Шестокласници през 2020/2021

• 28 196
  • 810
  •   1
Отговори
# 345
Тони, да ти кажа, че точно като ковид звучи.
Разбира се, може да е било и друго, но ковид педизвиква тромби... А ако са правили тест и е излязъл отрицателен, това също е възможно на един определен по-късен етап от болестта.

Майка ми е доктор. Посред лято един от колегите й направи такава зверска пневмония, да се чудиш от къде му е дошла. Човекът беше супер зле и го настаниха в болница. През цялото време тестовете му бяха отрицателни. Но Слава Богу, че той излезе съвестен и се изолира за доста дълго време, защото най-вероятно е било ковид.

Аз тук пренаписах един урок по История с материали от нета. Отново за пореден път учебникът само ме обърка. Ами така ще правя занапред. То е невъзможно нещо да се разбере от тоя учебник.

# 346
  • в очите на дъщеря ми

Честит празник! Св. Димитър  да ни закриля!
Почерпете се  за здравето на детенце и мъжО!

# 347
Живи и здрави да ти са имениците !

# 348
Мамзел Нитуш
Да са ти живи и здрави, много радост да ти донесат, да си изкарате страхотно.
Благодаря за почерпката, много са сладки, ще си взема повечко ако позволиш. Grinning :Cocktail

# 349
  • София
Весел празник! Всички да сме живи и здрави.

# 350
Мамзел да са ти живи и здрави именниците.

# 351
Живи и здрави да са празнуващите днес!
5-ца на контролното по бел,отново няма да ги върне за поглед от родител,оценката им е достатъчна и само  е изчела резултатите от тефтерчето й.Какъв смисъл има,като не си виждат грешките.Нищо от стиховете не са учили наизуст по литература до този момент,не е имало и въпроси по тях на теста.

# 352
  • Пловдив
Да са живи и здрави всички именици!
utro, много несправедливо е това с изпитване на стихотворение наизуст, като не се спазва срока. Това не е просто урок, за който да се готвят. То и затова се дава срок да се научи. Миналата година учиха наизуст  цялото "Хайдути", и то само който иска да получи висока оценка. Сега нямат такива задачи. Повече разсъждават, обсъждат и анализират в часовете по литература. На дъщеря ми взеха доста да ѝ харесват часовете, защото учителката казала, че няма правилен отговор и дава свобода всеки да изкаже и защити мнение.
За скоростта при математиката, може би трябва да се обърне внимание кое точно бави ученика - осмислянето на задачата, подреждането на дадено-търси си-формула, прехвърлянето на мерни единици, сметките с деление на десетични дроби и т.н. или нещо друго. Във всеки момент има препъникамъче. Ако всичко е ясно, просто трябва решаване, решаване, решаване, докато се автоматизира всичко. Ако имаш да решиш 10 почти еднакви задачи и ако няма неяснота в задачите, то на деветата-десетата трябва да става почти наизуст.

# 353
  • София
Честит празник на малки и големи Димитровчета! Мамзел Нитуш, да са ти честити!

Wild poppy последно b12, когато ползвам, е на Алоха. Като по-малък съм му давала доста по-квалитени - липозомални, с вкус на череша, ала-бала. Сега на нашия пазар това ми се струва най-подходящо.

За смогването със задачите. Моят до сега не беше имал такъв проблем, но на последния тест каза, че госпожата се била оляла с количеството и трябвало много да се бърза. Аз реших, че това е някаква стартова подготовка за НВО-то. Там нали се падаха по 3 мин. на задачка. И бях достатъчно зла да кажа, че задачите не просто трябва да знаеш как да ги решиш, а трябва да ги решаваш на вода, а това става с упражнения Smiling Imp

# 354
Да са живи и здрави всички именици!

При нас текат контролни, изпитвания и т.н. Давам го дзен вече. Само да сме здрави, че около мен много болни има вече.

# 355
При нас по Математика на всеки 2,3 нови урока г-жата им пуска контролно за 20мин.с по 4 задачи. Масово има 2-ки и 3-ки,защото не им стига времето. Останалата част от часа преподава новия урок.

# 356
  • Пловдив
Ханна,познаваш моята девойка.Нищо не помага.Нищо не я затруднява,няма препъни камъче.Ама то се върти,чеше ,пие вода,гладна е,отива до тоалетна,телефон звънне ,кола мине ,аларма свири.... мога да стигна до хиляда неща.Онзи ден съм засякла време,не съм в стаята,няма уж нищо разсейващо,влизам и виждам химикала разглобен и с пружинката се стрелят хартиени топчета в кошчето.
Как ли не съм се опитвала.Убеждавала съм ,че намалява времето за игра.А тя винаги има отговор-а ми то сега не ми се играе,ооо ми навън е студено или каквото се сетиш.Така е със всичко свързано с учене.Иначе е дейна и бърза.

# 357
Момичета незнам за вашите девойки ама моята от снощи ме вкарва в тъч, бяхме до една позната на съседния блок да и занеса разпечатки за нейното дете, на връщане по пътя мойта девойка ми вика чакай мамо малко да си поговоря със луната ( и преди дни го е правила но този път си викам тая лунатичка ли стана ), спрях се аз изчаках 30 сек. и я подвикнах, на въпроса ми какво прави ми говорех на .... някакъв кейк поп певец, кореец, бил се самоубил че никой не го искал, харесвал и обичал, прибираме се и я гледам нашата на земята по гръб и под кръста плажна хавлия на руло, тази сутрин пак преди училище по гръб, 5 мин., така и не разбрах защо, не съм и питала, преди малко влизам да и кажа да намали музиката от телефона и какво да видя, разтворила щорите и пак към луната да говорела на тоя, незнам аз ли съм изостанала, луда ли съм, или на мойта нещо и има, каква е тая нова мода и аз незнам, докога ще продължи и това е под въпрос.

# 358
  • Майничка
За сеансите с луната не зная, но лежането с навита кърпа под кръста е едно упражнение на Фукуцудзи или нещо подобно. Уж изправя стойката, прибира корема и премахва умората след няколко месеца по 5 мин.на ден. Казвам уж, защото не съм го пробвала, ако легна така, имам 2 възможни развоя:
1. Употреба на лебедка, за да стана.
2. Заспиване и после пак вариант 1.

# 359
  • Пловдив
За сеансите с луната не зная, но лежането с навита кърпа под кръста е едно упражнение на Фукуцудзи или нещо подобно. Уж изправя стойката, прибира корема и премахва умората след няколко месеца по 5 мин.на ден. Казвам уж, защото не съм го пробвала, ако легна така, имам 2 възможни развоя:
1. Употреба на лебедка, за да стана.
2. Заспиване и после пак вариант 1.
Гери,сриваш ме тотално.То бива чувство за хумор,ама ти просто убиваш.С глас се смея.
 Днес има контактен в нашия клас.Децата са казали на девойката,като е питала за домашните.Инфо на сайта на училището още няма.Утре ще занеса документите и ще видя развоя на събитията.

Общи условия

Активация на акаунт