Шестокласници през 2020/2021

• 28 133
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
Загуба на обоняние обикновено има при силна хрема, употреба на капки за нос или възпалени синуси. Аз самата при почти всяка хрема от силни капки се докарвам до без обоняние, но иначе стигам до синузит. Докато при ковид, доколкото разбирам, без други оплаквания в носната област - просто се будиш без обоняние и/или вкус. Някъде четох, че е свързано със засягането на нерв.

# 631
Въпросните хора освен загуба на обоняние (и то сериозна) нямат абсолютно никакви други симптоми и неразположения.
И двата случая са от тази седмица, а хората нямат нищо общо по между си (приятелка и мъжът на братовчедка ми) и дори не живеят в един град.
Затова бях учудена от съвпадението и отрицателните тестове.....

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 16:24 от vita

# 632
  • Пловдив
Без да съм компетентна,и не твърдя ,че съм права,но знам че когато вируса не е в носоглътката пср е отрицателен.В момента в ковид отделението на Хирургиите има мъж с пълна клинична картина,тежко състояние,задух,двустранна пневмония и вчера е бил с 41 градуса температура.Теста му е отрицателен,а лекарите са убедени ,че е ковид.От тях чух коментарите,защото роднини са били против да го приемат при ковид болни.
Ханна,едва ли цената на тестовете ще падне.Аз платих 120лв,но чух че има по 100 и по 140.Просто това беше най-близката лаборатория за мен.Новите бързи тестове са доста по-надеждни вече и са евтини/около 20/.Само че ,за да те приемат в болница или да имаш право на болничен пак ти трябва пср. Та може и бърз и пср да платиш.

# 633
  • в страната на чудесата
Антителата вече ще са положителни
Откога близките имат предпочитания?
Ковид е клинична диагноза, подкрепена от лаборатория и по възможност молекулярни тестове.

Болничен за карантина с ПСР
Но ако си болен от ОРЗ джипито може да даде болничен защото си болен. Или бъркам?

# 634
Но ако си болен от ОРЗ джипито може да даде болничен защото си болен. Или бъркам?
Да, може болничен за ОРЗ, но мисля че дните са по-малко, а за диагноза Ковид са повече.

# 635
  • Пловдив
В Пълмед има експресен тест, резултатът излиза на същия ден, цена 190 лв.
Мисълта ми беше, че хора с "някакви" леки симптоми биха били по-отговорни, ако тестовете са по-достъпни.
Но да не забравяме в коя тема сме Simple Smile
Шести клас е интересна възраст Wink Нито големи, нито малки. Понякога глупави и наивни, понякога изненадващо умни и креативни. Щерката си води едновременно дневник, планер, булет журнал, тетрадка за нейни текстове за песни, друга - за книга, която пише, трета - за сценарии... Всичко се пише на английски. Цялата ѝ стая е в плакати, мотивиращи бележки, цели в живота 😂, организация на деня, седмицата и т.н. както и бележки що е то хипербола, метафора, кога е роден Вазов, формули и т.н.
Ако полагаше и толкова труд да следва планове си, колкото само да ги пише, цена нямаше да има 😂

# 636
Хаха, Хана, точно днес това обяснявах на детето. Всичко планира.  Пише си в една тетрадка приходи/разходи. В друга идеи за книги. В трета съставя тестове по история, за да ме тормози. В четвърта планове за бъдещето. В пета - планира деня. И от цялото това писане не му остава време за нищо.
Тази седмица първа 5 по БЕЛ. То дори е 4.50. Драма голяма. Аз обаче също съм скарана с този предмет. Като видях контролното си мисля, че и толкова не мога да изкарам. Мислех за учител, но в тези времена. Школи няма при нас. Чудя се как да помагам. Реалист съм и подозирах, че това няма да е неговия предмет. Досега все на косъм 5.50-6 хващаше. Ако не бяха НВОтата догодина хич нямаше и да се тормозя, но явно е крайно време да се захващаме сериозно с БЕЛ.

# 637
Ханна много точно си описала шестокласниците.Моя син днес беше на мач вкара 2 гола щастлив сияе,след мача ми вика неми е притрябвала математиката.Оставих го на мира по друго е перфектен.Трябва да има и нещо което нее наред...

# 638
  • в страната на чудесата
Изумителни деца!
Браво!!!

Какво е булет журнал?

# 639
  • Пловдив
Простичко казано - тетрадка на точки Simple Smile
Трудно се намираха по книжарниците, поръчвахме онлайн. Но то има много начини да се води, чертае се, рисува се, точките са само ориентир. Има клипчета в ютуб Simple Smile

# 640
И моята дъщеря днес ме изненада приятно. Почти без моя помощ реши 3 страници задачи по математика от УТ (дадени им за домашно), дори не ми даде да гледам как ги решава, а само да и проверя отговорите. После си научи сама по немски и си написа домашното. Значи, като иска може сама да се справя. Питам се, дали поумнява и става по-сериозна, или е временно явление? Най-вероятно е второто😉

# 641
  • Пловдив
Антителата вече ще са положителни
Откога близките имат предпочитания?
Ковид е клинична диагноза, подкрепена от лаборатория и по възможност молекулярни тестове.

Болничен за карантина с ПСР
Не знам откога близките имат предпочитания.Но РЗИ правят проверка по случая.Близките се притесняват ,че е приет в ковид отделение без положителен пср и ще се зарази.Лекарите твърдят ,че е ковид въпреки отрицателния тест. Казвам сухи факти,не съм компетентна по въпроса.
За болничните мисля ,че го обясних няколко пъти.Болничен се полага за много заболявания.Говоря за Ковид.Без пср не  дават болничен на членове на семейство или контактни на болния.Без пср не приемат в болница ,ако се влошите и сте болен от Ковид.
По темата.Аз продължавам да се боря с правилното изписване на задачите.Реално рядко има грешна задача,но има сметки на ум,ненаписани формули,пропуснати дименсии.Не иска да проумее,че едно число не е решение на задачата.

# 642
  • в страната на чудесата
Има пациенти, с негативен ПСР, приети и лекувани в болница с ковид.
За болничен на контактни е нужна карантина/предписание от РЗИ. Т.е. семейство - жена с тест, мъжът и получава разписание и болничен, въз основа на предписанието.

По темата средния брой оценки е над 20... доста ми се струват.

# 643
От мен имате едно голямо Браво за децата ви, правят си тефтери, водят си беежки, пишат домашни и т. н., не са като мойто гардже, което се е вкарало в серияла - от глупав по - глупав. До преди час пак се наложи да изнасям лекции за пренареждане на приоритетите, ама къде ти, едно си баба знай едно си баба бай, почвам да губя търпение и скоро със сигурност ще направя кардиналните стъпки за промяна.

# 644
Браво на децата!
Наборката не е от най-ученолюбивите, амбиции също няма, организация - никаква. Като оценки все се върти около 5-ца и е напълно удовлетворена 😄.

Общи условия

Активация на акаунт