Обаче само да доизясна - той яде 160-170 г АМ след обяд. Значи трябва да му смеся наприме 120 АМ с еди-колко си лъжици каша, за да стане 170 ли? Или в 170 мляко слагам съответното количество каша?

Ще видим. Тази седмица ще купя кафяв ориз, та да пробвам с него. Той нали е бил по-полезен и богат на витамини и баластни вещества и няма да се разоря ако купя и от него, а другият приготвен за нея го изхвърля. 
/ Само, че като й давам пюре, каша или нишесте й правя по-малко количество отколкото яде само АМ. От млякото може да изяде и 200мл, но от твърдата храна не се дава толкова много, че може да преяде и да започне да повръща
Мерките се образуват с месеците на бебето. Ние сме на почти 6м и й правя 160-170гр твърда храна и й държи поне 4часа до следващото ядене. Благодаря ти за табличката с кашите
И се опитах да му дам пюре от морков по случая, най-накрая да влезнем и ние в отбора на борещите се с лъжицата. Да, ама не. Човека седи и не си отваря устата! Аз му я допрях той май усети моркова, направи отвратена физиономия, баща му така се изхили с глас, че той се стресна и толкова се уплаши, че писна, реееев и така приключи опит Номер 1
Та сега да ви питам, как по дяволите да го накарам да отвори уста? По какво да разбера дали му харесва това дето давам? Да не би да е проблема в моркова? Щото преди 4 дни с Галя го пробвахме с круша и той го всмукна от лъжицата
Уффф, дано утре да стане, ако неще морков се чудя кво да дам... май каша... някви идеи?
Уффф, дано утре да стане, ако неще морков се чудя кво да дам... май каша... някви идеи?
Та сме на почти 4 яденета
Но аз не я насилвам...много
На Катерина взе да й писва към края смяната на стаи, хора, пътища и сега спи блажено в леглото и в стаята си. Пораснаха си бебоците и вече усещат много добре какво им се случва...
И се опитах да му дам пюре от морков по случая, най-накрая да влезнем и ние в отбора на борещите се с лъжицата. Да, ама не. ...... някакви идеи? ....
Ако все пак си успяла да му набуташ лъжицата в устата и той отказва да гълта тогава може да става дума за нехаресване (това ми се случи с Катерина с ...пюрето от тиквички и картоф на Хип
, но то е наистина отвратително
)