Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 715
  • 810
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Аш, нямам инфо, това е малко лично впечетление. На 15ти септември се заговорих с 5-6 родителя (приятели на приятели) и всички идваха от СС. Или съм нацелила всички деца (повечето не са с по 1 дете), което е малко вероятно, или е имало повече. Понеже бяха вътре, поне едното дете е било или 1ви или 5ти клас. Конкретно родителя, с който говорих беше с голямо дете Wink Не съм питала Доротея за точна бройка, защото не ме вълнува. Понеже обичам да следвам логиката и ако Санака е права, то учител на някой 4ти клас в СС се е преместил в Иззи. (Всичко това е само в подкрепа на твърдението ми, че винаги ще има местене на деца и недоволни родители, дори и от СС и Питагор). И за да не е толкова сухо и от Иззи отидоха деца в СС и Питагор.. и на други места

# 766
Преместиха се Демебукова по Мат и Богданова по Бел. Другата, която наистина си заслужава споменаването е Вълкова до 3 клас. Физическото и музиката не ги смятам за съществени.
От нашият випуск не съм чула някой да се е прехвърлил в Изи, а бяхме точно 4 клас. Още повече, че на випуска по Мат предават други две известни имена от списъка в училището. А екипът ни по английски смятам за ненадминат.
Местата за запълване във всички класове бяха минимални, както всяка година. Та вероятно тези 5-6 родителя са такива на по едно дете за всеки съществуваш випуск на Изи. При 80 деца на випуск в СС, сами си сметнете дори статистическата грешка.

Лейка, те тези от Питагор отишли в ТЕ до голяма степен бяха възпитаници на градината и по логиката, че са били доволни от нея ... После някои от същите тези деца напуснаха предсрочно и недоволни и ТЕ.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 20:45 от Fancy

# 767
  • София
Е значи последно не става дума за масово преселение Blush Че аз тръгнах да смятам чак проценти. Но всъщност наистина е много гадно класният ръководител до 3 клас да се премести (или да се разболее Sad ).

# 768
  • София
Най-масово преместване /ако изобщо можем за ползваме този термин/ имаше, когато Динова /преподавател 1-3 клас в СС/ се премести в Изи и повлече 5 деца от нейния клас. Преместиха се, не защото не са доволни от СС или пък са били привлечени от някаква концепция и философия на Изи, а просто си последваха учителката. Кофти е да ти сменят учителя по средата на съответния образователен етап, все пак. Въпреки това, от 20 деца, 5 се преместиха, т.е. повечето са предпочели да се доверят на училището, колкото и да е прекрасна учителката им. Доста дългогодишни кадри на СС отидоха в Изи. Имаше съвсем целенасочена кампания на Изи за привличане на учители на СС /ясно от къде/ и предложението за по-малко работа и далеч по-малки изисквания към учителите успя да привлече някои от атакуваните. Дано не съжаляват.

# 769
Всъщност е добре за системата да се местят добри учители. Разбирате защо.

# 770
  • София
Когато ми завършат децата, ще започна да мисля кое е добре за системата. Smirk

# 771
Преди няколко години една групичка деца отишла от Питагор в ТЕ. Аз се радвам де, защото бяха симпатяги и децата, и родителите. Това само по себе си не прави Питагор лошо училище (моето не учеше там тогава), нито ТЕ по-добро.  Но сегашните ми наблюдения доста се различават от онова, което се говореше сред преместилите се.
Имам познато дете, което също се премести, и семейството смята, че са постъпили правилно с оглед на индивидуалните им потребности, но много харесват училището до ден днешен.
Имам поглед в момента върху 1ви клас и в двете частни училища.
Смея да твърдя, че ТЕ по нищо не отстъпват на Питагор, да не кажа, че се опитват да провеждат доста по-сериозна подготовка. Не знам дали с времето не губят инерцията набрана от ПУК-а им, но за сега изглежда да поддържат една добра база. Докато не бих казал същото за Питагор. Но те пък може да залагат за солидна база за всички деца, а не само за тези които успеят да се хванат за"ресничките на летящото килимче"
Поне моята теория е такава за момента, и ми се иска да се потвърди Simple Smile

# 772
  • София
За коя Богданова и Вълкова говорите? Даниела Богданова (БЕЛ) и Катя  Вълкова (МАТ) ли?

# 773
Заради добрите учители в Изи много бях загледала училището. И защото е в сравнителна близост до нас. Но..продължавам да си имам своите задръжки за училището...
Налях си и аз вино,не бях пила повече от година. Наздраве ви Simple Smile

# 774
За коя Богданова и Вълкова говорите? Даниела Богданова (БЕЛ) и Катя  Вълкова (МАТ) ли?

Даниела Богданова е по Бел, Лиляна Демебукова е по Мат и Детелина Вълкова преподаваше до 3 клас.

Всички малки и нови училища се рекламират като такива с индивидуален подход към всяко дете. Като станат големи спират да се рекламират така и вече идва на дневен ред същината. А именно високото ниво на целия випуск. Всичко е до мащаба.

# 775
  • София
За коя Богданова и Вълкова говорите? Даниела Богданова (БЕЛ) и Катя  Вълкова (МАТ) ли?

Даниела Богданова е по Бел, Лиляна Демебукова е по Мат и Детелина Вълкова преподаваше до 3 клас.

Да, благодаря за уточнението.

Когато ми завършат децата, ще започна да мисля кое е добре за системата. Smirk
Това е и моята истина.

# 776
  • София
Санака, ама Динова пое 1ви клас, т.е. ПУКчета от СС, които така или иначе щяха да преразпределят. И аз се учудих, че Фенси не я спомена.
 Както казах, за мен беше лично изживяване и не смея да се наемам с нещо конкретно, но да се запознаеш с няколко родителя и всички да са от СС, беше странно.
 Ясно е, че аз съм доволна, защото виждам какво могат учителите от СС, а че съм фен на Влади Динева е сигурно ясно.
Какво ще излезне натам не се знае, ама то никъде не се знае.

# 777
Рейни,полезни ще са ми твоите мнения за училището Simple Smile
Както казах,аз още леко съжалявам за изпуснатите учители Simple Smile

# 778
  • София
Добрите педагози са все по-рядно срещани и все по-търсени. Тепърва ЧУ ще се състезават за тях. Има останали такива и в ДУ, но все по-малко (казвам го със съжаление).

# 779
  • София
Санака, ама Динова пое 1ви клас, т.е. ПУКчета от СС, които така или иначе щяха да преразпределят.
Поела е първи клас тази година, а миналата е извела 3-ти. Тя се премести преди две години и водеше клас от випуска на сина ми. Тогава беше преместването, за което говоря.

Общи условия

Активация на акаунт