Априлски мами 2021 - тема 2

• 52 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Аз да попитам, въпреки че най- вероятно го правите, но все пак...щом имате болки в кръста и гърб,  правите ли упражнения за тези зони? Те най- много страдат в момента от състоянието ни и е добре да се раздвижват, което за съжаление не се получава с ходене. Отказах се от бягането, но йогата, тежестите( по 1 кг, когато нямам енергия и 5 когато батериите са пълни) и ластиците не съм ги изоставила. Ако все пак не сте пробвали, опитайте с някои йога  упражнения. Само да кажа, че преди първата ми бременност имах проблем и с кръст и с гръб, тоест знам за какво говорите.
Бебето го усещам от 15гс, сега съм в 18+ , а то би трябвало да е 19+, защото е със седмица напред и последните дни направо ме побърква от ритане, а на всичкото отгоре и баткото е залепен за корема ми, за да го усеща и това беше сладко в началото, но определено не е ок да си ходя с ръка на корема нон стоп Sad

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 15:51 от Rachel Bean

# 406
Момичета, помагайте! В понеделник ще отида при АГ, защото съм болна, но до тогава ще се радвам да споделите какво ви е помогнало при по-сериозна настинка. Усещам, че ми тръгва към гърдите и май нито парацетамола, нито чайовете и Осцилокопцинума ще помогнат. От две седмици се опитвам да се разболявам и най-накрая успя да ми слезе и към гърдите и да ми предизвика кофти кашлицата. Страх ме е от антибиотици в това състояние. Какво приемате вие?

# 407
NinaB, аз бях болна и започнах да кашлям, но правих инхалации и прекъснах доста бързо процеса. Това, което като лекарства са пили мои познати бременни е Геломиртол, но само след консултация с лекар. Иначе аз приемах и мед с черен пипер, при мен това действа безотказно още от дете. Това е, което аз кога да споделя за кашлица. Поздрави и се оправяй бързо!

# 408
Днес на феталната попитах, ако ми се появят симптоми на грип какво да взимам, казаха ми Биозин мама да почна отсега и без симптоматика за профилактика. По другите теми гледам много бременни се лекуват също с Биозин, само че в различна доза. Питай, като си пра АГ Simple Smile
Да се похваля, вече знам пола, ще се наложи да се уча да ритам топка и бръмча с колички Grinning
Моята АГ ме беше стреснала в началото та седмицата, че иска секцио да раждам, а докторката от феталната изобщо не разбира защо така са ми казали.. С вас говорили ли са вече за начини, става въпрос за първо раждане? Според мен е твърде рано, да се правят прогнози, а АГто ми беше някак категорична, не можах да разбера даже защо..

# 409
Днес на феталната попитах, ако ми се появят симптоми на грип какво да взимам, казаха ми Биозин мама да почна отсега и без симптоматика за профилактика. По другите теми гледам много бременни се лекуват също с Биозин, само че в различна доза. Питай, като си пра АГ Simple Smile
Да се похваля, вече знам пола, ще се наложи да се уча да ритам топка и бръмча с колички Grinning
Моята АГ ме беше стреснала в началото та седмицата, че иска секцио да раждам, а докторката от феталната изобщо не разбира защо така са ми казали.. С вас говорили ли са вече за начини, става въпрос за първо раждане? Според мен е твърде рано, да се правят прогнози, а АГто ми беше някак категорична, не можах да разбера даже защо..
Честит мъж 💙 и на мен на предния преглед ми казаха 90%момче 😀. Биозин Мама и аз пия, когато се почувствам не много добре,няколко дни и го спирам, което не знам дали е правилно 🙄
А за секциото, на мен АГ ми каза че имам доста тесен таз, заради което най вероятно ще се наложи, ако не се разшири достатъчно. Моята структура по принцип е такава, винаги съм била слаба и видимо с просто око ханша ми е наистина малък..но пък каквото такова, дано сме живи и здрави.

# 410
Ами при мен не е така с таза.. Даже разговора за секциото стана, след като се оплаках от болки в костите отпред и в кръста, каза ми, че са нормални и тялото се подготвя за раждане, въпреки че аз сигурно секцио ще раждам. Като попитах защо и казах, че бих искала нормално при възможност. Тя ме изгледа малко изнервено и почна да изрежда някакви евентуални причини, от които нито една не е на лице, още повече пък толкова от рано. Дано не е само заради това, че по здравна каса ще вземе повече пари заради секциото, защото ще я сменя в последния момент в такъв случай. Решила съм да не се замислям толкова, ами като отида и на третата фетална и ако пак ми кажат, че няма причина за секцио, да си настоявам за нормално раждане.
А иначе е добър специалист, още в 12та седмица тя ми каза пола, но не беше 100 процента сигурна, разбира си и на техниката и като цяло съм доволна от нея, сега какво и беше станало не знам..
За пола съм чела, че ако ти кажат момче е много малък шанса да сбъркат, но да са ни живи и здрави пък каквито излязат Hug

# 411
Момичета, избрахте ли имена вече за вашите бебчета? Simple Smile Бихте ли споделили такива, които сте набелязали?

# 412
Момичета, избрахте ли имена вече за вашите бебчета? Simple Smile Бихте ли споделили такива, които сте набелязали?
Ние си имаме име, още от преди години 😁
Максим 🙂

# 413
  • Мадрид
Или Елизабет или Виктор. Само да разберем какво ще е. ☺️☺️

# 414
Ние избрахме Калина за момиче, без никакви дискусии по въпроса. За момче сякаш бяхме малко объркани, но в крайна сметка се спряхме на Калоян. През последните години е доста разпространено, което лично мен малко ме притеснява, но пък много ми харесва и май ще го преглътна. Преди последния преглед бяхме толкова сигурни, че ще е момиче, че мъжа ми постоянно говореше на корема ми по име. Казах му да спре, да не вземе да излезе едно объркано момче накрая от там - нямало, момиче щяло да е., усещал. Grinning Да, ама АГ не беше толкова сигурна в това като ме погледна последния път и сега, до феталната на 24.11 ще е само "ТО" Grinning

# 415
Моя мъж също мечтае за Калина, макар че даже не знаем още пола. Докторът ми е в болничен и пропуснахме прегледа. Аз също харесвам името, но няма да го мисля предварително. Първото ми момиченце се казва Вяра, избрахме го единодушно заради силата и значението, която носи тази дума.

# 416
Катлея за момиче и Димитър за момче

# 417
Ние чакаме девойка и още се чудим. На мен ми харесва Мила, на таткото - Виктория. И сме го оставили на заден план засега това решение... Joy

# 418
Аз съм за Ая . Мм за Лара😂ще видим сега

# 419
  • София
Винаги съм знаела, че някой ден живот и здраве ако имам момче- ще се казва Иван на баща ми. Най-добрият човек, който познавам и най-заслужилият.
В нашето семейство, противно на много хора имаме традиция момчетата, да се кръщават на дядовците-Иван, Кирил, Константин и Александър. Но за мен това е изключително важно това е корена, така детето се ражда със силата и закрилата от предците си. А и баща ми е на 7то небе, че ще има малък Иванчо. Мъжът ми също много уважава семейството ми, даже предложи, ако искам и другите имена на детето да са като тези на баща ми. Което ми идва в повече и няма да го направя.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 10:32 от Sia_go

Общи условия

Активация на акаунт