Априлски мами 2021 - тема 2

• 52 116
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • ...
Аз още няма да пазарувам, но гледам от сега из сайтовете. С първото дете ползвахме дървено легло, но сега гледам едни сгъваеми с две степени, че даже и люлка има. Ще съм благодарна ако някой сподели лични наблюдения за тях 🙂

# 391
Здравейте, момичета.
От 2 дни имам болки в мускулите, а от снощи и в кръста. Някой има ли в подобна ситуация?
Пия биолектра 234гр.магнезий сутрин и вечер по една таблетка от вчера. Отделно ПреМама Дуо, Утрогестан, Алеракт и...... май това. Бях на ЖК и мадамата беше вирнала крачка над главата и отваряше устичка. Хубав уикенд на всички !🥰

# 392
Аз болки в мускулите не съм имала, но в кръста винаги, като се натоваря. Вчера докато изчистя и веднага там си ме удари. Магнезий още не съм пила, имам чувството, че само аз не го приемам. Аз си взех Биозин мама и си пия витамин Б12 и Вагантола.

# 393
Момичета какво мислите бихте ли си купили това устройство, или май само аз съм за лудницата 🤣🤣🤣

# 394
Аз също имам невероятни болки в кръста дори след половин час разходка. Вечер чак не мога да се завъртя в леглото. Засега не пия нищо освен фолиева киселина, за която хематолог ми препоръча да пия до края, защото имам нисък хемоглобин.

# 395
Аз също имам невероятни болки в кръста дори след половин час разходка. Вечер чак не мога да се завъртя в леглото. Засега не пия нищо освен фолиева киселина, за която хематолог ми препоръча да пия до края, защото имам нисък хемоглобин.
Интересното е че и при мен болката е вечер, през деня не толкова.

# 396
Belle, и аз не пия магнезий все още. Но и нищо не ме боли, де. Качила съм най-сетне едно кило, но още си нося нормалните дънки и не усещам бебето. То аз още не съм влязла в 17 седмица, назад съм от вас, но ми се иска да знам, че е добре.

Станислава, точно заради тия ми терзания (аз всъщност съм ли бременна все още, бебето добре ли е и защо по дяволите по нищо не личи да съм бременна), мислех да купувам такъв фетален доплер, обаче не е добра идея да се ползва. Създава вълни, които действат загряващо, и при прекомерна употреба би могъл да навреди на плода. Не бива никога да се оставя на едно място за дълго, трябва да се движи по корема, но пак, не бих ползвала някакъв такъв китайски уред.

Аз както гледах нищо да не купувам, не се сдържах от намалението в Комсед и взех люлката на 4moms Mamaroo.

Разкажи моля те за нея, какво ви накара да изберете нея?

Ние с мъжа ми тия дни разглеждаме люлки, той си харсева разните тези hi-tech опции и точно Mamaroo v.4 му е фаворит. Може ли да се види на място в Комсед, или е само опакована? На мен ми се вижда скандално скъпа за нещо, което ще ползваме 6 месеца, ама той се е запънал. А и ми се иска да е нещо 2 в 1 - шезлонг плюс люлка - и да можеш да откачиш шезлонга от люлката и да си го разнасяш с теб по стаите. Обаче пък отзивите за Мамару са много добри и шезлонгите не са скъпи, та теоретично може да вземем отделни, ако си струва.

# 397
  • Мадрид
И аз имам отвратителни болки в кръста. Като легна и после едвам ставам. Не мога да се мръдна, докато първо не се раздвижа малко. И аз не пия магнезий, само фолиева киселина, която ми е изписана до след раждането, йод и витамин б12.

# 398
И аз гледах доплерите по едно време, но се отказах, не знам доколко ще е вредно. Тези седмици са най-трудни, защото все ни се иска да знаем дали бебето е добре. Потърпете още малко и ще започнете да ги усещате. Аз се чувствам доста по-спокойна, когато се размърда няколко пъти през деня.

# 399
И аз все още не го усещам и от време на време имам болки в кръста. За сега пия премама дуо. Относно покупките вчера поръчах вана със стойка за къпане и комплекта на avent anti colic за новородени, тъй като ги намерих с доста голямо намаление. На 18.12. съм на фетална морфология и искам да се убедя, че всичко е наред с бебето, както и да се потвърди пола и живот и здраве в края на декември или януари да продължа с пазаруването.

# 400
Аз също не пия магнезий. Взела съм си да имам ако имам някакви болки в корема, но засега не ми се е налагало. Аз страдам от болки в опашната кост от втория месец още, като походя малко и веднага започва да ме боли, ама търпя и гледам да не се залежавам, че килограмите се трупат... в последните седмици започна да ме боли и срамната кост, ама и нея търпя. Следящата ме АГ каза да пия магнезий при болки и дискомфорт в корема, които не отминават. Иначе си взех Прегнакеър витамини и пия желязо заради нисък хемоглобин.
Момичета, тези, които пиете Вигантол и Б12 - след изследване и дефицит ли са ви ги назначили?
Също така къде го намерихте този Вигантол, обикалям втора седмица по аптеките да търся едно шишенце да имам за като се роди бебето и навсякъде е изчерпан. Една приятелка роди в края на март тази година и ситуацията с Вигантола беше същата като сега. Confused

# 401
Аз съм с установен дефицит и на двата витамина след изследване. Пия ги вече почти 2 месеца и на следващия преглед ще попитам кога трябва да ги изследвам пак. Вигантола го намерих в третата аптека, която проверих и много ме е яд как не си купих повече от 1 шише. Сега не мисля, че вече ще го има някъде след истерията с вируса. Ще трябва да го сменям с нещо друго най-вероятно. Ако някой е доволен от определена марка може да сподели.

# 402
Относно вит д, аз също бях с дефицит успях да го вдигна с ето този пръска се под езика и не е нужно да ядеш нещо мазно с него за да го усвоиш защото вътре има и омега киселини,сега съм на поддържаща доза по 2 впръсквания.

# 403
Макарон моя братовчетка преди 5 години още си беше взела от тази люлка и беше изключително доволна. За щастие нейното детенце искаше да седи в люлката и тя успяваше наистина да си открадне време за себе си. Като дизайн на мен още тогава ми хареса. Сега няколко години по-късно имам приятелки със същата люлка и мненията на всички са положителни. Да си призная много не съм и гледала за други, просто защото покрай толкова отзиви знаех, че няма да е друга освен Mamaroo. Сега с това намаление от 30% взех люлката +подложката за новородено с 211 лв отстъпка. Като го гледах в olx, те толкова на колкото ми излезна вървят втора ръка. Такаче дори и малката да не иска да седи в нея поне мога да я продам и да не съм на загуба.

# 404
Аз пия  и имам добри резултати с метилираната форма на B12 на Natural factors и  Ocean Vitamin D3 1000IU -  на капки или спрей - купувам го от Турция. Вигантолът специално на мен не ми помага. Миналата година приемах витамин Д на Джеймисън на капки, но след първата вълна Ковид 19 изчезна от аптеките.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 12:53 от fia37

Общи условия

Активация на акаунт