Шестокласници през 2020/2021

• 28 197
  • 810
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Специално аз давам по 1000мг омега дневно, 5 или 6 дни в седмицата (уикенда често забравям). Като моето дете е доста слаботелесно (30кг.). Но аз си го познавам достатъчно добре. И той и аз имаме недостиг на някои нещица (сигурно защото и двамата сме капризни и мразим месо). Наложи се от бебе да му въведа редовно омега 3 и б12. Не съм сигурна как би било при други деца.

# 331
  • София
Ако се сетя - вит д.

Последната хрема при каката се усложни - възпалено ухо. И пи аб. А по принцип пие рядко.

Като беше малка, що витамини и сиропи смених... ефект не видях. Затова при малките пропуснах. И сега са на чай с мед (познаваме хората, чист им е меда) и вит ц. И евентуално инхалация.

# 332
Аз започнах да му давам вит д и стаматин по препоръка на лекарката(след вирусната инфекция от преди месец).Направила ми е схема и каза за около 2месеца,( вит д му беше ниско).

# 333
Горгонзола, какъв Вит. B12 даваш? При щерката и той е в лек дефицит, но лекарката ме посъветва да пробваме да го коригираме само с храната. Та сега ръся хранителна мая, правя домашен пастет и каквото друго успея да пробутам (че ни жълтъци яде, ни млечни продукти). Чудя се все пак дали да не вкарам и добавка, но идея нямам под каква форма и в каква доза. Иначе за Вит. Д ѝ изписа адекватна доза и да ви кажа за пръв път от няколко години по това време на годината държи положението.

# 334
Да се оплача, че на щерката пак не ѝ е стигнало времето за последната задача на контролното по математика. И мен лично много ме е яд, защото знае как да реши задачите, но е бавна и времето ѝ не достига. Освен това я бях посъветвала да почне от последната задача, защото тя е с най-много точки, а тя е карала подред.
Дайте идея как да я накарам да се забърза.

# 335
И моята е същата. Може да реши задачите, но не и стига времето. Не иска да почва от последните задачи, защото щяли да и отнемат много от времето и пак нямала да може да реши по-предните задачи.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 11:16 от gabidi

# 336
  • Пловдив
Явно е всеобщ проблем.Миналата седмица и аз изревах със същия проблем.Нямам решение.
Момичета може ли някой ако има да ми изпрати линк към заявление за обучението в електронна среда от разстояние.
На сайта на училището няма ,а и никъде в нета не намирам.Трябва ми за утре.

# 337
renident - имаш поща

vita - един вариант от мен, незнам дали сте го пробвали - при първа възможност може да пробвате да потренирате в къщи, даваш и ги същите или подобни на тях, слагаш таймер колкото е един учебен час, седиш срещу нея като учителка и тя да почне да ги решава, потренирайте го няколко пъти, може и да се получи в даден момент.
При нас материала и да го знае, както съм казвала досега, инфото е изтрито като види тест, и като при вас оправдание - времето не ми стигна, или пък друго оправдание.
Снощи и казах - както по английски се справяш, така и на другите, не може на едното да можеш и времето да ти стига а на другите точно обратното, представяш си че е английския и инфото да прелива от мозъка към листа с теста.
Днес имат по бълг. и мат., а утре по чп, да видим, после като се прибере какво ще разкаже.

Може и в нета да се пробвате като пак включите таймера и да реши броя задачи според трудноста на условието.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 12:24 от Тони ♒🍀

# 338
  • Пловдив
Благодаря Тони., аз ги намерих току що -цяла сутрин се рових, а уж ги бях запазила. Утре ги подавам.Днес класната ми се обади и каза да ги подам,но били за 30 дни.Тия хора грам не са наясно,но утре ще им обясня.
Тони ,този метод го пробвам от трети клас-блейката си е блейка.Просто си е бавна.И частните учители всеки път ми го казват,но нищо не мога да направя.

# 339
За пореден път се убеждавам, че детето ми се справя по-добре на устни изпитвания. Което не е лошо, явно не се притеснява. Но по повечето предмети с тестовете е малък ужас.
В петък има 6 по БЕ, а днес 5 по ЧП устно. Радвам се, само прекаленото бръщолевене ако може да регулираме, цена няма да има.....
Иначе е бърз по писмените. Ама да не казвам колко грозно пише, и естествено с грешки.

# 340
И моят пише грозно. Ама грозно ви казвам - разкикерчено, редове не признава. Ако не пишеше като калиграф до края на втори клас, щях сериозно да мисля, че има някаква форма на дисграфия.

# 341
Мойта върши нещата със средна скорост като се захвани, но блее като овца в телефона и всичко друго е за после, а туй после може да е и след седмица ако не и се извикам като истеричка.
За писането пък като са едрички сякаш не го е писала тя, пълна скръб, като ги направи ситнички с лупа и микроскоп трябва да ги гледаш, а някои букви и цифри не можеш да ги разбереш какви са. Гледала съм ги и се чудя, питам я и има моменти и тя не успява да си ги разпознае, пълен ужас.
След време ще си го оправят почерка, та и мързела дори, трябва само търпение и нерви да имаме дотогава.

# 342
Моят пък бърза и от там допуска грешки.Къде сметката грешна,къде не е доизчел условието...ако работи спокойно ще е ехееее,все повтарям,че не е на състезание.Съществува и момент на блеене.По -високи оценки има на тестове при усто изпитване се притеснява(всички са вторачени в него, и това още повече го тревожи).

# 343
Така... Ние днес сме с тройка по литература. Госпожата уж беше дала да се учи стихотворението на Вазов за идния петък, но нали е почивен ден, решила да ги изпита днес. Разбира се, половината клас изобщо не са и почвали да го учат. Моята има тройка само заради тезата, която е изложила по стихотворението.
Ядосах се. Ами като е казано за определен ден защо не се спазва? Да не са роботи тия деца? Тъкмо беше наредила сносни оценки... И какво е това трети път да се изпитва върху стихотворение наизуст? По литература само това ли ще учат - да казват наизуст? Айде едно стихотворение, две, ама три.. малко ми идва вповече.

# 344
Като се прибра още с влизането ми дава теста по лит. който правиха мин. понеделник на който и писаха 4 в школото вчера, а за днес по бълг. теста им бил от учебника - разделени на първа и втора група, дано да го е направила както трябва, ако ли не ще теглим по една м...а, по математика им бил лесен, поне тя така каза, и според нея се е справила отлично, задачите които е казала учителкатаче ще им даде, са били на теста, само с различни цифри, теста им беше върху триъгълник и призма, осмоъгълник, да намерят лице и тем подобни.
Сега ще чакаме резултата.

Нашата класна ни писа в групата с въпросите - кой има компютър, лаптоп, и кой може да се справя с програмите и приложенията, едната майка пита - дистанционно ли ще учат децата, а класната - не, събираме информация.
Ха сега, аджеба цяла година почти, само това правят и пак не разбрали кой какво има или няма, кодове дават, и сега - ми за информация, луда работа. И преди 2 мин. разбрах че майката на съученичката на мойта за която писах не е била болна от ковид, просто се е почуствала зле, имала заболявания, викнала си е линейката, слезнала долу и се качила, закарали я в болницата, как са я лекували, какво са правили незнам, но и се скъсал тромб, получила кръвоизлив и умряла - Бог да я прости, добре че не е от тая напаст наречена ковид.

Общи условия

Активация на акаунт