Шестокласници през 2020/2021

• 28 156
  • 810
  •   1
Отговори
# 540
Боже, доживях 6 по математика!
Вчера моята я изкарвали на дъската да реши задача. После и в тетрадката дала госпожата една задача и взела за проверка.

Който ме познава по-добре, знае дъщеря ми колко е притеснителна при устни изпитвания. Това винаги й пречило. Напоследък ми споделя, че взима участие по различни предмети /вкл. математика/. Дано най-сетне да превъзмогне това притеснение в училище.

# 541
utro77, могат децата ... ама им трябва малко побутване за да се получат нещата ! Laughing

# 542
Моят днес е с две шестици по математика, ЗП и ИУЧ. Ама на него математиката си му върви. Иначе притеснението му сега, когато са по-малко деца присъствено в класа, беше 'Ама така ще ме изпитват повече" Подсмрък-подсмрък и жален поглед. 🤣
Не знам как ще преживее утре историята. Ако пак са малко, няма да му се размине.
Официалната статистика в нашето училище 12% от децата 1-7 клас в момента са решили да продължат да се обучават дистанционно по желание. Цялото училище, без начален етап, бяха дистанционно от средата на октомври. Реално се върнаха присъствено вчера. Най-празен е класът на набора. Едната паралелка е наполовина, другите две са в почти пълен състав.
Ще си ходи присъствено докато е възможно. Не съм го спряла и от тренировки. Съотборниците му са от други училища.

# 543
Подходът при вас, ston, е страхотен. Който иска ОЕСР, който иска присъствено. Така и класовете се разреждат, и тези в къщи - учат. В нашето училище обаче не става. Имаме дете под карантина, дори и за него не са осигурили няккво обучение. Какво остава по желание да си оставиш детето в къщи. Ако го бяха организирали навсякъде така, може би всички щяха да са доволни.

# 544
  • Сф
И аз нямам анкета от училище, но те са доста пасивни в нашето.
Какви задачи? Върху сила и налягане?
тц, път, време и скорост, но много оплетени...Утре е второто контролно- тоя път на маса, обем и не знам какво си..Тя ходи и на кръжок по ЧП.А, сега си дойде- добавям плътност, спирачен път, било по-трудно от математиката.
Не знам просто, учителката ли се е чалнала, плана ли е такъв..най-много детето да намрази предмета и да се сдобие с още една двойка...И аз не помня такова чудо в шести клас.
Вече и аз искам ДО, страхувам се нормално, въпреки че има мерки в нашето у-ще.Мерят температура, ей сега я питах,че ми изглежда отпаднала.Нямала, явно от кръжока се е претоварила.Но пътува и с метрото, абе ужас..да сме здрави всички и децата!

# 545
На мойта съученикът й по чин днес отсъствал, защото бил с температура. Но вчера е бил на училище, защото имаха контролно по ЧП...

Притеснително е...

# 546
Оказа се,че от 2седмици има липсващо дете,обявено за контактно с родителите си(те са с + пср,а то -).Децата разбрали случайно от г-жата по англ.език,то потвърдило по вайбър.Класът си е присъствен,но за въпросната ученичка няма синхронно обучение,трябвало да си навакса сама.Как да го спра,като ще учи самостоятелно и аз ще трябва да го играя на даскал?!А ситуацията не е розова и няма скоро да е по-невирусна.Може би не е лоша идея да спрат децата от у-ще за две седмици и да минат на вариант до.
Иначе още чакам оценки от преди ваканцията,явно не са проверени.Като цяло все около 5-цата върви,само по ит и история е с 4ка.

# 547
Завиждам ви благородно за успехите на децата ви, вашите ви носят 5 и 6, а моята госпожичка с увереноста от теста по математика че е решила вярно задачите се оказа днес със 3, носи теста и почва с обясненията как от двете букви само в тяхната имало една 6, при тях 4 или 5 деца с 5, горе - долу толкова с 3 и всички останали с 2, вади някакъв бронзов медал от състезанието по български ( многознайко ) явно за да не и кажа нищо, но след 30 мин. почнах с тирадата, не и се размина. Всеки път я питам какви оценки искаш да имаш, в отговор - ми 5 и 6, щом е така сядай и учи, ама къде ти, не е нито глупава, нито срамежлива, има добра памет, обаче... пустия мързел и глупостите с които се занимава и пречат, този път и казах че ако продължава така ще има сериозни лишения и ще я върна в първобитния строй, не съм от тези дето искат децата им да стават професори по всичкознай, но поне да връща от пътя както се казва. Щом и отличниците до вчера едвам закрепили 5 - цата, явно и те са се затруднили, въпреки че формулите са били пред тях, еее ще се примирявам още дълго време.
Днес им казали че този петък щял да е теста по история, а от български и чп чакаме резултатите, както и по география да им ги върне от входното макарче оценката е писана, а по ит все още нищо и то е от входното ниво.
Тази уч. година е голямо мазало, оставам с впечатлението че е ходене ей тъй, като на разходка, колкото да не се забравят как изглеждат.

# 548
Ние имаме карантинирано дете от класа, защото е било контактно с болно дете / на спортно състезание/. За голяма  радост все още нямаме положително дете в статистиката на града.

# 549
Преди 3 мин. вкарана оценка по ит - 5, цъфтим и връзваме, да се смея ли да плача ли и аз вече незнам.

С тоя вирус аман, направо ни побъркаха още повече, наистина единственото което ни остана е да се молим да ни подмине и да си заминава час по скоро.
По едно време, преди този вирус на новините им казвах - живи некролози, защото като ги пуснеш да чуеш нещо и все за инциденти или нещо подобно ще се говори където има жертви, сега вече се чудя как да ги кръстя заради тоя вирус, в ушите ми кънти единствено инфото за него, въртим сучим все той се оказва тема на разговор. Другите проблеми останаха някак на заден план.

# 550
Тони, все едно моята дъщеря описваш. Същата е.

# 551
gabidi, интересно, освен да ги съберем на едно място и да им гледаме сеира.
Но да си кажа честно до миналата година схващаше кога и се казва нещо в преносен и кога в буквален смисъл на думите, от тази година всичко възприема буквално, когато стане така почвам да и викам буквалистка, а тя отвръща - ми аз какво да направя такава съм, не разбирам когато ми говориш в преносен смисъл затова ще се уточняваш - направо ми идва да се гръмна, на моменти и от шегите не вдява и все си мисли че искам да я обидя, някакъв ужас е.
Какво поколение расте само, но пък и друго ме успокоява донякъде, че не сме единствените, като се сетя до 4 клас какви отличници имаше а след това та досега успеха им падна, а на някои дори до двойки и косата ми настръхва.

# 552
Няма да е лошо да ги съберем🤗, сигурно ще си допаднат много. Аз съм притеснена много, че вече изобщо не я интересува училището - дай й само тик ток, клиповете на Айде БГ и тем подобни. Наредила едни четворки от входните нива, само по ТП и немски и БЕЛ има 6. Не че преди много й се учеше, но поне повече се стараеше, а сега - изобщо. Като зачекна въпроса, как мисли да я кара занапред, отговорът е "Еми не можеш да си красива и умна едновременно"😈. Идват ми в главата лоши мисли за физическа разправа😆

# 553
  • Майничка
Аз бих вметнала така, кротичко : "Права си, ама то красотата и без телефон може..." 😇

# 554
И при моята тази година забелязвам сериозна липса на старание, за сега оценките не са зле, но няма да е далеч моментът, когато ще си проличи. Сякаш някой смени софтуера на детето, притеснява ме. Освен това от вчера класната отсъства, а днес случайно и неофициално научих и за положителен съученик, нещо почва сериозно да ме стяга шапчицата, класа не е карантиниран, което може да означава да са излезли резултатите в почивните за учениците дни. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт