Септемврийчета 2020

• 31 650
  • 661
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
За Варна като детски ортопеди се препоръчват Райков и Живков. Не знам дали изобщо работят с направления или само на частно. Синът ми съм водила при Райков и честно казано усещането ми беше като преглед на конвейр. Не бих го посетила пак сега. Ако реша вероятно ще е при Живков.
Моят педиатър също смята, че няма нужда от преглед при ортопед и засега ще се въздържа. Малко всякаш сега се вманиачаваме с тези прегледи. То е хубаво и други лекари да посети , за да изключим всичко ама пък може ли да го разкарвам на 1 месец само по лекари. Това е мое мнение, разбира се, всеки си преценява Simple Smile . Знам, че се препоръчва преглед при ортопед след 40 ден на бебето.

# 136
За Варна -ортопеди Живков и Райков. И при двамата е без направление. Аз ще водя малката при Райков. Имайте предвид, че за него се записват часове само един път в месеца за следващия. Синът ми съм го водила и при двамата и наистина малко минават по-бързо. Но това е когато няма проблем, така че аз им имам доверие. Има група "Варненски мамчета" Facebook. Там е дискутирана много пъти темата и има доста информация за варненските ортопеди.

# 137
  • Terra incognita
За пръв път чувам за преглед при ортопед. Ние правихме само ехограф на тазобедрените стави. На отропед няма да ходим, ако имаше нужда педиатърът щешв да ни изпрати.

# 138
Във Варна това е част от прегледа при ортопеда. Оглежда на ехограф тазобедрените стави. При Вас кой специалист го прави?

# 139
  • Terra incognita
При нас при изписването от болницата дават направление за ехограф и в рамките на 1м трябва да се направи. Но честно казсно не знам какъв точно специалист я прави. Отива се в отделението по радиография, където правят снимки, ехографи и т.н., правят изследването и дават снимките и заключението в плик. После се носи на педиатъра.

# 140
  • София
Точно ехография на тазобедрените стави прави ортопеда. В днешно време се прави на всички бебета и е за добро.

Аз съм имала такъв проблем като бебе - сублуксация на тазобедрените стави. Ако не са го били хванали навреме в бебешка възраст и да вземат необходимите мерки, е щяло да се наложи да ми правят операция на по-голяма възраст и да имам по един пирон във всяка става.

Офталмолог също е добре да направи преглед до 6м възраст на бебето.

И двата прегледа се поемат от ЗК с направление от педиатъра.

# 141
А знаете ли кога се правеше ехограф на коремни органи?
С дъщеря ми ходихме, но сега се замислям да пропусна. В болницата е пълно с болни от корона вирус и не искам да рискувам.

# 142
С дъщеря ми ходихме, но сега се замислям да пропусна. В болницата е пълно с болни от корона вирус и не искам да рискувам.

Моята лекарка ме извика 15 дни след раждането още да види всичко наред ли е. Каза ми вече на 3тия месец да отида за цитонамазка и ултразвук.

Колкото до нашия режим... такъв няма. Толкова често се менят нещата, но напоследък спим все по-трудно през деня. Затова пък последните дни около 6 часа заспива и после още 5-6 часа не се събужда. Прави пауза около 11 за памперс и ядене и пак спи с още едно ставане през нощта. Явно наваксва после. Днес не знам как се излъга да заспи на разходката, дано малко си пооправи режима.
Продължава и това желание да суче нон стоп. Намира явно утеха, но дано се поотучи, понеже не мога да я оставя на никого. Бутилките не я задоволяват просто и трябва да съм все с нея.

# 143

Моята лекарка ме извика 15 дни след раждането още да види всичко наред ли е. Каза ми вече на 3тия месец да отида за цитонамазка и ултразвук.

Колкото до нашия режим... такъв няма. Толкова често се менят нещата, но напоследък спим все по-трудно през деня. Затова пък последните дни около 6 часа заспива и после още 5-6 часа не се събужда. Прави пауза около 11 за памперс и ядене и пак спи с още едно ставане през нощта. Явно наваксва после. Днес не знам как се излъга да заспи на разходката, дано малко си пооправи режима.
Продължава и това желание да суче нон стоп. Намира явно утеха, но дано се поотучи, понеже не мога да я оставя на никого. Бутилките не я задоволяват просто и трябва да съм все с нея.
Имам предвид на бебето ехограф на коремни органи.
Иначе и аз ходих на преглед около 40я ден, ни изобщо не ме гледа на ехограф.

# 144
  • София
На 6 месеца е ехографа на бебето.

# 145
Здравейте, да се оплача тук и да питам дали случайно някой не преминава пред същото. Малката е на почти 2 месеца. Храня я на поискване, но напоследък има много объркан режим. През деня изобщо не спи. Все иска да яде на чести интервали. След всяко хранене пълни здраво памперса. Чуват се доста силни звуци и пръцкания, все едно е възрастен. След смяната на памперс веднага пак писка от глад, а е яла преди малко. Мина ми през ума дори дали да не комбинирам храненето с АМ... ако нещо не й стига, но пък с такова пълнене на памперс, би трябвало да си яде. В същото време след будуване цял ден след 6 заспива непробудно 5-6 часа. Става преди полунощ да направи едно кратко хранене и пак заспива. Не я будя да яде. Не знам дали заради тази дълга пауза на следващия ден е така озверяла. Цял ден виси на мен или сменяме памперси... някъде бъркам, но не знам къде. Естествено и с дондуркане пробвам да разредя нещата, но нищо - пак е ококорена целия ден и мрънка.

# 146
Здравейте, да се оплача тук и да питам дали случайно някой не преминава пред същото. Малката е на почти 2 месеца. Храня я на поискване, но напоследък има много объркан режим. През деня изобщо не спи. Все иска да яде на чести интервали. След всяко хранене пълни здраво памперса. Чуват се доста силни звуци и пръцкания, все едно е възрастен. След смяната на памперс веднага пак писка от глад, а е яла преди малко. Мина ми през ума дори дали да не комбинирам храненето с АМ... ако нещо не й стига, но пък с такова пълнене на памперс, би трябвало да си яде. В същото време след будуване цял ден след 6 заспива непробудно 5-6 часа. Става преди полунощ да направи едно кратко хранене и пак заспива. Не я будя да яде. Не знам дали заради тази дълга пауза на следващия ден е така озверяла. Цял ден виси на мен или сменяме памперси... някъде бъркам, но не знам къде. Естествено и с дондуркане пробвам да разредя нещата, но нищо - пак е ококорена целия ден и мрънка.

Все едно описваш нашия ден, с разликата,че дремва от време на време по за няколко минути 😀 и не прави толкова дълга пауза, общо взето имам чувството, че нямам никакви часове за хранене и спане, а тя не спи и като не спи, постоянно нервничи и иска да цока, казаха ми, че може да има колики и да се успокоява по този начин, но ми се струва нещо напълно объркано 😔 нощно време пък си прави два часа и половина/три, става и яде точно 10 Мин и заспива от раз, но деня е много изтощителен Sad така че ще следя с интерес отговорите на другите мамчета, онзи ден писах и не съм се изразила правилно може би, но сега ти така хубаво си го написала, че чак се зачудих дали не съм го писала аз ..

# 147

Все едно описваш нашия ден, с разликата,че дремва от време на време по за няколко минути 😀 и не прави толкова дълга пауза, общо взето имам чувството, че нямам никакви часове за хранене и спане, а тя не спи и като не спи, постоянно нервничи и иска да цока, казаха ми, че може да има колики и да се успокоява по този начин, но ми се струва нещо напълно объркано 😔 нощно време пък си прави два часа и половина/три, става и яде точно 10 Мин и заспива от раз, но деня е много изтощителен Sad така че ще следя с интерес отговорите на другите мамчета, онзи ден писах и не съм се изразила правилно може би, но сега ти така хубаво си го написала, че чак се зачудих дали не съм го писала аз ..

Хах, значи при вас е същата лудница! Писах и в групата за кърмене и ми отговориха, че е нормална ситуация. Споделиха ми тази статия: http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html Спрямо нея една от причините трябва да е скок в растежа. Наистина тези дни малката много израстна... започва изведнъж да гука много и да се заглежда повече. Идва им обаче като стрес и търсят утеха в сукането. Такава търсят и при колики, както пишеш, а с това пръцкане и напъване може и това да е... или съчетание от двете! Sweat Smile Дано тази лудница скоро ни се размине! Снощи като се предаде и заспа, бях неадекватна... щом запалих една цигара /попринцип не съм активен пушач/ и си сипах малко вино, значи наистина ми е дошло в повече! SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 148
Момичета, и нашата бебка е така. На 7 седмици. През деня заспива с рев и само на ръце, в леглото, ако я сложа се буди след 10-15 мин макс. След 17 е особено неспокойна. Яде на 2 часа. Нощем успявам да я приспя чак към 12-1, заспива и почва да се гърчи и притреперва в ръцете ми, връща й се мляко, но без да повръща. Прави една дълга пауза от 4-5 часа нощем, но след като яде, пак се почва гърчене и ръмжене до сутринта. Изобщо нз какво да правя. Вероятно са колики, но без силен рев и писъци. Но съм изтощена страшно, и физически, и психически

# 149
  • Варна
Момичета, това е според мен един от рисковете на кърменето на поискване. Знам, че с това изказване в темата за кърмене биха ме анатемосали, но това си е моето мнение. Бебчетата използват кърменето като успокоение и така по цял ден прекарвате в това и се изтощавате. Моята бебка има периоди и дни, в които е по-спокойна и други, в които е крива. Успокоява се навън и затова прекарваме голяма част от деня навън. Успокоява е музика, бибата, смяна на мястото... Не знам как разпознавате кога бебчето е гладно, за да му предлагате гърда, но едва ли постоянно са гладни, опитайте да намерите друг начин за успокоение (най-вече може би повече време навън). Може и да греша ( консултант от темата за кърмене ми каза, че с моите методи на кърмене вървя в грешна посока и няма да стигна далеч), но за мен кърменето е начин за осигуряване на храна на бебето(най-добрия възможен ако има избор за малко бебе), но само това - не е успокоение, не е връзка с бебето и не е удоволствие за мен.

Общи условия

Активация на акаунт