Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 921
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
ММ спа около 7-8 месеца в друга стая, по мое настояване- първо е ненормален и ме будеше по 100 пъти на нощ, за да проверява дали бебето диша, не успяваше да се наспива, защото и той се будеше от среднощните ни партита с малкия. В крайна сметка, недоспал и ходещ на работа не ми вършеше работа, затова го изгоних в другата стая. Промени се едно нещо- имаше повече сили от мен и ме отменяше.
Ако трябва да съм честна, не стаите ще се отразят на връзката ви, а новата ситуация, в която ще се намирате- с дете.
Нашият син все още спи при нас, не ни пречи и няма да го насилваме да спи сам в стаята си, ако не е готов- на 6 години е. Ще се наслаждаваме на всеки момент с него, а да го гушкаме през нощта е безценно Simple Smile
Аз много се чудя каква помпа за кърма да си купя механична или електрическа- бях много доволна от ръчната на Медела, но я счупих без да искам. Мислех и да не купувам, нооо ако пак кърмя 2 години ще ми трябва със сигурност. Електрическа или механична?!

# 451
Момичета, спомням си, че сред вас имаше такива с COVID. Може ли да споделите как се проявиха симптомите при вас? Аз съм с една кофти кашлица от три дни, а от днес официално и загуба на вкус. С хрема съм, та допускам, че може да е от това. Успокоявам се и, че нямам температура. При вас как се развиха симптомите?
Привет! Аз бях с Ковид. Първите три дни имах само хрема, след това 5 дни подред температура 37.2, като загубих обоняние и вкус на четвърти ден от началото на хремата. Друго симптоми не съм имала. Приемах за температурата парацртамол, Биозин мама, CeTeBe с цинк, витмакн D3 и пренатални витиамини на джеймисън. Много супи и грейпфрут. Общо около 12 дни бях болна, но не ми беше лошо и отпаднало. Правихте ли си тест?

# 452
ММ от ден първи до това лято спеше в детската с нас ( имаме голяма спалня на която сега спим с малката защото кошарата стана малка) и за мен беше много важно да сме заедно в една стая, ставаше и дори повече от мен бдеше над бебето. Сега незнам как ще е обмисляме варианта ние да се преместим при него, но ще го решаваме в последствие.
Относно помпата за кърма аз бях с електрическа на медела и за мен те са най-добри

# 453
Момичета, спомням си, че сред вас имаше такива с COVID. Може ли да споделите как се проявиха симптомите при вас? Аз съм с една кофти кашлица от три дни, а от днес официално и загуба на вкус. С хрема съм, та допускам, че може да е от това. Успокоявам се и, че нямам температура. При вас как се развиха симптомите?
Привет! Аз бях с Ковид. Първите три дни имах само хрема, след това 5 дни подред температура 37.2, като загубих обоняние и вкус на четвърти ден от началото на хремата. Друго симптоми не съм имала. Приемах за температурата парацртамол, Биозин мама, CeTeBe с цинк, витмакн D3 и пренатални витиамини на джеймисън. Много супи и грейпфрут. Общо около 12 дни бях болна, но не ми беше лошо и отпаднало. Правихте ли си тест?

Да, днес и аз и мъжа ми си пуснахме тестове. Чакаме резултати, но предполагаме какви ще са. Не се чувствам зле, но ми се искаше да се чуя и с АГ, за да уточним дали е необходимо да добавя нещо към лекарствата, които пия. Звъннах (в Щерев), споделих защо искам да се чуя със следящия ме лекар... не ми върна обаждане. Ако и утре не мога да се свържа, ще обмисля смяна, защото намирам това отношение за доста безотговорно. Не съм досаден пациент по принцип и звъня само в краен случай, а този го намирам за такъв. Ако не мога да се консултирам с АГ при подобна ситуация как изобщо мога да разчитам на нея... Чух се с личната, тя ми каза какво да пия, но също и да се консултирам с АГ. Да видим дали ще успеея Simple Smile

# 454
NinaB, при кой се следиш в Щерев? С предната бременност бях там, сега мисля по към края да ходя, защото пътуваме и за момента посещавам гинеколог в моя град. Хубавото е че още от началото ми даде номера си. А в тези големите клиники е много трудно да се свържеш с лекаря си, което не ми дава спокойствие. Но съм доволна от отношението като цяло.

# 455
NinaB, при кой се следиш в Щерев? С предната бременност бях там, сега мисля по към края да ходя, защото пътуваме и за момента посещавам гинеколог в моя град. Хубавото е че още от началото ми даде номера си. А в тези големите клиники е много трудно да се свържеш с лекаря си, което не ми дава спокойствие. Но съм доволна от отношението като цяло.
При Арабаджи се следя. С голямо желание се записах при нея. Още преди да забременея знаех, че тя ще е моя лекар. Доволна съм от отношението, мила е, аз не очаквам повече, все пак не съм там, за да ставаме приятелки, но това, че не върна обаждането изобщо днес, при положение, че казах защо се обаждам, много ме изненада. В сайта пише при съмнения и симптоми за вирусно заболяване да не се ходи на място, а да се позвъни по телефона. Така и направих, но уви. Надявам се просто днес да не е имала възможност да разговаря...

# 456
Момичета много съм разочарована от прегледа,,тамън доктора започна да мери и се обърна с гръб и край два часа обикалях коридора и не се завъртя нито шоколад нито вода признава, само разбрах че е 420 грама и 22см ,в събота пак дотогава пак на тръни офффф🤨

# 457
420 грама? Че аз преди около три седмици бях на преглед и ми казаха, че е 114 грама и даже било се развивало доста добре и е към горната граница на теглото.

# 458
Аз ражда и се следях при нея, сега пак така мисля. Преди това при друга лекарка бях, но така ги направиха че тя започна да се занимава само с инвитро. Тогава я търсих, казаха че ще ѝ предат и ще ми върне обаждане, но така и не го направи. Не знам каква е причината. Много са натоварени ли, не им ли предават.. защо така се получава. Иначе съм доволна. Живот и здраве пак при нея бих родила 😊
Stanislava92 и аз така съм била. Качвай стълби до 6 етаж, ядох шоколад, пих кафе и кола, то не се обръща. Накрая докторката ми разбита корема, което не беше много приятно, то се завъртя за малко и тя веднага му направи една снимка на сърдитата муцунка. Спало си е бебето. Това преди. Сега се надявам да е добричка и да се обърне да си го огледат хубаво и да не ме тормозят.

# 459
Ако на едната терминът е началото на април и има например по-къс цикъл, докато другата е на края и има по-дълъг, нормално да има разлика. В 4ти и 5ти месец растат бързо. На втора фетална морфология в 21 или 22 седмица е съвсем нормално да е 300 - 400 грама. И не на последно място, тези измервания не са много прецизни, има девиации и зависят много от качеството на апаратурата и измерващия.

# 460
По принцип термина ми е на първи април,,според доктора върви и седмица напред, така че най вероятно ако всичко е наред може и през март да е голямата среща,само да са здрави бебенцата пък другото не е толкова важно. Преди 8 години когато родих в 37 седмица се роди 2700 беше най мъничкия в стаята в сравнение с другите по 3 500,сега е по голям и висок от целия клас така че за мен това не е толкова важно искам само да е здрава.

# 461
Момичета, знаете ли дали можем да пием витамин C?
Теста ми за Covid е положителен, личната го препоръча, но не мога да се свържа с АГ. Чета противоречиви мнения, вие какво мислите (и знаете Simple Smile )?

# 462
Моето бебе в 18 седмица е 240гр. Между другото вече 2ма лекари ми казаха,че терминът ми от 21.04 по-скоро ще е 12.04. Така става при ранна овулация. Винаги съм смятала,че и 2,3 дни след като ми свърши цикъла. Така забременях със сина ми и сега пак така излиза.
За името на детето....да имаме име. Сънувах сън,в който родих момиченце(сега е 100 % момиче)и се чудих как да се казва. Чух глас, разговаряхме с него и ми повтори три пъти Севина,Севина,Севина. Проверих какво значи това име, оказва се,че това е прабългарско име и означава "сила". Мисля да си остане така името,защото то й е дадено отгоре

# 463
Как се справяте с главоболието ?

# 464
За главоболието взимам парацетамол. На моменти е ужасно.. От него пък почват киселини.
Някой от вас която вече е минала фетална морфология и е ходила при д-р Чавеева в Щерев може ли да сподели мнение? Винаги ми е изглеждала много мила. Не съм била до сега при нея, но този път от рано си записах час и се надявам да остана доволна 😊

Общи условия

Активация на акаунт