Шестокласници през 2020/2021

• 28 198
  • 810
  •   1
Отговори
# 315
Ясно. РЗИ се бави с информацията. 😕

# 316
Ston, успех на младежа.
При нас официална информация няма, но пък ние се познаваме и всичко се знае, кой положителен, кой карантиниран.
Имам да слагам ваксина на моя младеж. Как да я сложа като ту сме контактни, ту сополиви...
Тази седмица имат контролни по МАТ и БЕЛ. Да идват 4те дена ваканция, че леко се изнервям вече.

# 317
Благодаря, момичета!
Първото място се печели изключително трудно и не е реалистично като очакване. Ако си изиграе всичко без грешки може да е около 4-5 в многобоя. Единствено на успоредка при перфектно изиграване има шанс за подиум. Но ситуацията е сложна. На Купата беше с трети резултат на успоредка в многобоя, но нямаше право на финал, защото децата с първи и втори резултат бяха от неговия отбор, а по регламент на финал имат право максимум двама от отбор. Просто в техния отбор всички са много добри.

# 318
vita, нещо информацията в Пловдив не е адекватна. В нашето училище има карантиниран 7 клас, но РЗИ още не го е обявил?!? Странно е че и класната не знае, а е качено на сайта на училището. Отделно каза за още деца, карантинирани заради болен в семейството, а на сайта липсват.

И в нашето училище (София) има два карантинирани 7ми класа. Нас ни писа директорката в Школо.
Изключително странно, дано школите не се окажат клъстерите...

# 319
  • в очите на дъщеря ми
Такааа, детето само си направи пирамидата, очевидно ми няма доверие вече,😃😃 то не, че съм за доверие по математика..ще видим...В началото на годината, когато купувахме помагалата, ми каза купи ми Атлас, питам има ли определено издателство, вика не господина не каза,  хубаво, купих, след консултация в училищната книжарница на и/во Атласи и днеска ми сервира не си ми купила на точните карти, аз🙄 ....сега съм в чуденка, ша купувам ли друг или..

# 320
Ston, успех на младежа.
При нас официална информация няма, но пък ние се познаваме и всичко се знае, кой положителен, кой карантиниран.
Имам да слагам ваксина на моя младеж. Как да я сложа като ту сме контактни, ту сополиви...
Тази седмица имат контролни по МАТ и БЕЛ. Да идват 4те дена ваканция, че леко се изнервям вече.

Коя ваксина? Ние слагахме реваксинацията за рубеола и паротит, но за дифтерия и коклюш не беше налична. Чакам личната да се обади, щеше да е хубаво да се приключи с това лятото.

# 321
  • София
И при нас са карантинирани 2 седми класа от средата на месеца и 1 пети малко след това. А се оказа, че още от 28.09 е имало карантиниран седми клас.
Май знам училището Simple Smile

Аз се бях попритеснила малко в края на септември. Първият караниниран седми клас дели класна стая с класа на щерката. Да де, едните са там сутрин, другите - следобед.

Наборката официално излъга, че си е научила. Поисках учебника по чп, питах един въпрос и я излових. Сега преговарят с баща й.
Така да мразя да ме лъже... а е толкова лесно да я хвана. Ама, лапешки ум. Все още.

ПС. И брат й блее и нищо не е разбрал по чп за охлаждане и втечняване. Аман. Не четат и това е.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 21:06 от ves+

# 322
Ston, успех на младежа.

Коя ваксина? Ние слагахме реваксинацията за рубеола и паротит, но за дифтерия и коклюш не беше налична. Чакам личната да се обади, щеше да е хубаво да се приключи с това лятото.

Тази за паротит и рубеола. Моят е март месец. Тогава извънредни положения и т.н. Лятото личната какво се мота не разбрах. Викна ни в началото на октомври. Той беше сополив. Не я сложихме. Тъкмо се наканих. Имаме близки приятели +. Имали сме срещи. Децата ни са в един клас. Еми ще изчакам пак. То май само по-зле ще става. Не знам кога ще я слагаме тъпата ваксина. А другата още нямало внос каза нашата лична.

# 323
И аз задържам тая ваксина. Беше сополив, мина му, после не спря да киха, тая вечер пак почна някаква хрема, кихане, не виждам скоро да я сложим. Колко може да се отлага?

# 324
Струва ми се, че доста оценки учителите написаха набързо. Толкова материал не предадоха, колкото тестове направиха. А трябваше точно обратно да е. Преподавателите трябваше да предадат  повече материал, да обясняват, децата да задават въпроси, ако не са разбрали нещо. Но затвърдиха убеждението ми, че в нашите училища е по-важно да цари бележкарството, а не креативността и знанието.
Моето дете се справя засега, но му изключително трудно. Помагам във всичко.

# 325
Давате ли някакви витамини на децата? Засега давам Вит.Д, защото ѝ излезе дефицит, който подозирам за октомврийски спад на имунитета от няколко години. Ние пием Вит.Ц и комбинирани някакви и ѝ давам и от тях по половин таблетка. Детските вече не са за тях, за възрастни - не смея. Та компромис - половин доза за възрастни.

# 326
wild poppy - Никога не съм и давала сезонни стимуланти, като беше бебе л.л. каза да и давам витамин Д, но беше за определен период от време.
До 3 клас постоянно си бяхме с антибиотици и капки за нос, пръскала за гърло и известно време с инхалатори, но във 2 -ри и 3 - ти клас направихме по една огромна крачка напред, отстранихме проблемните неща - за втория път дори ме насолиха и двете лекарки,
та до тогава и след това не е приемала, а от 3 - ти клас забравих какво е антибиотик - да чукам на дърво. Сега ако прихване от някое дете лека настинка - дразнене на гърлото, прокашляне, запушен нос или хрема и давам - за гърлото Цинабсин или Инфлуцид, а за нослето вместо купешки, домашно приготвени капки за нос по бабишка рецепта, засега и помагат и бързо действат.
Пожелавам ви скорошно възстановяване.

# 327
Аз почвам Инфлуцид от първата хрема и не го спирам почти до напролет. При нужда за гърлото Тонзилотрен. Не е от боледуващите, не знам сега защо така.

# 328
  • София
Всеки учебен сезон давам Омега 3 (има малко вит.Е към него). Е понякога забравям, защото го давам сутрин преди закуска. Много съм доволна. Сега започнах след училище да давам и комбинирани вит С, цинк и селен, но определено не виждам голяма полза от второто. Дали избраната марка е "куца" или не е неговата комбинация - не знам. Ще ги пие докато свърши опаковката Blush

# 329
  • Варна
Всеки учебен сезон давам Омега 3 (има малко вит.Е към него). Е понякога забравям, защото го давам сутрин преди закуска. Много съм доволна. Сега започнах след училище да давам и комбинирани вит С, цинк и селен, но определено не виждам голяма полза от второто. Дали избраната марка е "куца" или не е неговата комбинация - не знам. Ще ги пие докато свърши опаковката Blush
Омега 3 на коя марка са подходящи за тяхната възраст? В аптеката намирам или съвсем детски или за възрастни. А наборите са нито едното, нито другото.

Иначе аз давам, но не много редовно, ЦеТеБе - тройна защита. Те са с витамин С, Д и цинк.

Общи условия

Активация на акаунт