давате каши? Сестрата в пол-ката каза да се дават само два пъти седмично, но на мен не ми стана ясно защо и докога само два пъти. ???

Adiland, браво на теб! сама ли си измисляш рецептурите на пюретата или имаш източник? аз все още се лутам в тази тема....

# 258
  • София, център
Мами, много съжалявам,че пак не успяхме за срещата, но с нашия татко ходихме на Витоша за събота и неделя. Много хубави снимки сте си направили!

Аз ще изчакам още една седмица преди да почна с кашите, че още се захранваме със зеленчукови пюрета. Вие всеки ден ли давате каши? Сестрата в пол-ката каза да се дават само два пъти седмично, но на мен не ми стана ясно защо и докога само два пъти. ???

Adiland, браво на теб! сама ли си измисляш рецептурите на пюретата или имаш източник? аз все още се лутам в тази тема....

Ами някъде във форума, пуснаха идеята да се направи списък на съдържанието на различните фирми пюрета, аз си го сейфнах и снощи взимах идеи от там + импровизация Laughing

А каши препоръчват да не се дават всеки ден, защото много се пълнее от тях...ама аз не знам да правя кисел и грис още и си давам всеки ден каша , като отидем на консултация и ни измерят ще те кажа как ни се отразява на нас!!!

# 259
Хайде да се отчета и аз Laughingсрещата беше страхотна, само жалко за якенцето на Преско, някой му се е израдвал за секунди, толкова народ имаше,а  мойта дунда от превъзбуда заспа чак в 6 часа вечерта.

# 260
  • София
Ади, нали ти казах, че от пасатора зависи, а не е в теб причината.  Hug
Радвам се, че всички сте си прекарали добре на срещата, жалко че ние пак не успяхме да дойдем. Sad
Веси, ако решиш да купуваш бънджи гащи обади се или пиши ЛС да ти кажа как се окачва. Да не би да го купиш и да установиш, че няма къде да го закачиш.

# 261
  • София, център
До колко страници пълните една тема...имам предвид нашата Laughing

# 262
 Борива, много благодаря за списъка с кашите и съставките, че нали уж съм решила да храня Али с домашно производство. За пюретата няма да има особен проблем /поне така мисля, защото за пасирането имам и блендер, и кухненски робот, и пасатор/, но за кашите  newsm78 Ще видим. Тази седмица ще купя кафяв ориз, та да пробвам с него. Той нали е бил по-полезен и богат на витамини и баластни вещества и няма да се разоря ако купя и от него, а другият приготвен за нея го изхвърля.

# 263
А ние днес ядохме оризова каша с рожкови - не знам защо имам вътрешното усещане, че с кашите ще се захраним по-лесно, отколкото с пюретата. Преслав направо изпадна в опиянение... обаче още не му е много ясно как точно се процедира с лъжицата. При вас така ли беше в началото? Имам и друг въпрос - сега започнах с 1 с.л. каша, обаче до какво количесто трябва да достигне, като заместя ядене?  newsm78

И Маги много обича кашите. Но установих тези дни, че много й хареса и моята бърканица с царевично нишесте, АМ и плодово пюре. Аз редувам каша с такова нещо с нишесте /води се домашен кисел, но на мен това име ми звучи ужасно гадно Sick/ Само, че като й давам пюре, каша или нишесте й правя по-малко количество отколкото яде само АМ. От млякото може да изяде и 200мл, но от твърдата храна не се дава толкова много, че може да преяде и да започне да повръща Naughty Мерките се образуват с месеците на бебето. Ние сме на почти 6м и й правя 160-170гр твърда храна и й държи поне 4часа до следващото ядене. Благодаря ти за табличката с кашите  Hug

# 264
Тасинка, темичката е енде - спасявай компанията, my dear, че сме заникъде без твоя творчески талант...  Hug

# 265
Брейййй, много народ сме се разчели по това никое време.... Виждам и една мама, 'дето ми е непозната: valkka, защо не ни се представиш?

# 266
Здравейте и от нас, наистина много тъпо за якенцето - утре ще се оглеждам, веднъж Румчето си беше изгубила пелената и някой я беше оставил на една пейка - дано да не го е свил никой...
Днес Бобо стана на 6 месеца  Blush И се опитах да му дам пюре от морков по случая, най-накрая да влезнем и ние в отбора на борещите се с лъжицата. Да, ама не. Човека седи и не си отваря устата! Аз му я допрях той май усети моркова, направи отвратена физиономия, баща му така се изхили с глас, че той се стресна и толкова се уплаши, че писна, реееев и така приключи опит Номер 1  ooooh! Та сега да ви питам, как по дяволите да го накарам да отвори уста? По какво да разбера дали му харесва това дето давам? Да не би да е проблема в моркова? Щото преди 4 дни с Галя го пробвахме с круша и той го всмукна от лъжицата  newsm78 Уффф, дано утре да стане, ако неще морков се чудя кво да дам... май каша... някви идеи?
Поздрави и лека ви нощ

# 267
Та сега да ви питам, как по дяволите да го накарам да отвори уста? По какво да разбера дали му харесва това дето давам? Да не би да е проблема в моркова? Щото преди 4 дни с Галя го пробвахме с круша и той го всмукна от лъжицата  newsm78 Уффф, дано утре да стане, ако неще морков се чудя кво да дам... май каша... някви идеи?
Поздрави и лека ви нощ

Танче, споко, скъпа, тепърва се започва Mr. Green А сега сериозно. Няма начина да го накараш да си отвори устата, ако той не иска. Щом е ял преди дни круша, а сега не иска даже до помирише може и моркова да е проблема. Пробвай с картоф примерно или с каша. Щом си давала круша в кашата може да сложиш малко пюре от круша. Маги всеки път яде различно, така че няма правила в това. Всеки ден се чудя днес дали е в настроение за ядене и ще си хапне пюрето за 10мин или ще се мъчим половин час с лъжицата, после с биберона и накрая с млякото. От няколко дни въобще не яде добре на обяд пюрето и изреждам целия репертоар. Въпросът е, че и мляко не иска Tired Та сме на почти 4 яденета Tired Но аз не я насилвам...много Mr. Green Пробвам, пробвам, носим се, друсаме се, хилим се и накрая, ако пак не иска пюре значи просто няма да ядем пюре днес повече и минаваме на мляко, за да си стигне дозата

# 268
Здравейте!
Честит празник на всички!
Ние се завърнахме от пътуванията си (засега)  Simple Smile На Катерина взе да й писва към края смяната на стаи, хора, пътища и сега спи блажено в леглото и в стаята си. Пораснаха си бебоците и вече усещат много добре какво им се случва...
Много хубави снимки от срещата!
Днес Бобо стана на 6 месеца  Blush И се опитах да му дам пюре от морков по случая, най-накрая да влезнем и ние в отбора на борещите се с лъжицата. Да, ама не. ...... някакви идеи? ....
Първо честит малък празник!   bouquet Ако все пак си успяла да му набуташ лъжицата в устата и той отказва да гълта тогава може да става дума за нехаресване (това ми се случи с Катерина с ...пюрето от тиквички и картоф на Хип  Sick Sick, но то е наистина отвратително  Sick)
Ако ли не съветът ми е да му показваш настоятелно какво искаш да направи, а и да не го насилваш, щом не му харесва, пробвай с друго или по-късно! Успех!
Лека вечер!

# 269
  • София, център
При нас това с намусената физиономия при допира на лъжичката до устните си е задължителен номер, ама след първата "хапка" ела да видиш как дърпа лъжицата и иска да се храни сама, бърка в бурканчето...мани-мани...

А може детенце да не е готово да хапва с лъжичка, щом още всмуква съдържимото!!!

Общи условия

Активация на акаунт