Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 580
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Мами, да Ви питам, че ми е интересно в кои седмици се ходи на прегледи? Аз съм в края на 12та г. с. АГ каза да й пратя резултатите от БХС, което направих още в четвъртък и ще ми пише кога ще се видим, но не е писала. Допреди 12.10.2020 ходех през седмица и половина- за различни неща: прегледи, болнични и записване за женска консултация.
Щом Ви е записала за ЖК имате право по ЗК на едно посещение на месец.

# 91
На мен ми каза да си смятам през 3 седмици.
В 13 бях на БХС,в 16 при следящия АГ,в 19 на втора ФМ и т.н.
Така ми е доста по-лесно.Blush

# 92
Аз ще ходя на 5 седмици на консултация. А кога се прави втората фетална морфология?

# 93
Между 19 и 22 ра седмица

# 94
Здравейте! И аз имам сериозен проблем със запека от два месеца. Мелилакс и други видове свещички не ми помагат. От Дуфалак/Лактулоза само се подувам и нищо. Препоръчаха ми Омнибиотик панда за запека. Ще споделя мнение скоро. Пия мезим форте за храносмилането и подуването и си правя от време на време клизма с интимен душ.   Ако някой е попаднал на нещо ефикасно, ще се радвам да сподели.

# 95
Здравейте! И аз имам сериозен проблем със запека от два месеца. Мелилакс и други видове свещички не ми помагат. От Дуфалак/Лактулоза само се подувам и нищо. Препоръчаха ми Омнибиотик панда за запека. Ще споделя мнение скоро. Пия мезим форте за храносмилането и подуването и си правя от време на време клизма с интимен душ.   Ако някой е попаднал на нещо ефикасно, ще се радвам да сподели.
Аз все още търся подходящото... 😔

# 96
Опитахте ли Дулкософт сироп? Действа на следващият ден след 1вият прием, поне при мен това помага! Освен това ям много ябълки и пия по 2 л. вода на ден. Дано да съм била полезна 🙂

# 97
Програмата,след много търсене, проби, четене, която на мен ми действа при запек е :
Сутрин:
1. Чаша горещо-топла вода
2. Супена лъжица зехтин
3. 1 супена лъжица псилиум хуск, разтворена в 200 мл вода - на гладно( 30 минути преди храна)
4. Плод - круша, киви, сини сливи(може и сухи) - според сезона
5. Аз съм с ниско кръвно и ми е позволено по 1 чаша кафе
6. Овесени ядки с прясно мляко
7. Хубаво е в седмичното меню да има боб, леща, грах, зеле, царевица, салата от зеле много помага, плодове, пълнозърнест хляб, течна/мокра храна и т.н. в нета има много инфо.Ако обичате агнешко - то също е много ефектно като храна при този проблем. Дробчетата също се водят естествен диуретик Simple Smile
8. Вечер преди лягане сироп - фрутилакс.
9. 2-3 литра вода на ден!!!
Пиенето на гореща/топла вода сутрин действа с натрупване и за да има ефект, трябва да се пие минимум един месец и след това да не се спира.
Последната седмица имах проблем, дори и с тази програма и ползвах свещички ЕВА Q, със среден успех. Взех си миниклизми мелилакс, но още не съм ги пробвала Simple Smile Помогнаха ми много сините сливи. Хапвам доста от тях и от 2 дена съм много щастлива Simple Smile

# 98
Здравейте, пиша развълнувана 😃 Дали е възможно в 16г.с. да усетя бебчо? Преди мъничко на два пъти усетих нещо, което беше различно, като леко побутване на едно и също място... Първа бременност ми е и не знам какво трябва да усетя ама 😃

# 99
Възможно е. На мен као ми е втора бременност 😀 също не помня какво е. Помня само тези силните ритници. В началото изобщо не си спомням какво съм чувствала, а тогава сигурно и не съм знаела, че е това 😀 Аз съм 13 седмица и от два дни, отвреме навреме, усещам едни гъделичкане или не знам и аз как точно да го опрелича. Предполагам, че е бебчо, макар, че е рано. Знам, че с втора бременност се усеща по-рано.

# 100
Здравейте, аз също съм 16 г.с и от няколко дни мисля, че го усещам,но все пак не съм сигурна. 😊

# 101
Здравейте, какво ползвате при силно запушен нос и хрема. Морската вода не ми помага никак, ползвах и мукоплант на dr. Teiss с евкалипт, но и там резултат няма Cry

# 102
Виетнамско чудо или т.наречената тигрова мас. Питайте все пак лекуващия си лекар или в аптеката. Прилагам линк - тук го има състава на мазилото. Само за външно приложение е - маже се там където е проблемът. Помага за запушен нос, хрема, главоболие, неврологични болки, дори при ухапване от насекоми. При запушен нос се мажат ноздрите, НО ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА и между веждите(така наречената "между десятката"). Simple Smile
https://sanita.bg/zdrave/zapushen-nos/vietnamsko-chudo-zlatna-zv … romatic-balm-4-g/

# 103
Много силни препоръчвам назален душ при запушен нос. Също така може да ползваш Синулан капки за нос- рекламират ги като ок за бременни и го пише и в листовката. Все пак се консултирай и с лекар Simple Smile
Аз съм 14+6 и не мисля, че усещам бебето още. Спомням си много ясно усещането от първият път и май би трябвало същото да очаквам- мисля че след седмица две ще дойде и този момент.

# 104
Също така за запушен нос има и една мас На хималая тя също е с етерични масла, низита гел мисля че може също,аз правих и инхалации с физиологичен разтвор.

Общи условия

Активация на акаунт