Шестокласници през 2020/2021

• 28 202
  • 810
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
В понеделник няма да пусна девойката на училище.Само за днес 4 деца контактни на родители и дете от 7 клас с положителен тест.Класът е карантиниран.
Ако до ноември не ги пуснат на ДО,пускам молба.

# 286
В понеделник няма да пусна девойката на училище.Само за днес 4 деца контактни на родители и дете от 7 клас с положителен тест.Класът е карантиниран.
Ако до ноември не ги пуснат на ДО,пускам молба.
Ужас. Във София ли е това?

# 287
  • Пловдив
Пловдив.ОУ " Кочо Честеменски".Качват инфото на сайта на училището.От вчера 1 дете контактно,от 21.10 са две контактни.Днес 4 контактни и 1 доказано болен.Изкарали са ги за дезинфекция чистачките и така са разбрали децата.
Моето дете стои по цял ден с маска.Обостри й се ринита отново.Да си тормозя детето заради едни контакти ,май не си струва.

# 288
В нашето училище твърдят, че няма болни, но кой знае.

# 289
  • София
Контактните на родители деца е 90% сигурно, че са позитивни. Не мога да разбера защо децата не се тестват, а само родителите. В групата в детската градина на наше близко детенце е имало контактно на родител дете. Вчера се е оплакало, че “не  му мирише на нищо” и чак тогава са се сетили да го тестват.
В нашия клас днес отсъстват 7/25 деца. Съмнява ме, че всички са със сезонен грип:(
И една куриозна история. Позната се стяга за командировка в Гърция. Прави задължителен ПСР-тест преди тръгване и... изненада. Тогава се сетила, че предишния ден я драскало леко гърлото...нямало и да разбере иначе Hushed.
В тази връзка децата постоянно или подсмърчат, или подкашлят и ги боли гърло, или като моето вдигат температура и носът им е запушен... Не може всичко това да е сезонен грип или “есенно вирусче”. Мисля, че нещата отдавна са изтървани:(.

# 290
  • Сф
Ауу, прочетох Шестоъгълници  през 2020/2021
Ще си лягам по- рано ..Joy

# 291
  • Пловдив
Скиорче, абсолютно си права. Даже има родители, които са отказали тест за децата. Грип не би трябвало да има в момента- рано е за него. По скоро са сезонни вируси и настинки. В Пловдив имаше риновирус- гърло и силно течащ нос. Въпреки уверението на свама доктори , че не е Ковид пуснах тест. Прави бяха, но спокойствието няма цена.

# 292
През септември синът ми изкара вирус с болки в гърлото, кашлица, хрема и лека температура в първите дни. Тогава половината клас бяха болни и не бяха на училище. Личната лекарка не спомена нищо за вероятна коронавирусна инфекция. Нито той, нито някое от другите деца са правили тест. Ние също не сме правили, защото не сме имали симптоми на заболяване. В момента целият клас са на училище.

# 293
Моля, ако някой знае да ми каже от кое помагало е този тест?
Ако има помагалото, моля да ми прати останалите тестове от този раздел!

# 294
  • София
Хайде и ние ДО обучение от понеделник до 2-ри ноември. Дете от класа, както и цялото му семейство са с положителни тестове. Моят се е "плюнчил" в близък контак с него преди 12 дни.

# 295
Преди 12 дни е добре, а детето кога за последно е било на училище?

# 296
  • София
Преди 12 дни е добре, а детето кога за последно е било на училище?
Не помнел Joy Но помни, че миналия петък като имали час по "Гражданско образование" били в двата противоположни края на стаята ха-ха, ще ме съсипе от наблюдателност тоя моя син. Аз го питам: "След като, изглежда в този час си най-наблюдателен, вчера в петък там ли беше детето?". Отговор: "Вчера нямахме гражданско образование, този час не е всяка седмица".

Но иначе като първа клюкарка прозвъни приятелите си, за да научи кой точно е болен, защото в имейла до родителите не беше споменато име.

# 297
GorgOnzola - дано всичко е наред при вас, а на детето и семейството може само да им пожелаем бързо възстановяване и да е в по - леките форми.
А иначе до 28 или до 29 беше, ще учите така, после ще почнат почивни дни.

Ние в понеделник ще имаме 2 теста, в сряда ли беше или в четвъртък имат спортен празник, мойта искала да ходи, питаш я за какво ще се разкарваш за половин час, а тя - ходи ми се, ще видим, може и да си промени мнението, все пак до 02.10. включително ще почиват.
Сега ще чакаме резултати от входните по Геогр. и ИТ, учителят щял да се връща на работа от тази седмица, доста материал изпуснаха децата, за близо месец, свободни нямаха, защото имаше заместници които да ги пазят, да не би да направят някоя щуротия. По интересното беше че мойта макар и да знаеше че няма да взимат урок си носеше учебниците.

Аз друго се чудя, тъй като ще затварят заведенията, дали няма да направят крачка напред и за училищата, лека полека да ги затворят и да учат онлайн децата.

# 298
Аз друго се чудя, тъй като ще затварят заведенията, дали няма да направят крачка напред и за училищата, лека полека да ги затворят и да учат онлайн децата.
Горещо се надявам. Леглата за ковидно болни са пълни. Нови и да разкрият, не става ясно откъде ще вземат хора да ги обслужват. В най-черния ми сценарий ще следва мобилизация на всички с медицинско образование, както при военно положение. Децимация.

# 299
В темата за Ковид четох, че Фандъкова днес е казала, че в понеделник ще умуват дали горните класове да минат на ДО. Но кои са горните класове - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт