Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 724
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Не спазвам никакъв режим, просто се храня както преди.Може би единствената разлика е, че не ям почти сладко, докато преди бременноста си похапвах често. За мен е доста необичайна ситуацията с килограмите, но се успокоявам, като виждам, че не е само при мен.
Иначе за бебето, аз също го усещам само в областта под пъпа.

# 616
  • ...
Аз съм вече 8+ и съм 19 седмица. Питах гинеколога дали е проблем това, той не мисли, че е проблем. Не помня как съм вървяла с килограмите предната бременост - тогава качих 20кг общо. Нито съм имала гадене, нито периоди, в които не ми се яде. Определено хапвам малко повече от преди, пък и бях в доста добра форма преди да забременея и спрях спорта, като изключа йогата за бременни, но тя много не се брои.

# 617
Аз ходих при д-р Сигридов миналия месец. Каза ми, че имам гестационен диабет, заради увеличени оклоплодни води, а и бебчето върви с 4-5 дена напред. 12 дена преди това бях на преглед при следящия ме АГ - като там не каза нищо за водите и тъй като нямам идея за колко време се увеличават не знам дали е някакъв пропуск. Досега на моя глава съм изследвала няколко пъти глюкоза на гладно и всичко си е в норми. Направих обременяване с глюкоза(ОГТТ) и се оказа, че наистина имам гестационен диабет. При мен кръвната захар се вдига след определени храни. Така, че до края на бременността ще съм на строга диета. Лошото е, че ми се появиха кетони в урината - което означава, че гладувам заради тази диета...

# 618
Здравейте не е по темата, но съм притеснена..
Бременна съм в 19+2г.с и усещам втвърдяване на коремната област в долната част 🤔 също така и пулс от време на време сякаш сърчицето ми бие там 😅🤭 на гинеколог съм чак след 2 седмици 😒 ще бъда благодарна някой с опит да ме успокои. Благодаря 🤗☺️

# 619
  • София
Аз ходих при д-р Сигридов миналия месец. Каза ми, че имам гестационен диабет, заради увеличени оклоплодни води, а и бебчето върви с 4-5 дена напред. 12 дена преди това бях на преглед при следящия ме АГ - като там не каза нищо за водите и тъй като нямам идея за колко време се увеличават не знам дали е някакъв пропуск. Досега на моя глава съм изследвала няколко пъти глюкоза на гладно и всичко си е в норми. Направих обременяване с глюкоза(ОГТТ) и се оказа, че наистина имам гестационен диабет. При мен кръвната захар се вдига след определени храни. Така, че до края на бременността ще съм на строга диета. Лошото е, че ми се появиха кетони в урината - което означава, че гладувам заради тази диета...
При мен има наследствена предразположеност към ГД и много ме е страх от това което ще ми каже др Сигридов в понеделник. Имам 3 глюкози пускани от началото до сега, които са в норма, но само от мисълта, че има вероятност и ...... При вас има ли някакви симптоми. Днес съм при др.Ташков и се надявам да се поеспокоя. Не че не ям изобщо сладко, но не е това което беше преди. Сега просто не ми се яде толкова. Качените ми килограми в 21с 6д са 4.

# 620
Др. Кой, изчетох доста за ГД. Някои специлисти препоръчват задължително изследване около 24 г.с. за всички бременни - ОГТТ(обременяване с глюкоза - на 0 минута; на 60 минута и на 120 минута се взима кръв. Глюкоза се пие веднъж след първото взимане на кръв на гладно - 0 минута). Ако има ГД е по-добре да се разбере на време, отколкото да се кара цяла бременност така. Имам около 7 изследвания само на кръвна захар на гладно и всички са ОК. Чак след ОГТТ се разбра, че имам ГД. При мен освен увеличените оклоплодни води и вървящото напред с 4 дена бебче другите симптоми бяха( от преди да започна диета) - отпадналост, сънливост(което отдавах на ниско кръвно), лакомия, сладко и тесто по принцип почти не ям, но сега през бременността имам огромно желание точно за тях.  Сега съм доста по-енергична. Ако се контролира правилно - диета и следене с глюкомер на кръвна захар - може да се избегне инсулина. Честно казано съм благодарна, че го хващаме сега, а не в по-късни седмици. Дано не съм го имала много преди изследването.

# 621
Здравейте,  мами. Колко пъти досега ви пускаха микробиология? Случвало ли се е без да имате никакво неразположение да се окаже, че все пак има някаква бактерия? Питам, защото на мен досега не са ми взимали, нямам оплаквания, но много ме е страх от някоя скрита инфекция.

# 622
Здравейте,  мами. Колко пъти досега ви пускаха микробиология? Случвало ли се е без да имате никакво неразположение да се окаже, че все пак има някаква бактерия? Питам, защото на мен досега не са ми взимали, нямам оплаквания, но много ме е страх от някоя скрита инфекция.
Веднъж в 14г.с.

# 623
  • ...
На мен ми взеха в 18 гс, след като се оплаках от течение.

# 624
Момичета, здравейте доста време не съм писала в темата, сега успях да наваксам всичко като бях пропуснала и прочетох на един дъх.
Искам да ви попитам нещо което ме притеснява, лекарката която ме следи тя извършва и ФМ, след 12 седмица ходя на преглед през 3 седмици и честно казано няма голяма разлика между обикновения преглед и фм. Винаги преглежда сърце, черен дроб, бъбреци, мозъка, стомаха, дължина на бедрена кост и обиколка на  черепа , но досега никога не е коментирала някой кръвоносен съд,  а за дължина на такъв да не говорим. Ако случайно маркира някой такъв виждам оцветяването в червено и синьо че минава кръвопоток през него. Тук чета, че на вас ви дават стойности с дължини на кръвоносни съдове. Според вас дали се чувства толко сигурна още “на пръв поглед” и за това не проверява вс отделно или просто не й се занимава ?  Определено ще попитам й нея на следващия преглед ..

# 625
На мен не са ми пускали микробиология. Течението ми се промени още преди да разбера, че съм бременна и беше едно от нещата, които ме наведоха на мисълта, че съм. Нищо не ме притеснява, знам че е нормално да е по- силно и различно от нормалното.
Рени2020, попитай разбира се. Възможно ли е да спестява тази информация, ако не вижда нищо притеснително? А и все пак си къснетлийка, че всеки път гледа всичко изброено от теб, моята по ЗК слуша сърцето и още едно- две неща и айде чао - общо 3 минути, но пък си я познавам, вчера в 23 часа обсъждахме кръвните ми изследвания.

# 626
Здравейте не е по темата, но съм притеснена..
Бременна съм в 19+2г.с и усещам втвърдяване на коремната област в долната част 🤔 също така и пулс от време на време сякаш сърчицето ми бие там 😅🤭 на гинеколог съм чак след 2 седмици 😒 ще бъда благодарна някой с опит да ме успокои. Благодаря 🤗☺️

И аз усещам втвърдяване в долната част. Следящият ме АГ ми изписа магнерот и алеракт. Сподели го на следващия преглед, за да прецени дали и какво да ти изпише.

Един път ми взеха, преди месец-два беше. И аз нямах оплаквания, освен малко по-засилено течение, което мислех, че е нормално. Оказаха се гъбички, които трябваше да лекуваме. Сега ми взе пак и чакам резултати, но аз пак си имам някакво леко течение 🤔

# 627
Здравейте и от мен. Исках да ви споделя, че тази вечер получих прерязваща болка ниско долу, която беше на интервали и нито можех да седя, нито да лежа, нито да се движа защото беше ужасна. Сега съм в отделението на система, тъй като се оказаха контракции. Прегледаха бебчо и казаха, че е добре.

# 628
Здравейте и от мен. Исках да ви споделя, че тази вечер получих прерязваща болка ниско долу, която беше на интервали и нито можех да седя, нито да лежа, нито да се движа защото беше ужасна. Сега съм в отделението на система, тъй като се оказаха контракции. Прегледаха бебчо и казаха, че е добре.
Дано не ти се случва повече. Успех и само положителни мисли.

# 629
Бързо възстановяване! Heart
Приемаше ли магнезий преди това?

Общи условия

Активация на акаунт