Априлски мами 2021 - тема 2

• 52 001
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
И ММ мисля, че е с ковид. От 5 дни е с кашлица, отпадналост и главоболие. От снощи няма обоняние. Днес ходи до личната да го преслуша и да му изпише антибиотик. Даде му и направление за снимка. Аз нямам никакви симптоми засега, дано го карам безсимптомно и да минава поне. Изолирали сме се вкъщи и се надявам да приключва по-бързо...

# 436
Имена избрахме още преди години. Спорове не е имало вкъщи. Синът ни ще се казва Николай, като дядо си. Много уважавам свекър и свекърва ми и ще се радвам, живот и здраве, един ден да имаме и второ дете - момиченце и да го кръстим с първата буквичка от името на свекървата - Сияна.

А свекървата как се казва? Защо не вземете нейното име, а само първата буква?

# 437
Момичета, спомням си, че сред вас имаше такива с COVID. Може ли да споделите как се проявиха симптомите при вас? Аз съм с една кофти кашлица от три дни, а от днес официално и загуба на вкус. С хрема съм, та допускам, че може да е от това. Успокоявам се и, че нямам температура. При вас как се развиха симптомите?

Ниска Т ден-два, отпадналост и болки в мускулите (най-неприятната част, добре че беше само за 1 ден), и после възпалена носна лигавица. Обонянието си замина за около седмица, сега тъкмо се завръща. Не съм ходила на лекар и не пия лекарства.
Бърз антигенен тест от аптеката беше отрицателен, но според мен си е ковида, всички вкъщи ни тръшна 1 след друг. Детето го донесе от яслата, и най-леко го изкара. Но си имаше сополи поне 2 седмици, слава богу че само това.

Същото е и при мен, само болката в мускулите я няма. Днес ще се обадя на личната, не знам дали ще ме изпрати на тест. Хем искам да знам дали е ковид, хем като знам каква е лудница с правенето на тоя тестове... просто ме е страх да се лекувам сама от незнайна диагноза... Притеснявам се за бебчето..

# 438
Днес докато си гледах календара ми излезна реклама на този сайт  https://www.baby.bg/blog/baby-bg-black-days-vizh-koga-shte-sa-9- … ozni-otstapki-n47
От 19 има 9 дни черни намаления😃 на някой може да му е полезно . И ако някой е поръчал от там може ли отзиви?

# 439
Аз тези дни четох из някоя тема негативен отзив за сайта. Беше нещо от типа, че бавят поръчки, което в нашия случай не е проблем. Другото беше, че звънят да кажат, че даден артикул не е наличен и го сменят с друг, а после изобщо не го пращат. Не знам как ще е на черен петък с увеличения трафик на сайта. Иначе има много симпатични неща и не пречи да опитаме с поръчка.
В петък направих поръчки от Комсед, Хиполенд и Раятойс. Днес получих СМС от Спиди, че пратката от Раятойс е в офиса. Тази от Комсед е в процес на обработка, а от Хиполенд все още седи като “нова”.

# 440

Харесах си това случайно,но сайта който гледах не ми изглебда изобщо надежден 😁 някой някъде да е срещал същото?

# 441
Здравейте момичета, от baby.bg си поръчах възглавница за бременни-наистина пристигна с няколко дни закъснение, но е същата като на сайта. За момента аз съм в 16г.с. И ми е удобна само при седене иначе в легнало положение все още не.

# 442
Имена избрахме още преди години. Спорове не е имало вкъщи. Синът ни ще се казва Николай, като дядо си. Много уважавам свекър и свекърва ми и ще се радвам, живот и здраве, един ден да имаме и второ дете - момиченце и да го кръстим с първата буквичка от името на свекървата - Сияна.

А свекървата как се казва? Защо не вземете нейното име, а само първата буква?

Свекървата се казва Светла. Име, което също харесваме, но пък не ни звучи така добре съчетано с презимето и фамилията. А и Сияна е в списъка ми с имена още от преди да срещна ММ.

# 443
Здравейте, кавам се Василена и  се присъединявам към бъдещите априлски мами. Термина ми е 22.04.2021г. Има ли група във ФБ и ако има може ли линк 🙂

# 444
Здравейте, не съм писала в темата доста отдавна, но първите месеци бяха ужасни с постоянно главоболие и замаяност, сега нещата са една идея по добре .
Очаквам момче с термин 06.04
Относно поръчките от baby поръчвала съм и не съм имала проблеми
Нашата кошара от каката е с решетка само отпред обиколници имахме, но честно казано почти не ги използвахме. С първото дете бяхме накупили толкова излишни неща, но това е друга тема. Аз не бързам с покупките, но имаме и основните неща за бебето от каката.
Към майките с второ дете ще отделяте ли бебето в отделна стая, аз все още спя с каката която е на три и половина и се чудя бебето да го вземем при нас в спалнята или да съм в детската с децата

# 445
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, набързо прочетох какво сте коментирали последно и минавам да се включа и аз 😊
За обиколниците - на малкия креватчето (още няма 1 годинка) е с една решетка отпред, другото са табли и няма как да се сложат обиколници. Като е малко бебенце до 3 4,5 месеца не се въртят много и не се удрят. После реших да сложа на решетката. Да но той си играеше с него, влизаше под обиколник, риташе го и го махнах. Сега така си седят. Друга грешка, която направих с креватчето е че имаше люлеещ механизъм и го научихме да го люлеем. Е, полудях ви казвам 🤪 От чудо ММ върза една връвчица за да го люлеем без да ставаме.. Повече тази грешка - Не!
Относно скъпарските люлки - бих дала тази сума, само и само да ме избави от носенето на ръце.. Може би такова бебе ми се е паднало, но мечтаех да го сложа в нещо такова, да му е удобно, да го клати насам натам и то да кротува.. Те се ползват до към 6 месец май, после където и да го сложиш едва ли ще седи.
И така, това е за сега от мен, иначе съм в 18г.с. Лудницата е пълна, защото на баткотоо му растат зъби, не иска да спи цяла нощ, а се буди, играе, реве и яде 🤪 А на мен ми и се спи. Ако мога цял ден да се излежавам и да ям ще е супер, аа и от време на време да излизам насам натам хаха. Много дълго стана, така че ви оставям и ви пожелавам хубав следобед 🙃

# 446
  • ...
И аз съм в дилема със спането. Малкия, който вече хич не е малък така и не се отдели и още спи при мен. Мисля да се преместя с бебето в детската, а той да си остане с баща му в спалнята. И без това в спалнята сега няма място за кошара от страни до леглото, а ако ще залепена за предната му част няма да ми е удобно. От предния път си спомням, че в просъница съм го взимала от леглото и съм го слагала на гърдата си и ми е важно кошарата да е точно до мен.

# 447
Аз имам въпрос към момичетата с по едно дете вече - това, че някои от вас спят в отделни стаи с децата си, не се ли отразява на връзката?
Надявам се да не бъда погрешно разбрана, наистина ме интересува въпроса. За мен това вечер да си лягаме един до друг е много важно заради близостта помежду ни,  а в същото време не ми се иска и таткото да се тормози... Как се справяте вие?

# 448
Аз имам въпрос към момичетата с по едно дете вече - това, че някои от вас спят в отделни стаи с децата си, не се ли отразява на връзката?
Надявам се да не бъда погрешно разбрана, наистина ме интересува въпроса. За мен това вечер да си лягаме един до друг е много важно заради близостта помежду ни,  а в същото време не ми се иска и таткото да се тормози... Как се справяте вие?

А това не се ли отразява на връзката с мъжа Ви?

# 449
  • ...
Зависи от детето. Моят син сега е на 7 години. От 2 години си има собствена стая и пак заспива там и после идва при нас. Не обича да спи сам и това е. Надявах се, като тръгне на училище сам да реши, че вече е голям, но не.

Общи условия

Активация на акаунт