Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 840
  • 810
  •   1
Отговори
# 135
Аз, честно, си мислех че от отговорът на тоя въпрос (въпросът за онзи не много ученолюбив ученик от 20-то, обаче кореняк ендекеец от 100 години) ще е изумителен и няма да е нито НБУ (Пъф че гнус), нито СУ, а Оксфорд, защото приемния комитет е бил просто зашеметен от възможността да се отърка в това чудо невиждано се, дето още баба му са я лангъркали в бебешката количка по Витошка и го е приел даже и бе да кандидатства. А то така прозаично да завършим с отговор " Ми СУ, много ясно".
Нещо си се объркала. Ставаше дума за неособено ученолюбив ученик учил в централни училища, които не са в челните места според класацията на НВО. П.П. Андариел, говорим за преди 2 години.
то такива келеши има много. Дори в централните училища, ама ти твърдиш друго...средата та средата. Те ти средата!
Ми тя средата си е много добра. Виж, че детето е изкарало много добри оценки на изпитите и се е записало да учи в една от най-трудните за влизане специалности.

# 136
  • софия
Скрит текст:
Аз, честно, си мислех че от отговорът на тоя въпрос (въпросът за онзи не много ученолюбив ученик от 20-то, обаче кореняк ендекеец от 100 години) ще е изумителен и няма да е нито НБУ (Пъф че гнус), нито СУ, а Оксфорд, защото приемния комитет е бил просто зашеметен от възможността да се отърка в това чудо невиждано се, дето още баба му са я лангъркали в бебешката количка по Витошка и го е приел даже и бе да кандидатства. А то така прозаично да завършим с отговор " Ми СУ, много ясно".
Нещо си се объркала. Ставаше дума за неособено ученолюбив ученик учил в централни училища, които не са в челните места според класацията на НВО. П.П. Андариел, говорим за преди 2 години.
то такива келеши има много. Дори в централните училища, ама ти твърдиш друго...средата та средата. Те ти средата!
Ми тя средата си е много добра. Виж, че детето е изкарало много добри оценки на изпитите и се е записало да учи в една от най-трудните за влизане специалности.
казах ти аз, че имаме различна скала за "добро, много добро, най-добро". Не се занимавай с мен, защото твоята летва за "добро" за мен е под въпрос и се разминаваме драстично.

# 137
Скрит текст:
казах ти аз, че имаме различна скала за "добро, много добро, най-добро". Не се занимавай с мен, защото твоята летва за "добро" за мен е под въпрос и се разминаваме драстично.
Съгласен съм. Между София и провинцията има голяма разлика.

# 138
  • София
Някой да обясни като за блондинка примера с младежа в СУ какво идваше да покаже?
Че Блондинките сме много. И че глупостта събира най-много народ. Ей на в 11 и половина що народ в темата Simple Smile
Че ако завършиш централно софийско основно и после централна софийска гимназия, ставаш върха на сладоледа и те приемат в централния СУ. Но Хоуп е права за глупостта! Айде, аз като видна провинциалистка, незавършила тез централни училища отивам да лягам, че утре трябва да работя, защото не съм на финала, какъвто и да беше той. Фран да мине утре с метлата, че нищо информационно пак не остана за ЧУ.

# 139
  • София
Защото общата й култура е била добра. А после има и класиране. Не очаквай при другите да е така.
За каква стипендия говориш?

# 140
  • София
Защото общата й култура е била добра. А после има и класиране. Не очаквай при другите да е така.
За каква стипендия говориш?
За тези, които дават при успех над 5,50 от дипломата и над определен резултат от ТОП.

# 141
Някой да обясни като за блондинка примера с младежа в СУ какво идваше да покаже?
Че Блондинките сме много. И че глупостта събира най-много народ. Ей на в 11 и половина що народ в темата Simple Smile
Че ако завършиш централно софийско основно и после централна софийска гимназия, ставаш върха на сладоледа и те приемат в централния СУ. Но Хоуп е права за глупостта! Айде, аз като видна провинциалистка, незавършила тез централни училища отивам да лягам, че утре трябва да работя, защото не съм на финала, какъвто и да беше той. Фран да мине утре с метлата, че нищо информационно пак не остана за ЧУ.
Не ставаш автоматично върха на сладоледа, но си постилаш достатъчно за да бъдеш над средно ниво и то без да дадеш една торба пари за ЧОУ.

# 142
  • софия
Скрит текст:
Съгласен съм. Между София и провинцията има голяма разлика.
Защо изтри за бутането в София?
И да се бутат хората в София какво? Ще ти отнемат местата на Витошка ли?
Нико, само срамуващите се от произхода си може да се засегнат на плоската ти "забивка"!

# 143
  • София
Ако някой изсипва торбата с пари в ЧУ с цел право в СУ ... ми горкия. Не е имало нужда. И от Каспичанската езикова могат да влязат там. С всичкото ми уважение към Каспичан.

# 144
Ако някой изсипва торбата с пари в ЧУ с цел право в СУ ... ми горкия. Не е имало нужда. И от Каспичанската езикова могат да влязат там. С всичкото ми уважение към Каспичан.

Потвърждавам. Аз оттам съм влязъл.

От девойката знам, нали ми беше зрелостничка, че балът само с дипломи и матури тази година за право в СУ е бил доста висок. Всеки с 6,6,6 от моята каспичанска гимназия е бил вътре. За сметка на разни рандъм кандидати с по 5,70 от АК. Не съм проверявал дали е истина.

# 145
  • софия
въпрос на летви.....

# 146
  • София

Малко (или доста) грубо, Бърди.. WinkАз пък познавам хора с деца от по-по-най частните (било в основен или гимназиален етап), избрали съвсем целенасочено СУ, по упоменатите по-горе причини..Нали не мислиш, че и децата, и "горките" им родители, изсипвали торбата с пари години наред за тоя що духа,  не са в състояние да преценят нещата? Особено, когато самите те са адвокати?  А и да не говорим, че тук в темата има такъв човек,а дали не и двама....Wink Предполагам едва ли би/биха  се навил/и да обясняват  защо детето/децата им такава ниска летва са си заложили и ще учат заедно с псевдо отличниците от Каспичан.

Не, Амели, не е само до летви за някои специалности.. Да видим, ако детето ти иска да работи като адвокат тук в БГ,  има и какво да "наследи" като име, връзки, клиентела, какво би направила, какво би го посъветвала ти като родител?

Като СУ е ниска летва, къде да иде такова дете ..В ЮЗУ ли?Там дето куките завършват право с Отличен (6)..

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 00:59 от пенсионирана русалка

# 147
  • софия
Русалке, бързаш. Чети малко по-внимателно. Няма да влизам в обяснителен режим, но специално за теб - на Нико разбиранията и харсванията за мен не са пример. СУ си е добре, нищо му няма. Все пак за Бг е най. (според зависи, нали, въпрос на специалности)

# 148
  • София
ОК, Амели,  мир Simple Smile Ама тогава беше редно, поне според мен,  да поясниш, особено след поста и на Бърди за СУ и загубените в ЧУ пари, че  става дума за несъгласие с вижданията на Нико в частност, а не общо за летви...

# 149
  • софия
а не, това краткото за летвите беше към Нотарис - 6 от горнонанадолнище срещу 5,70 от колежа.... Тука тия две летви визирах

Общи условия

Активация на акаунт