Априлски мами 2021 - тема 2

• 48 129
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета, аз така се шашкам тая бременност, незнам какво да направя, че да съм спокойна и позитивна. Страх ме е зареди предните два спонтанни. И въпреки, че вече страшните три месеца отминаха все още съм супер вманиачени! Снощи пак в някаква нервна криза от нищото! Рев, сърцебиене, мятах чинии и чаши, абе пълен кошмар! Надявам се да не се е отразило на бебчето!!! На работа съм като призрак, много разсеяна и доста отегчена! Намирам разтуха само в проучването на колички и т.н. Между другото, отказах се от полските колички NIO и др. Тежат 15 кг., а  аз вероятно зареди възрастта ще съм секцио, и толкова тежка количка не е опция! Пишете ми какво мислите за комбинираните на Chicco. По времето на каката /преди 12 г./ бяха много голям хит. Гледам и сега имат всички предимства - леки, маневрени, лесно се сгъват, голям багажник, май не се сещам за недостатъци, осмен че са цифричка! Пишете, вие сте ми утехата!

# 211
Vanny,ето,че ти сама осъзнаваш,че не трябва да се притесняваш толкова.Защо да истерясваш,след като после мислиш как се отразява на бебето?!Така влизаш в накакъв омагьосан кръг.Вярно,на всеки се случва да има такива дни,а и ти имаш причини да си притеснена,но някак опитай да не го правиш.
Пък щом ти действа добре разглеждането на колички,давай!Тепърва има да разглеждаме всякакви бебешки неща,малки и сладки.
Прави всичко,което ти доставя удоволствие и ти оправя настроението.Hug

# 212
vanny, като жена, която е преживяла мървто раждане преди година, ще ти кажа, че утехата зависи само от теб самата. Не мисли лоши неща. Всичко с бебето ти се развива добре. Няма да е като предишните пъти. Всеки път, когато усетиш, че вървиш към нервна криза, си повтаряй това. Освен това при теб периодът на загубите вече е отминал. Този път ще е различно и ще гушнеш живо и здраво дете! Не си позволявай да мислиш негативно, защото това не ти носи нищо добро, а освен това, колко и банално да звучи, каквото трябва да стане, ще стане и ние не можем да влияем по никакъв начин на съдбата. Ако мислиш, че ще ти помогне, те съветвам са посетиш психолог. Няма нищо срамно в това. Просто ще говориш с професионалист и ще разкажеш какво чувстваш и ще ти олекне.

# 213
Момичета, стяга ли ви се корема понякога? В 17та седмица съм и по 2,3 пъти на ден корема ми се стяга за около половин минута.
   Да и при мене е така усещам стягане за по малко ,но при мен си има и болки от време на време ,много се притеснявам но доктора казва,че били нормални започнах да пия магнерот и алеракт за тях 😊

Здравейте! Аз също усетих днес стягане и болка ниско долу под корема. В 15 та седмица съм . Надявам се наистина това да е нормално. Аз пих но - шпа , изчаках 30 минути и ме облекчи. Честно казано много се изплаших и цял ден само седях и лежах.

# 214
Здравейте, пускаха ли ви изследвания за антитела IgM и IgC за токсоплазмоза и цитомегаловирус (CMV)?

Аз си пуснах токсоплазмоза по моя инициатива - 40 лв за двата вида антитела. А за другото не съм. Докторът не ми е споменавал или препоръчвал.

# 215
Здравейте, пускаха ли ви изследвания за антитела IgM и IgC за токсоплазмоза и цитомегаловирус (CMV)?

Аз си пуснах токсоплазмоза по моя инициатива - 40 лв за двата вида антитела. А за другото не съм. Докторът не ми е споменавал или препоръчвал.
На мен АГ ми пусна токсоплазмоза и цитомегаловирус, които си имах включени в пакета за ЖК. И за двете ми излезе IgM отрицателно, т.е., че нямам активна инфекция, но стойностите на IgC ми бяха много високи, което я усъмни и ми препоръча допълнително да изследвам авидност на IgC антителата. Това изследване показвало колко назад във времето съм прекарала инфекциите, от които са ми тези антитела. За токсоплазмозата излезе много висок процент (83%), че съм го изкарала отдавна, но за цитомегаловируса ми излезе много нисък (13%), което говори за първична инфекция в последните четири месеца, а аз в момента съм в 17г.с. Какви ли неща не четох за този вирус след като ми излязоха резултатите и бяха кое от кое по-лоши... Disappointed Изпрати ме извънредно при д-р Чавеева да види плода, днес следобед ми е часът и няколко дни не мога да си намеря място от притеснение. На своя глава повторих изследването за авидност на следващия ден в друга лаборатория и вчера излезе резултат 53%, което е мнооого по-различно от 13%. Сега съм супер объркана и мисля да пускам трети път в Щерев, видях, че и там го правят също... Изследването и на двете места се прави по един и същ метод и скалата е една и съща за референтни стойности - под 15% в последните 4 месеца изкарана инфекция, 15-25 последните 3-6 месеца, над 25 по-стара от 6 месеца. Резултатите ми са в двете крайности от двете места и не знам и аз вече, побеля ми косата... Не успявам да открия и никъде тема или мнения на други бременни, които са имали подобни съмнения и още повече св филмирам. То май се оказва, че на повечето бременни изобщо не се изследва този цитомегаловирус, а е дори по-опасен от токсоплазмозата. Как пък 30 години не съм го изкарала нито веднъж и точно сега...

# 216
elitsa.iv, в кои лаборатории са пускани изследванията? Разликите са драстични. Късмет желая, дано да е грешка на лабораторията. За жалост - често срещано явление по нашите географски ширини...

# 217
elitsa.iv, в кои лаборатории са пускани изследванията? Разликите са драстични. Късмет желая, дано да е грешка на лабораторията. За жалост - често срещано явление по нашите географски ширини...

Първото е в Надежда, второто в Цибалаб. Минах при д-р Чавеева днес и каза, че не вижда нищо нередно с плода. Heart
Препоръча ми да пусна трето изследване в Националната лаборатория по заразни и паразитни болести, та ще ходя утре сутринта до там.

# 218
elitsa.iv, стискам палци да е лабораторна грешка!!! Пиши после какво е показала 3та лаборатория!

# 219
Колкото повече неща изследвате, толкова повече неща ще излязат. Не се филмирайте излишно. Знам, че е трудно. Не четете и какво пише тук и там, защото не всичката информация е достоверна. Желая Ви успех и да сте здрави!

# 220
Как се справяте с главоболието 😢 днес цял ден съм с него😲

# 221
  • София
От сутринта ми драска на гърлото. Пробвах се с чай с мед, но нещата не се променят. Пратих мъжа ми за нещо за смучене, като предишния път (за жалост неуспешна бременност) в аптека ми дадоха хербитусин и аз смело си го ползвах. Казах му да пита все пак хербитусина става ли за бременни и те съответно са му казали, че не става. Дали са му хомеожен. Осмелих се само с една таблетка, защото пише при бременност да се приема след консултация с лекар или фармацевт.
При положение, че и преди и сега е с препоръка на фармацевт, как се доверявате и какво бихте ползвали вие?

# 222
За гърло приполки смучех, но най ми помогна гаргарата със сода, за ден ми мина, а мен не ме драскаше, направо си болеше много гърлото.

# 223
Аз съм вече трети ден с хрема и днес мисля да си взема някои лекарства. От информацията, която събрах, за бременни са подходящи: Осцилококцинум при общи грипни симптоми, за гърло - Анги септ на Тайс, Прополки, Хомеожен. ЗА хрема - Коризалия, Синулан, Стеримар, инфлуназал.

От сутринта ми драска на гърлото. Пробвах се с чай с мед, но нещата не се променят. Пратих мъжа ми за нещо за смучене, като предишния път (за жалост неуспешна бременност) в аптека ми дадоха хербитусин и аз смело си го ползвах. Казах му да пита все пак хербитусина става ли за бременни и те съответно са му казали, че не става. Дали са му хомеожен. Осмелих се само с една таблетка, защото пише при бременност да се приема след консултация с лекар или фармацевт.
При положение, че и преди и сега е с препоръка на фармацевт, как се доверявате и какво бихте ползвали вие?

# 224
Аз се лекувам с лимон и сода за хляб. Резънче лимон, върху него сипвам щипка сода и веднага в устата. При дъвчене е много приятно и маха всички полипи и дразнения по гърлото. Газира се в устата. Доколкото съм запозната содата не е вредна за бременни, както и лимона. Дано съм била полезна. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт