Шестокласници през 2020/2021

• 28 153
  • 810
  •   1
Отговори
# 555
За физическата и на мен ми е минавало, обаче знам че това няма да има ефект, имало е моменти в които съм я заплашвала, познай - точно нищо, стои и ме гледа все едно приказка съм и разказала.
Иначе идеята на gargamela не е лоша, и с това я заплашвам, правила съм го миналата година, емиии ефект тогава никакъв нямаше, по цял ден лежане и спане, никаква активност, но ако сега и го взема ще е друго, още повече че в комбинация и добавям и липсата на достъп до всичката техника и нета, позамисля се за момента и знае че в един момент тихомълком ще го направя, на този етап когато има нужда от тези екстри направо ще и се стъжни живота.
Миналия месец в началото ме ядоса, взех и телефона и след малко ми задава въпроса - ми аз как ще ставам сутрин, а аз и отговарям - както аз навремето съм ставала, не съм имала смартфон, мобилен още повече домашен, аз как съм ставала мислиш, дори и будилник съм нямала, аз сама си бях будилник и съм ставала през част от дните заедно с баба ти, а докато стане време да тръгна на училище близо два часа и половина се занимавах с глупости, та късно вечерта се наложи да и го върна, уж на момента разбра а после разбирането се изпари, сега съм в процес на дебнене и като ми кипне канчето ще действам, решила съм да направя така че, когато е в къщи ще е без удоволствията, дано се осъзнае.

А аз да си попитам - това ли е новата тенденция - мързелуване, шляене, умишлено губене на време,занимаване с глупости.
Мойта от миналата седмица чака и нея да я изпитат по немски, завчера беше разочарована че не я е вдигнала и се ядоса, вика ми аз утре ще уча пак че ако вземе да ме изпита да съм готова, снощи я гледам тихомълком на два пъти седна да се упражнява и да учи, дори каза че и сега ако не я изпита повече нямала да се старае така, искам да ме изпита да си мина от реда и после да съм спокойна, изобщо не се сеща че ако реши може да я изпита всеки час или в някаква последователност.

# 556
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Като ви чета момичета се сещам за щерката. Тя беше същата в 6 клас. До 4-ти от горе до долу шестици в 5-отпускане и в 6-ти изригна. Глупост, след глупост, нисък успех, отговаряше на всички. Да знаете, че в един момент идва и промяната и осъзнаването и порастването. Само търпение, опит да запазите приятелството и доверието.
Нас вчера ни уведомиха, че смятат да гласуват ДО в училището от 9.11 до 20.11, поради липса на 18% от учениците и 20% от учителите (не специално от Ковид). Пуснаха ни и анкета с да и не за нашите предпочитания за ДО.

# 557
В нашето училище се "чува", че ще връщат големите ученици присъствено. Общата заболяемост в училището е 6%, което смятам че е добре като цифра. Simple Smile Лошото е че сред учителите има паника, работещите пенсионери напуснаха и назначиха по-млади.

# 558
На нас пък никаква информация не ни дават от училище за заболеваемостта. А сме едно от най-големите училища в Добрич. Няма нищо на сайта на училището, нито класната нещо споменава...

Вчера разбрах, че от петите класове имало положително дете, но нямало да слагат класа в карантина, защото теста му бил излязъл сега в почивните дни и 48 часа не било имало контакт с класа. Това е новата простотия. Ами то може от по-отдавна да е било болно и да е заразило още някой....

Днес контролно по ИУЧ БЕЛ. Вчера са им казали. Нищо не учихме, признавам си. Каквото направи - такова. Вероятно ще има теза, научен текст, покани и обяви - това, което учиха до тоя момент.

Аз малко съм така... озадачена от търсенето на теза точно на научен тест. Едно време работихме с художествени текстове.

# 559
  • София
В училището на наборката вчера имало съвет точно на обяд, децата чакали пред училището и не ги пускали вътре, докато не свърши. Ха сега си представете 3 випуска с по 6 паралелки на випуск, по 25 ученика в клас (има-няма 450деца) скупчени на тротоара пред входа, защото не им разрешават да влезат в двора Close С какви части на телата си мислят някои...не ми е ясно. То само шумът, който са произвеждали какъв е бил, а срещу училишето има жилищен блок - побъркали са живущите. Но им казали, че на съвета се решавало преминаване към ДО. Чудесно, обаче...изплуват ми едни въпроси... Миналата година ДО беше по скайп. Сега не можело, защото имало одобрени от МОН платформи (google classroom, Microsoft team и третата я забравих), които може да се ползват. Вече сме ноември, очакваме ДО всеки момент, но яснота какво ще ползват няма. Не трябваше ли до сега платформата да е избрана, да се използват часовете по ИТ, за да се създадат още в училище ученическите акаунти, да покажат на децата как да използват пълните функционалности на избраната платформа, или това пак ще се остави на родителите, те да се оправят, както могат??? Да си я караме по течението и да се надяваме да ни се размине?

# 560
Като чета за всички неразбории, се радвам, че в нашето училище са толкова адекватни (и то си има някои кусури, но плюсовете доста надвишават минусите)
Вчера в класа на набора са били само четирима. Ще видим днес колко ще са. С двама съученици се срещна край къщата и продължиха заедно към училище. Значи няма да е сам и днес. Силно се надявам да не вземат някакво централизирано решение за цялата страна. Идеално би ми било да продължат така - който иска в училище, който иска вкъщи. Ще са разредени в клас. Стаите са достатъчно големи, прозорците се отварят.
Иначе нашите работят Moodle платформата, но това е сигурно от десет години. Всеки петокласник получава потребителско име и парола още в първите учебни дни. Почти всички контролни по английски в периода 5-7 клас се правят онлайн. По други предмети също правеха понякога.

# 561
  • в очите на дъщеря ми
SmileyТакааа, от РС едно ми стана ясно, щерката е дете на майка си"много добро, много умно с потенциал дете........ама ако може и да млъкне в час, цена нямаше да има"....Питам я що така бе, мама? а тя мига на парцали и вика , ама в час изобщо не говоря, само нещо важно ако има"....Като цяло  успеха и доста се снижи, като се има предвид, че завърши 5 клас с" пълно 6", без моя намеса, защото аз не мога да работя от в къщи, сега ситуацията е доста зле, 4-ки и 5-ци са основните бележки, не знам какво се случва, отговаря, не можеш да и затвориш устата, все тя е права. Представете си картинката, родител в критическа и дете в пубертет....мдааа, представихте ли си?....еми много по-зле е.....В училището в момента, няма карантиниран клас, в нейния няма отсъстващи ученици, на мен такава паника и страх ме тресат, че вече направо губя чувства за реалност....

# 562
Нашето училище просто ни лъже. Ей това ме изкарва от равоновесие. Имаме дете с + тест в класа. Училището току що пусна първата си справка от началото на учебната година. Според нея няма регистрирани + деца в училище. Е, кому е нужно, при положение, че сме малък град и всичко се знае и се познаваме. Много мразя да ме правят на идиот.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 10:24 от *PipiLota*

# 563
При нас имаше обявена рс,но в последствие беше отменена.И моят не говори,но има забележка,как става идея нямам:confused:
Като цяло ми е умен и безкрайно разсеян,а го тресе мързел и непукизъм.Бутаме я,но не си е работа да го ръчкам нон стоп.С последно предупреждение е от мен и после започвам с лишенията.Нещо го хващам,че и подслъгва и то за тъпизми.
И в нашето у-ще няма статистика за присъственост,но децата обсъждат по между си и определено има карантинирани и всички били неконтактни в рамките на 48ч и почивните дни,е как пък не се заразиха през седмицата?!Много некоректно и скалъпено,но да сме здрави,това е най-важно!

# 564
Току-що разбрах, че в класа имаме положителен баща. Детето също отсъства тази седмица, защото е с температура. Явно и то е положително.
Класната е уведомена от вчера , а нищо не е казала на останалите родители.

Абсолютно крият информация по училищата. Безобразие!

Класната казала на друга майка, че който отсъства не пишели отсъствия, защото трябвало да пращат "нагоре" някакви затормозяващи справки.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 11:55 от utro77

# 565
  • София
Абсолютно крият информация по училищата. Безобразие!

Класната казала на друга майка, че който отсъства не пишели отсъствия, защото трябвало да пращат "нагоре" някакви затормозяващи справки.
Не е редно, не е правилно ама хич. Но кой ли ме пита мен...

# 566
Ами нее редно да крият .При нас септември баща и синът от нашия клас положителни и бяхме под карантина заедно с класната.Имахме проверки и от РЗИ.Ама побеснях как ще крият.

# 567
ninanb, много си права, ще се променят, остава въпроса към коя посока ще е промяната. Иначе при мен усещането откакто се е пръкнала е повече като приятелство или по - малката ми сестра отколкото между майка и дъщеря, на моменти се опитва да ми играе ролята аз съм родител а ти дете обаче като я хвана в крачка я приземявам на секундата, има си моменти когато и позволявам тази роля, но в границите на нормалното.

Мамзел, включена си в отбора, както и останалите с този проблем. Разбирам те напълно, само дето при мен е все още пре мено и тая комбинация също не е окей

Но аз да попитам все пак - някой има ли на идея къде може да сменим чипа ( мозъка ), или част от него, някоя клетка, сиво вещество, гънки, неврони, да я пратя да и имплантират или оперират, за да премине по - бързо тази фаза. Joy

# 568
  • Пловдив
И аз снощи четох конско.Обажда ми се учителкато по бел на частните уроци/приятелки сме от 22 години/и като ми каза какво домашно й е пратила полудях.Само отговори,без обяснения,без нищо.Например има пропуснато двойно н в третото изречение,в петото има запетайка пред "защото".Непреписани изречения,абе ужас.Според девойката било загубено време.Ей, писна ми вече.То бива мързел,бива,ама това на нищо не прилича.
В нашето училище вече има подробно описание и качени файлове за желаещите ДО.Качват постоянно контактни и болни.Вчера са съобщили за 6 контактни деца и един болен учител на 1 клас,класът е карантиниран.ДО започва да е по-добре.Вече я включват в доста от часовете.А там където е асинхронно й пращат нещата.Мисля,че още няколко дни и ще е почти идеално.По математика има проблем,защото учителката е с ковид и всеки ден са различни заместници-стои и дебне дали ще я включат или не.Та е малко загубено време,но като цяло нещата вървят към стиковка.

# 569
Май всички /5-12клас/ ще минем на ДО, според новото предложение на Ангел Кунчев.

Учителите на дъщеря ми днес са им казали, че от понеделник минават на ДО.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 13:46 от vita

Общи условия

Активация на акаунт