Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 438
  • 810
  •   1
Отговори
# 780
Цъфка в Питагор има лятно училище. Около месец след края на учебната година. До миналата година беше платено и се плащаше на седмица. През изминалата учебна поради ДО. Този един месец беше безплатен за децата от Питагор.

Хоуп, много ти благодаря!
В крайна сметка везните натежаха към Питагор. На есен с песен (надявам се на живо) в новата им сграда

# 781
  • София
Goldeva, малко ще трябва още време. За момента се справят, колектива от учители е супер.
Санака, аз говоря за този 15.09. Ще свикна, че тези местения от училище в училище са нормално.

# 782
Най-масово преместване /ако изобщо можем за ползваме този термин/ имаше, когато Динова /преподавател 1-3 клас в СС/ се премести в Изи и повлече 5 деца от нейния клас. Преместиха се, не защото не са доволни от СС или пък са били привлечени от някаква концепция и философия на Изи, а просто си последваха учителката. Кофти е да ти сменят учителя по средата на съответния образователен етап, все пак.
Сигурно е била много харизматична госпожата. Но все пак това  е да изпуснеш питомното и да хукнеш да гониш дивото. Да смениш ей тъй училището само заради един преподавател и да отидеш в напълно ново училище с неясно бъдеще...Айде осигуряваш при Динова обучение до 3 клас , ама после...
Харесвам ги аз тези Иззи Blush( жертва съм може би на рекламата), ама нивгаш не бих сменила СС само заради един преподавател. Има родители авантюристи...

# 783
  • София
На мен продължават да ми изскачат във ФБ постове на Доротея и при подобно отношение към здравето на учителите ѝ никога не бих записала дете при нея. //На страницата на Данибон беше последно.//

# 784
  • София
На мен продължават да ми изскачат във ФБ постове на Доротея и при подобно отношение към здравето на учителите ѝ никога не бих записала дете при нея. //На страницата на Данибон беше последно.//
Какво отношение?

# 785
  • София
И аз съм изпуснала.

# 786
  • Пловдив/София
Е сигурно, че е против онлайн обучението, подобна позиция се приема за геноцид в днешно време...
Нашето е пълна пародия, имам чувството, че все едно току-що са разбрали за тази опция. Никаква подготовка, всичко в последния момент, не адаптирано- не се споделя екран с интерактивни картинки, не участват активно децата. Който каквото разбрал. За 5 мин сама с малкия направихмв това, което за час пред екрана не беше разбрал. Много съм разочарована, всеки педагог знае, че ако детето не участва редовно и активно, полза няма. За близо час два пъти му извикват името. Не е нормално за мен това. Вероятно свързано с някаква прогресивна тъпотия, че който докъдето стигнал със собствено темпо. И с броя деца, който било ок да е 20+, на отворени врати и за 36 деца говореха колко няма проблем.

# 787
Хахах, аз тръгнах да търся изказванията на Доротея (Шарки дай линк или подсказка на лични), но вместо това намерих пост на Йорданка Благоева за униформите по време на онлайн училището от вчера. Поне да беше написала, че е прочела това във форума. Нали е много чувствителна на тема посочване на източници. Тази жена продължава да си захранва бизнеса от тази тема.

А Доротея на мен ми изкача покрай роднини и познати. Прави впечатление колко е фамилиарна във фейса с родителите на децата от училището. Отделно, че Иззи на сайта си се рекламира с медали, за които нямат грам заслуга. Просто децата спечелили ги са техни възпитаници.

# 788
  • София
Да, против ДО, обаче с аргумента "горките безработни родители". Здрaвето и живота нa учителите и децата be damned.

П.С. Порових, явно Дани е трила коментари, така че там вече го няма. Оказа се, че толкова ме е впечатлила позицията  (и неграмотността) на лицето Д.В., че съм си направила скрийншот.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 11:15 от Sharky*

# 789
  • София
Да, против ДО, обаче с аргумента "горките бедни дечица без компютри и интернет".
Ако това е аргументът, наистина не е наред. В ЧУ не съм чула някой да е оставил детето си без устройство и Интернет за ДО.

Иначе против ДО е и училищното ръководство в нашето училище до 3 клас и не виждам защо това трябва да е повод за чак такива анализи.

Вероятно свързано с някаква прогресивна тъпотия, че който докъдето стигнал със собствено темпо...
Пипи, добре ли си? Sad Да не е станало нещо ...

# 790
Ох, това все едно от моя профил е излязло...хаха прогресивна тъпотия.

Аааааа, Шарки, има и горките фалиращи ЧУ.

# 791
  • София
Ох, май е време да помолим Фран последната дискусия да я премести в Образователния говорилник. Моля, пак там, всички юристи от темата да ми кажат чл. 219 ал. 1 от Кодекса на труда отменен ли е за учители и ако да, с кой друг кодекс? 

# 792
  • Пловдив/София
Ох, това все едно от моя профил е излязло...хаха прогресивна тъпотия.

Аааааа, Шарки, има и горките фалиращи ЧУ.
Че какво им е фалиращото, искат си пълни такси без да предоставят нищо. Даже чух, че предлагат платена кухня към нашето училилище. Тоест веднъж да си заплатим неползвана храна и втори път отново (този път ползвайки). Родителите бяха в лек шок.
Аш, загубих рязко търпимост нещо. В ЧДГ търпях какво ли не, сега не смятам. Ще бъда от злите изискващи родители, с прекалено разбиране и доброта не се стига далеч, уви. Житейски прозрения.

# 793
Ох, Пипи, приза "поразяващата уста" в тази тема си е мой и не си го давам.
А сега сериозно. Успокой се. Детето е само ПУК.  Погледни нещата отстрани, претегли и едва тогава действай.

# 794
  • София
Даже чух, че предлагат платена кухня към нашето училилище. Тоест веднъж да си заплатим неползвана храна и втори път отново (този път ползвайки).
Flushed

Общи условия

Активация на акаунт