Шестокласници през 2020/2021

• 28 158
  • 810
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз днес попаднах на анкетата в Школо. Беше пусната и заключена на 2.11. Добре, че родител се беше възмутил и обърнал към организаторите, че я оставиха активна до утре:(.
Странно ми е да питат децата как искат да учат. Отговорът винаги ще е един и същ, защото какво по-хубаво от това да са заедно!
За съжаление тук нещата опират до реална преценка на риск, а не до “концерт по желание”. Confused

# 526
Аз анкета получих с въпроси дали детето има налична техника за онлайн обучение ,дали според мен трябва родителите да минат през обучение , дали детето трябва да мине през обучение как да използва платформите.Но дали някой иска или не това ДО никой не ни пита.
Може ли да помоля да ми препоръчате помагало по -география с отговори Simple Smile

# 527
  • Пловдив
Каквото и анкети да пускат, каквито и да са резултатите от тях, няма да има никакво значение. Ще си направят някаква статистика, но в крайна сметка ще стане така, както те си решат.
Днес докато си вървях станах неволен слушател на три телефонни разговора, където говорящите се оплакваха, че нямат обоняние и вкус. Как отишла да се тества, как имало много голяма опашка, как после отишла в болницата, имало много хора и се отказала.... Та така явно е решила да се поразходи по главната ... 😠 Така че вирусът е навсякъде, с или без тест, той си вирее.

# 528
  • Пловдив
Това ,че пуснах детето но ДО обучение ,може би е третия най-правилен избор в живота ми.Вчера имаме починал пациент- на 42 години,2 положителни и 4 контактни.Днес имам 5-тима контактни с отложени часове.Не стига ,че аз треперя какво ще донеса вкъщи,но да мисля и какво детето ще донесе ми идва в повече.Няколко познати са с пълна симтоматика /загубен вкус и обоняние/,но отказват тест и ходят на работа.Едната има магазин за бельо в квартален МОЛ.
ДО е още странно-има предмети, на които е синхронно има и и несинхронно.Надявам се до края на седмицата да се стиковат нещата.

# 529
  • Пловдив
renydent, ужасно звучи това...
Има и още нещо - работодатели забраняват на болния работник да се тества, за да не затворят заведението, магазина или частната детска градина. Да си се лекува вкъщи, но да не пуска тест. Без коментар съм.

# 530
  • Пловдив
Вече нищо не ме учудва.Аз лично съм въвела драконовски мерки в клиниката.От понеделник намалявам работното време.Лекари няма да имат контакт помежду си.Само по 1 лекар ще е на смяна. Опитвам се да опазя и тях и семействата им.
Днес в автобусите виждам отново хора без маски....,в Метро 2 служители без маски.Какво да коментираме,хората нямат съзнание.РЗИ видимо не смогват.Имам детенце в 1 клас с ковид-сестричката му е в 4 и е на училище,защото била със СОП.Защо не е карантинирано семейството идея нямам.

# 531
Ужас, хора, страшни безобразия съобщавате. Направо ми прилоша...
Е, как е възможно такава безотговорност? Просто нямам думи...
Ситуацията е Господ да ни пази. Не виждам друг начин да се пазим.

И аз съм постоянно на тръни с това присъствено обучение. Разбирам, че е добре за децата да са заедно, но наистина в този контретен момент е нужно друго.
Аз лично работя сама в стая и гледам почти да не контактувам с колегите. Мъжът ми повече ме притеснява, защото колективът, в който работи, много не спазват предпазни мерки - ходят си по стаите без маски, постоянно общуват. А шестокласничката ми в училище - там вече е ясно, че никакви мерки няма...

Голямата ми дъщеря и тя ме държи в напрежение. Учи Молекулярна биология в Пловдивския университет и от лятото беше подала документи за стаж в клинична лаборатория. Ето сега й излезе реда - Каридад.
Убеждавам я да се откаже, защото прочетох, че точно в тази клиника има много болни сред медицинския персонал. То къде ли няма? А стажът не е задължителен, по желание е. Освен това тя ми е със здравословни проблеми и си мисля, че тая клиника е най-неподходящото място в момента.

# 532
utro77 наистина страшно звучи всичко.Боже пази ни .Всичко друго ми се струва маловажно.Не проумявам защо след като положението е такова няма адекватни мерки .По повод анкети никой нищо не ни е питал но нали сме в провинцията може и за това.

# 533
  • Пловдив
utro77,тази болница беше пламнала преди около 3 седмици.Бяха затворени отделения,но тези дни не съм чула да имат проблем. Където и да е ,риск има.Понеже съм видяла пробонабирането на Пълмед,мога да твърдя ,че при тях не е опасно.То е отвън на фургон.Но в камите лаборатории идея нямам

# 534
  • София
Анкетата на нас ни я пратиха по мейл от училището на малкия. Отнасяше се за нагласите да преминат към дистанционно или хибридно обучение. Съвсем ясно ставаше от въпросите, че тя е съставена от конкретното училище. Имаше въпрос за график на хибридно обучение, на който аз и ММ имахме различни отговори Simple Smile

При нас е трудно да подам молба детето да е на ДО (по ред причини, не искам да конкретизирам), макар че на мен много ми се иска Sad Той е единственото слабо звено в този момент, в който гимназистката ми е ДО, а ние с ММ работим от дома. Хубавото е, че не му пука и вчера си е седял цял ден с маска в училище, въпреки подмятаните реплики да я махне. Даже заради него възникнал спор в междучасието дали повече хора са умрели от корона или от "задушаване с маски" Joy Макар, че като знам как си мие ръцете...с маска или без - все тая.

По литература - "Отечество любезно". Имат го наизуст от няколко дни си го повтаря, май в четвъртък ще ги изпитват.
По БЕ - Текстът в научното общуване.

# 535
  • в очите на дъщеря ми
Ситуацията наистина е страшна, а хаоса тотален.....попълних анкетата, не знам какво чакат и какъв ефект търсят, знам само, че за тях и техните деца, ще се намерят и лекари и лекарства, и места в болниците.....ние сме оставени на късмета си и на "Божията помощ"....отвратена съм....Девойката има 5 по история и 6 по англ. език/тестове/ бива, доволна съм, загубила си е тетрадката по литература, та поръчах нова, сега се тръшка, че няма да я попълва от начало.....не знам да я карам ли, или да си го спестя....Ааа да довечера имаме он-лайн РС, снощи търсих кодове да се присъединя към "събранието". Ще видим с какво ще ме "зарадват".

# 536
Поне школата по АЕ от днес е он-лайн, че там се смесваха от няколко училища и паралелки. Не че в училище не се смесват, ама пак едно рисково мероприятие по-малко.
По Литература са на "Косачи".
По БЕ - Показателни местоимения.

# 537
Мен школите по-малко ме притесняват от училище. Смесват се класовете, ама те така или иначе се смесват доволно и в училище. Само че школите са малко деца в група и имат възможност за дистанция между тях, докато в училище, нали... Та ми е доста безсмиследно школите да са онлайн, докато училището е присъствено.

# 538
Сега говорих с колеги /стоя вкъщи дълбок резерв, понеже миналата седмица съм била отпуска/ има заразен персонал, от болни. За момента са затворени, тестуванията ще продължат до края на седмицата, но се настоява да почваме от утре, такова нещо като карантина нас не ни засягало. Не сме вътрешно, не сме хирургия.  Хаосът в спешното бил пълен и безумен, ковидните легла пълни, реорганизират да освободят място за трето ковидно отделение, чакат фургон за пред входа. Всеки между трети и втори в спешното идвал с или доказан ковид, или силно съмнителен за такъв. Нямало ясни разпоредби какво и как се прави. От двете страни е ужасно. Не виждам резултатна организация. Без организация нищо няма да стане, а такава няма и няма.

# 539
При рязкото увеличаване на случаите не знам защо не минат онлайн за една две седмици. Шестокласникът се оплака, че му е запушен носът и го оставих в къщи. Обадих се на личната лекарка, каза, че ще му даде бележка до края на седмицата. А другата, не знам. При тези новини от болничните заведения много по- добре е децата да се изолират за малко.

Общи условия

Активация на акаунт