Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 329
  • 810
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не съм следила ама в СС какво става?
С кое?

# 601
  • София
Сроковете за кандидатстване и процедурата в СС са същите като миналата година. След Нова година ще са изпитите.

# 602
  • в страната на чудесата
Не е лош моментът, нищо му няма
Нали правят основно училище
Simple Smile

# 603
  • София
Simple Smile

Е как да не е? Масово се чудят дали си заслужава да се плаща за ЧУ при ДО.

# 604
  • в страната на чудесата
Ти чудиш ли се?
Щото аз не.
ДО е в пъти по-добро, а няма да е вечно. Доброто училище ще става още по-трудно за достъпване в бъдеще.

# 605
Simple Smile

Е как да не е? Масово се чудят дали си заслужава да се плаща за ЧУ при ДО.
И кои са тези дето масово се чудят? Чудиш се ти.

При нас ДО си е като присъствено с часове, камери , участие на децата, домашни, проверка на домашните и всичко останало. И все пак на дали ще продължи безкрайно. До нова година ще ваксинират първата линия. Много деца вече го изкараха Ковид. Та аз не познавам някой който се чуди.

# 606
Е, то зависи и от училището на което си клиент. Ако съм клиент на някои доста споменавани тук, бих се чудила наистина много. Simple Smile Ама точно пък за Питагор да се чудя.... едва ли. Wink
От друга страна и в кръга на иронията...ДО ми се вижда далеч по-комфортно от учене във фургон. И хранене на домашната маса в сравнение с мазето на хотел.

# 607
При нас днес успяха да:
-да си покажат презентациите и да направят тест
- и изненадващ тест, че си позволиха да говорят през учителката
Единственно не карат часове по физическо, но пък веднага им сложиха екстра часове по испански

# 608
  • София
Във ФЛ този път, за разлика от пролетта, всичко върви като присъствено. На едни класове и физическото е в часа, а на други имат програма и трябва да запишат видеа, които да изпращат в края на всяка седмица. Приключи в петък първия триместър, изпитваха ги, предаваха есета, презентации, всичко си мина нормално.
Пред перспективата постоянно да са в карантина и да няма кой да им преподава и онлайн, ДО е по-добре за момента. С всичките си минуси, разбира се, но те не са по отношение на образованието, а на социалния живот и то нормалния.

# 609
  • София
Не визирам себе си, аз не се чудя, но покрай мен доста приятели от друго, много споменавано тук училище са на прага. И други, на които тепърва им предстои избор.

# 610
  • София
Едва ли, ако е вярно, е валидно само за много споменаваното. Не зная кое ще да е, но в нашето - ДО определено си струва избора на ЧУ. Освен това децата технически бяха подготвяни за такова нещо през тези два месеца и половина от началото на присъствената година. Като цяло затова върви доста добре засега.

# 611
  • Пловдив/София
Явно сте с по-големи деца, за ПУК и първи клас ДО е безумие,ако ще и Харвард да го осигурява.. децата трябва да пипнат, учителят да му хване ръката понякога, имат нужда от играта на двора. Освен това големият плюс на Чу при начален етап е целодневното обучение и качественара храна, сигурността, малките класове... Каква е връзката тук с ДО?
Просто няма как да има смислено ДО подобно на присъственото. Дори да запазят броя часове за мен е минус, защото не искам 6 годишното да е часове наред пред екран.
Така че реално да, при ДО за малките няма особен смисъл да си е ЧУ. Голяма работа, че ще обяснят буквите по-добре и с повече хъс. Губиш 90% от услугата, дори другите 10% да са мега качествени.
Просто се надявам да е кратко ДО и само тази година.

# 612
  • София
Освен това децата технически бяха подготвяни за такова нещо през тези два месеца и половина от началото на присъствената година. Като цяло затова върви доста добре засега.

И при нас, всички часове по компютри в присъственото начало на годината, бяха на тема гугъл класрум, как да се логнат, как се работи с него, как се предава домашно и т.н. Дъщеря ми е като мен, технически зян, но това й помогна много. Сега чак започнаха да си карат по програмата и да се занимават със скреч. Не знам кой го беше измислил това, но беше гениално за моето дете.

# 613
Явно сте с по-големи деца, за ПУК и първи клас ДО е безумие,ако ще и Харвард да го осигурява.. децата трябва да пипнат, учителят да му хване ръката понякога, имат нужда от играта на двора. Освен това големият плюс на Чу при начален етап е целодневното обучение и качественара храна, сигурността, малките класове... Каква е връзката тук с ДО?
Просто няма как да има смислено ДО подобно на присъственото. Дори да запазят броя часове за мен е минус, защото не искам 6 годишното да е часове наред пред екран.
Така че реално да, при ДО за малките няма особен смисъл да си е ЧУ. Голяма работа, че ще обяснят буквите по-добре и с повече хъс. Губиш 90% от услугата, дори другите 10% да са мега качествени.
Просто се надявам да е кратко ДО и само тази година.

Това е период максимум от ПУК до 2-ри клас. Предлагам ти да се откажеш от ЧУ, да изкарате този период в ДУ и после да се опиташ пак да се върнеш в частното. Ама не в кое да е, а в тези, които истински си струват. Пожелавам ти успех!

Качественото образование няма измерител в пари.

# 614
  • Пловдив/София
Фенси, с последното ти изречение съм съгласна, само дето при малките чак “образование” не е- както сме говорили, А и Б ще научат навсякъде. Вече средата, телефоните, мръсния език и тн прави разликата ДУ-ЧУ. Макар че към момента не съм очарована от дисциплината и средата.
Може да сте прави, че само определени ЧУ си заслужават, но това е адски тъжно, защото желаещите деца са в пъти повече от местата. Освен това за някои деца топ 2 ЧУ означават с над час и половина по-ранно ставане (близо час път и по-ранно започване). Та винаги съм се надявала да не сте прави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт