Априлски мами 2021 - тема 2

• 52 113
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
И мен ме дращеше гърлото онзи ден. Веднага си направих инхалация със сода и гаргара с хладка вода и сода и веднага ме облекчи Simple Smile
Някой ползва ли шуслерови соли? Има специални комбинации при грипни симптоми за бременни и се чудех дали наистина помагат Simple Smile
От сутринта ми драска на гърлото. Пробвах се с чай с мед, но нещата не се променят. Пратих мъжа ми за нещо за смучене, като предишния път (за жалост неуспешна бременност) в аптека ми дадоха хербитусин и аз смело си го ползвах. Казах му да пита все пак хербитусина става ли за бременни и те съответно са му казали, че не става. Дали са му хомеожен. Осмелих се само с една таблетка, защото пише при бременност да се приема след консултация с лекар или фармацевт.
При положение, че и преди и сега е с препоръка на фармацевт, как се доверявате и какво бихте ползвали вие?

# 226
  • софия
Аз съм на билкови лукчета, има с различни вкусове и комбинации. Слабички са, но при мен при леко усещане на болка и дразнене в гърлото успяха да спасят положението.

# 227
Момичета, здравейте 😊 Аз минавам с отчет след прегледа днес. На 100% ще си имаме момиченце 💕. В 17г.с. съм и АГ каза, че по всички параграфи си отговаря, вече е 183гр. След месец ме вика за втората ФМ.
Кога се записах в темата с 4 дни закъснение, кога стана време да влизам в 5ти месец 😃 Нямам търпение да стане време за покупки, а таткото едвам го удържам 😂. Разписахме се с 2 шишета и един комплект пелени, като компромис, защото беше награбил най-скъпия стерилизатор в магазина и успях да го убедя да започнем с нещо по-малко 😃.

# 228
И аз да се отчета тогава 18 седмица съм вчера бях на преглед и ние ще купуваме розови гащи на 100 процента, ние сме 240 грама 14 см. Само като си помисля колко е мъничка 🥰🥰🥰🥰вчера много силно махаше с крачета и ръчички. Още не смея да се зарадвам истински а толкова много я искам ,минахме през много трудности миналата година загубих бебето в 18 седмица и тази седмица съм по емоционална и на тръни ,но вчера се поуспокоих от прегледа. Другия месец на 17 съм на втора фм дано всичко да е наред с всички априлски бебнца 💖

# 229
Момичета, някоя да я боли срамната кост? От няколко седмици ме понаболяваше, ама от два три дни вече при всяка крачка ме боли, а пък като обувам обувки или панталони го правя с доста охкане и голям зор.. Знам, че е нормално, разширява се таза и т.н., ама от толкова рано ли, пък..?
Поздравления за бъдещите девойки в темата Hug Gift Heart

# 230
Здравейте, бъдещи мами! Аз съм вече 16-17 седмица и все още не усещам движенията на плода. За мен е трета бременност и си мислех, че от по-рано ще се усеща. Има ли други мами които чакат трето дете? Как е при вас? При мен коремчето вече доста е нарастнало, мажа с кокосово масло за момента. Относно покупките за бебето бих дала препоръка, ако смятате да кърмите, че няма да имате нужда от стерелизатори и шишета. Поне при мен беше така. Поздрави!

# 231
И мен ме дращеше гърлото онзи ден. Веднага си направих инхалация със сода и гаргара с хладка вода и сода и веднага ме облекчи Simple Smile
Някой ползва ли шуслерови соли? Има специални комбинации при грипни симптоми за бременни и се чудех дали наистина помагат Simple Smile
От сутринта ми драска на гърлото. Пробвах се с чай с мед, но нещата не се променят. Пратих мъжа ми за нещо за смучене, като предишния път (за жалост неуспешна бременност) в аптека ми дадоха хербитусин и аз смело си го ползвах. Казах му да пита все пак хербитусина става ли за бременни и те съответно са му казали, че не става. Дали са му хомеожен. Осмелих се само с една таблетка, защото пише при бременност да се приема след консултация с лекар или фармацевт.
При положение, че и преди и сега е с препоръка на фармацевт, как се доверявате и какво бихте ползвали вие?

На мен са ми препоръчвали прополки! Внимавайте с чая, не всяка билка може да се приема от бременни!

# 232
За гърло за бременни става тантум верде ,прополки също така топло мляко с мед. И аз правех чай,но не всяка билка става може чай от резенчета джинджифил и лимони. Бързо оздравяване и се пазете мами

# 233
Пак съм аз с моите премеждия с изследванията. От Националната референтна лаборатория излезе 81% (положителен), каквото и да значи това, при положение, че референтните стойности бяха различни от на предишните две изследвания... Пратих ги на следящия ми лекар, тя се консултира с д-р Чавеева и казаха, че са добри резултатите и няма нужда от повече тестове. Явно първото изследване е било объркано...

# 234
elitsa.iv, това е много, много добра новина!!!  81% (положителен) на IGG  или IGM стойности?

# 235
elitsa.iv, това е много, много добра новина!!!  81% (положителен) на IGG  или IGM стойности?
IgM ми беше отрицателен още при първото изследване и за CMV, и за токсоплазмозата, но високите стойности на IgG накараха следящата ми АГ да се усъмни и ми препоръча допълнително изследване за авидност на IgG антителата, което реално направих три пъти. Защото IgM стоят в тялото по 2-3 седмици докато инфекцията е активна, но след това остават само IgG и този тест за авидност е начинът да се разбере преди колко време е била активна инфекцията. В Надежда излезе 13% (до 4 месеца), което значи, че съм я изкарала в първите седмици на бременността. Повторих в Цибалаб, където излезе 53% (по-стара от 6 месеца инфекция). И сега от референтната излезе 81%, при референтни над 60% положителен тест, което най-вероятно определят като висока авидност и също значи стара инфекция. Общо взето три различни резултата в рамките на седмица, но след като ми казаха, че последните резултати са добри спирам вече да го мисля, че ми побеля косата след първия резултат...

# 236
Мами, искам да ви питам какви приложения ползвате, аз съм много доволна от Feia, но ми се искаше и още едно да сваля!?!

# 237
Здравейте мамчета ❤️ след едноседмично чудене бебето ли усещам или си измислям само 😃 първото истинско ритниче е вече факт в 17+4 г.с. 💙 дори и таткото го усети беше мноооого вълнуващо 💙 има ли друга мама която толкова рано усеща? На мен до сега не ми вярваха че го усещам, било много рано ноо.. 😃

# 238
Здравейте мамчета ❤️ след едноседмично чудене бебето ли усещам или си измислям само 😃 първото истинско ритниче е вече факт в 17+4 г.с. 💙 дори и таткото го усети беше мноооого вълнуващо 💙 има ли друга мама която толкова рано усеща? На мен до сега не ми вярваха че го усещам, било много рано ноо.. 😃

Не, не си въобразяваш, аз съм 15 г.с., а бебето го усещам още от преди две седмици! От значение е дали ти е първа бременност, защото ако не е, то вече знаеш какво е чувството ♥️

# 239

Не, не си въобразяваш, аз съм 15 г.с., а бебето го усещам още от преди две седмици! От значение е дали ти е първа бременност, защото ако не е, то вече знаеш какво е чувството ♥️
Това е странното, че ми е първа бременност, но още в момента в който усетих нещо по-различно и знаех че е той,говоря в род защото вече знаем и пола 😃 Четох нещо за предни и задни плаценти и че имало значение, нямам представа каква е моята обаче вече със сигурност не си въобразявам 😃

Общи условия

Активация на акаунт