Априлски мами 2021 - тема 2

• 48 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм в 16 г.с. , през първия триместър бях пощадена от гадене( имах,но в рамките на поносимото), а повръщане май само 2 пъти от определени миризми.Имах си и апетит, сравнително ведро настроение, много рядко болки в корема, въобще - песен като изключа този прословут запек Simple Smile! Сега обаче, като че ли ми се засилиха нещата. Започвам да си мисля, че това е от прогестероновата терапия, която имах още от трансфера насам, а в началото на 4месец я спрях. Та сега нямам кой знае какъв апетит, насилвам се с храната, но като започна да ям - не мога да спра Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 181
Какви витамини пиете

# 182
На мен на феталната не ми казаха нищо за пол, два дена по-късно на рутинния преглед ми казаха, че може би е момче, видя се нещо между краката му. От там насетне това човече като се скри.. все е настрани или с гръб към нас и сега чакам 14ти ноември за втората фетална, като се надявам там вече да е сигурен отговора. Не ми е много важно, ама като си разглеждам неща из интернет и си набелязвам някои работи, ми се иска да знам за момче ли да гледам или за момиче.
 За количката съм писала няколко страници назад, спряла съм се на Adamex марката, заради отзиви на няколко приятелки и лични наблюдения.
Аз си разглеждам без страх, но нищо не купувам още, а нямам търпение да дойде януари, февруари да се поотпусна и почна да пазарувам Green Heart

# 183
  • София
Здравейте, в коя седмица успяха да ви кажат пол? Малко съм объркана, на 1вата фетална, в Щерев при д-р Василев, който чак беше супер изненадам колко ясно се вижда бебето в 13седм + 4 дни, каза че е сигурен, че е момиче.
Вчера на рутинен преглед 16 седм следящия, при който тъкмо се преместих и нямам особено изградено мнение каза, че “вижда ми се нещо там, може и да е момче според мен”. Бил склонен да вярва на специалиста по фетална морфология, но чак след 18/20 седмица можели да видят със сигурност, до тогава били предположения ?!
16 седмица не би ли трябвало вече да се вижда ясно и на стандартен ултразвук, повечето ми познати са им казали в 13/15 седмица на стандартен, преди феталната морфология 🤔

При първата ми бременност ми казаха около 14та седмица на рутинен преглед почти сигурно, че ще е момиче. После в 19-20та седмица ходих на ФМ и казаха и ПОКАЗАХА 😅100% момче. По съм склонна да повярвам на ФМ

# 184
На мен преди няколко дни в 16г.с. АГ ми каза категорично момиче, преди това не съм го питала и той не е споменавал предположения. Иначе до апетита, аз хапвам буквално насила, защото нв изпитвам никакъв глад и апетит, но пък се старая да си хапвам разнообразно и бебка е с 8 дни напред.

# 185
На мен в 13 седмица,на ФМ ми казаха 95% момче.Винаги може да има изненади с времето.Blush
Относно количките,гледам,че масово се коментират и предпочитат колички около и над 1000лв.,пък аз намирам и добре изглеждащи(на снимка) и за около 500лв.Комбинирани,с трите коша.Те не стават ли?Thinking

# 186
Здравейте, в коя седмица успяха да ви кажат пол? Малко съм объркана, на 1вата фетална, в Щерев при д-р Василев, който чак беше супер изненадам колко ясно се вижда бебето в 13седм + 4 дни, каза че е сигурен, че е момиче.
Вчера на рутинен преглед 16 седм следящия, при който тъкмо се преместих и нямам особено изградено мнение каза, че “вижда ми се нещо там, може и да е момче според мен”. Бил склонен да вярва на специалиста по фетална морфология, но чак след 18/20 седмица можели да видят със сигурност, до тогава били предположения ?!
16 седмица не би ли трябвало вече да се вижда ясно и на стандартен ултразвук, повечето ми познати са им казали в 13/15 седмица на стандартен, преди феталната морфология 🤔

Каква е тази фетална в 13 + 4 ? Да нямате предвид скрининг? Защото дори ранната фетална е от 16 седмица до 18 г.с.
13+4 може да се предполага, да се каже с 80% точност, но не и 100%.

# 187
Момичета малко съм притеснена, днес ми излязоха резултатите за албумина и общият белтък, влязох в 17 седмица и от реф. стойности за белтъка 64.00-83.00 моят е по-нисък 61.50 е, а албумина ми е добре от 35.00-52.00 моят е 36.30. Но за белтъка се притесних, не можах да се свържа с моя АГ, а съм чак в Понеделник на преглед.

# 188
Имате ли апетит ?  напоследък нещо не ми е до ядене изобщо 😦😦

И аз съм така от няколко дни. Мислех, че сега трябва да ми се отвори апетита, пък то...едва едва хапвам нещо, пък иначе лошо ми става, ако преям, пак не е добре положението.

# 189

В тринадесета г.с. моята лекарка ми каза пола, много е добра - Д-р Красимира Желязкова. Доц. Балев потвърди, също и генетичния тест!

# 190
Аз имам количка NIO soft jump, която купих при първата си бременност и за съжаление, си остана чисто нова. Няколко пъти ходих тогава до магазина. Купих я точно от този магазин. Моят модел имаше и 1 година гаранция. Гумите са помпещи, всичко, до което се докосва бебето се пере, лесно се сгъва и не заема много място. Двата коша на количката, заедно с шасито 😁 ги транспортирах от магазина до вкъщи с двуврата кола. Не е тежка и бутайки я доста, и в магазина, и вкъщи, разбрах, че е доста маневрена. Върви с дъждобран и комарник. Чантата й е практична и е с доста добра големина, а и кошът се закопчава, което за мен си е още една чанта 😁
За мен количката напълно си заслужава парите, а и честно казано, чисто визуално, на мен тези колички най-много ми допадат. Вече не се предлага в този цвят, който я имам аз, доколкото знам. За 740 лв. я купих - 2в1, като има възможност да си закупиш кош за кола за 100 лв. Надявам се да имам момченце и този път и да я спукаме от разходки. 😀 Макар, че тя става и за момиче, ама... ще видим какво ще дойде Simple Smile

# 191
Аз имам количка NIO soft jump, която купих при първата си бременност и за съжаление, си остана чисто нова. Няколко пъти ходих тогава до магазина. Купих я точно от този магазин. Моят модел имаше и 1 година гаранция. Гумите са помпещи, всичко, до което се докосва бебето се пере, лесно се сгъва и не заема много място. Двата коша на количката, заедно с шасито 😁 ги транспортирах от магазина до вкъщи с двуврата кола. Не е тежка и бутайки я доста, и в магазина, и вкъщи, разбрах, че е доста маневрена. Върви с дъждобран и комарник. Чантата й е практична и е с доста добра големина, а и кошът се закопчава, което за мен си е още една чанта 😁
За мен количката напълно си заслужава парите, а и честно казано, чисто визуално, на мен тези колички най-много ми допадат. Вече не се предлага в този цвят, който я имам аз, доколкото знам. За 740 лв. я купих - 2в1, като има възможност да си закупиш кош за кола за 100 лв. Надявам се да имам момченце и този път и да я спукаме от разходки. 😀 Макар, че тя става и за момиче, ама... ще видим какво ще дойде Simple Smile
Цветът е страхотен. Пожелавам да ѝ изтъркате гумите от разходки 😁

# 192
  • софия
Някой минал през това може ли да каже за колко време излиза болничния от аг-то за 30 дена? Ако в понеделник отида при него има ли как да ми го издаде от същата дата или се чака да мине лкк и се издава от по-натам?

# 193
  • Пловдив
Вие казвате от кога да ви го пуснат,но не излиза на същият ден.Моят болничен беше готов за 3 дни от датата,която бях говорила с аг-то.В службата  казах,че ще отсъствам и като е готов болничният лист ще го предоставя.

# 194
  • софия
Вие казвате от кога да ви го пуснат,но не излиза на същият ден.Моят болничен беше готов за 3 дни от датата,която бях говорила с аг-то.В службата  казах,че ще отсъствам и като е готов болничният лист ще го предоставя.
Супер, това звучи добре. Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт