Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 434
  • 810
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Ама тази Доротея е в голямо невИдение относно пунктуацията. Scream

Сигурно е била много харизматична госпожата. Но все пак това  е да изпуснеш питомното и да хукнеш да гониш дивото. Да смениш ей тъй училището само заради един преподавател и да отидеш в напълно ново училище с неясно бъдеще...Айде осигуряваш при Динова обучение до 3 клас , ама после...
После Демебукова и Богданова. Joy В крайна сметка, най-ценното нещо в Изи са учителите на СС. Laughing

# 796
Тъкмо намерих време да отговоря на поста на Niya а вие вече сте сменили темата Simple Smile
Ще чакам пак да се върнем на старата тема Simple Smile

# 797
Същите тези учители, които някой беше нарекъл "кисели лелки от СС".

# 798
  • София
Ама тази Доротея е в голямо невИдение относно пунктуацията. Scream

Сигурно е била много харизматична госпожата. Но все пак това  е да изпуснеш питомното и да хукнеш да гониш дивото. Да смениш ей тъй училището само заради един преподавател и да отидеш в напълно ново училище с неясно бъдеще...Айде осигуряваш при Динова обучение до 3 клас , ама после...
После Демебукова и Богданова. Joy В крайна сметка, най-ценното нещо в Изи са учителите на СС. Laughing

И цялото ноу-хау и база данни, които заедно с учителите се прехвърлиха от СС в Изи Wink

# 799
  • София
Същите тези учители, които някой беше нарекъл "кисели лелки от СС".
Ц, не са същите. За други ставаше дума.

# 800
Под същите имах предвид обобщаващо всички учители били или работещи в СС.
Е, Росита, това не е първи случай на Доротея с такива "практики".
Любопитно ми е защо мъжът на Богданова напусна директорското място.
И наистина е привлекателно да работиш в малко училище, със значително по-малко изисквания към персонала, по-малко работа и за повече пари.
Но пък е показателно изказването на Доротея за фалиращи ЧУ, заради съкратени родители. Така е, като не си инвестирал грам собствени средства, а чакаш само такси.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 12:12 от Fancy

# 801
Goldeva, малко ще трябва още време. За момента се справят, колектива от учители е супер.

Рейни,за какво ще трябва още време? Аз за учителите не се съмнявам,заради тях и още леко ме гризе,че не запиах дъщеря ми там.

# 802
  • София
Тъкмо намерих време да отговоря на поста на Niya а вие вече сте сменили темата Simple Smile

пиши, пиши Simple Smile))

# 803
  • София
Официалната версия е, че Богданов отиде да се занимава с наука

# 804
Т.е. дойде от "науката" на НБУ, изкара една година  и пак се върна там.
Ох, отвътре ми напират едни такива размисли, ама ще се въздържа.

# 805

пиши, пиши Simple Smile))
При първият ни избор на ЧУ преди 18 години целта беше една. Да можем да ходим на работа и да има кой да се грижи за детето като през това време то добива знания и умения. От тогава до сега сме оценявали различни неща като плюсове и минуси в различно време и развитие на децата. Като приемаме ,че всеки си има неговите лични особености.
Та някой от изводите ни Simple Smile
Учителите са един от най-важните фактори. Качествените учители в системата вече са малко. Повечето работят в ЧУ. Тези в държавните с име обикновено залагат на частните уроци. Определено една от силните страни  на директорката на Питагор е че успява да привлече качествените учители.
Децата решаващи по-бързо задачи от Азбука на мисленето не са по-добри от другите деца. Това е нещо което се научава. При едни деца с повече работа при други с по-малко. Но все пак по някакъв начин тези децата трябва да се отсеят. Приемането на деца с по бърза мисъл и по-добра такава логическа води просто до по-лесна работа с тях. Учителя обяснява по два пъти , не по двайсет пъти.
Децата приети с изпит в голяма част са с отговорни родители и това помага на училището.
Дисциплината. Без дисциплина нищо не се получава. Ако учителя усмирява деца 20 минути за 10 той на нищо няма да ги научи.

Това което мога да оценя в Питагор е: екип, дисциплина, учене на децата на труд и постоянство.
Никое дете не става състезател без родителите да искат това. Нито има време през учебното да се подготвят за състезания нито това се случва без родителите да работят у дома.
За всички деца в началните класове математиката е по-лесна от българският. Така, че чак след 2-3 клас може да се определи дали детето има афинитет. То и тогава идва време за математическите гимназии.
И да не забравяме на този фон детето излиза с добри познания по английски.
За мен в периода до 7 клас трябва да има : Добра среда, добри взаимоотношения в класа , учители  които могат да те запалят (като Таня Димитрова) , труд и постоянство. Правилно оценяване , което в малко училища се случва. И прилично покриване на училищният материал. Колкото и да са безумни матурите не може средният резултат да е 60%.
На тези критерии за мен отговарят няколко ЧУ в София.
Как ще развиват Питагор в бъдеще нямам идея , но това би трябвало да знаят и да се интересуват родителите на деца които сега постъпват в училището. Това което аз бих избягнала при моето дете е именно изпита след 4 клас които преживяхме всички у дома. С ужаса : къде ще го запишем в 5 клас ако не се справи.
Ето че към днешна дата училището стана основно -тоест ще бъде до 7 клас. Което за мен е една добра посока.

# 806
Hope, много хубав пост, даващ поле за размисъл не само на текущата дама. Радвам се, че го сподели (а не го остави в notepad Simple Smile)

# 807
Много хубав пост, наистина.

Пипи, това разочарование, което те е налегнало е вероятна породено от конкретен учител, бройката на децата и тяхната възраст. Дишай спокойно и помисли сериозно. Аз съм в района на 125то и не го избрах. И не съжалявам. Достатъчно ми беше да поговоря с няколко човека с деца там. Въпреки, че хората имат различни критерии. Моите стават все по-високи.
Сега виждам огромното предимство на малък клас. А за прогресивната идея - никога не е късно да си промениш мнението. Аз лично не вярвам в тяхната реализация. Отделно имам усещането, че някои учители там са прекалено млади и зелени.

# 808
  • София
Извинявам се за забавянето, но трудно се дореждам до компютър от учениците вкъщи. Ей сега ще пусна новата тема.

# 809
  • София
Hope, много благодаря за отговора! Много полезни размисли и впечатления! Heart

Общи условия

Активация на акаунт