Септемврийчета 2020

• 31 654
  • 661
  •   1
Отговори
# 150
  • Terra incognita
Сиси и ние сме на поискване, но не ме ползва за успокоение. Като не е гладна и не й е времето да суче- отказва. Успокява се само с носене, или биба.

# 151
Момичета, това е според мен един от рисковете на кърменето на поискване. Знам, че с това изказване в темата за кърмене биха ме анатемосали, но това си е моето мнение. Бебчетата използват кърменето като успокоение и така по цял ден прекарвате в това и се изтощавате. Моята бебка има периоди и дни, в които е по-спокойна и други, в които е крива. Успокоява се навън и затова прекарваме голяма част от деня навън. Успокоява е музика, бибата, смяна на мястото... Не знам как разпознавате кога бебчето е гладно, за да му предлагате гърда, но едва ли постоянно са гладни, опитайте да намерите друг начин за успокоение (най-вече може би повече време навън). Може и да греша ( консултант от темата за кърмене ми каза, че с моите методи на кърмене вървя в грешна посока и няма да стигна далеч), но за мен кърменето е начин за осигуряване на храна на бебето(най-добрия възможен ако има избор за малко бебе), но само това - не е успокоение, не е връзка с бебето и не е удоволствие за мен.

И аз донякъде го отчитам като грешка. Всъщност пробвах да я храня на конкретни интервали, но не се получи. Педиатърката тогава ми препоръча да не пробвам повече, понеже явно има нужда... сега тази нужда стана постоянна обаче, когато я мъчи нещо. Хем знам, че намират утеха в това, хем и аз съм човек и наистина ми идва в повече това висене нон стоп върху мен. А и искам да мога да я оставям тук таме на някого. Затова и ще се опитвам лека полека да вмъквам интервали, които постепенно да увеличавам. Иначе дългосрочно май ще е така. Пробвала съм и други варианти на успокоение, но не помагат или поне вършат работа само за малко и после пак старата песен на нов глас.

# 152
Сисето, аз също мисля така. Аз не кърмя на поискване в смисъла, че всеки път като ревне да й тиквам гърда. Бебка и без това не заспива с кърмене. Но определено си търси храна на около 2 часа, ако е будна. Вечер и на час и половина понякога, защото тогава и кърмата като цяло е по-малко, а и те запасяват за през нощта. Аз също не изпада в екстаз от кърменето, даже ми досадно от гледна точка на ангажимента, който имам да съм все около бебето, да не пия, да не пуша, недоспиването заради нощните хранения. Синът ми кърмих 5 месеца и не мисля, че имаме по-слаба връзка отколкото ако беше кърмене 2 години

# 153
Звучи ми като скок. Порастват децата, толкова бързо, че едва ли е много приятно за тях.
Да, кърменето на поискване не е приятно за нас. Не можем да се организираме, да свършим нещо. Изнервя ни.
Ако бебето не е гладно няма да яде. Ако е изсукало 50мл е нормално след час отново да иска.
От 2 дена синът ми сам прави пауза от 3часа без да търси да суче. Не съм го насилвала.
Кака му я кърмих на поискване, беше точна като часовник, на 3часа.
Кърмих я година, последният месец беше много неприятно за мен (бях забременяла) , не исках да ме дърпа повече. Сега си мисля около 5-6 месец да замествам кърменето с АМ постепенно.

# 154
  • Terra incognita
На мен, пък, ми е изключително приятно да кърмя. Поне за сега, де. Така си почивам.

# 155
  • Варна
Не разбирайте, че съм някакъв фанатик, който кърми детето си точно в определени часове, но през деня я кърмя на интервал между 2.5 и 3.5 часа, през нощта не я будя и тя си прескача едно хранене още след родилното. Ако не я будя понякога няма да можем да направим 7 хранения на ден и тъй като ми се вижда малка още понякога я будя. Тя някак си свикна с този режим и сякаш си е спокойна така. Понякога ако започне да нервничи по-рано опитвам да я разсея с нещо друго и се получава, което ме навежда на мисълта, че не е глад. Синът ми го кърмих 10 месеца като общо взето следвах същата логика. Беше доста дебело бебе, сега е на 11 години и е доста слаб 😆

# 156
Ох, като ви чета и така се успокоявам.. Понякога си мисля, че съм единствената, която си казва доста често "Ох, писна ми от това кърмене". Не че не ми е приятно, но точно тези моменти, в които се чудиш гладно ли е или просто иска малко успокоение или комфорт, са много изцеждащи. И да ви кажа доста често лапането на ръчички и всичко, което се допре до устата и, не е глад. Просто като я сложа на гърда сукането не е същото, като при ядене, а едно такова като биберон. И ако не я спра може да продължи час, два. Изтощително е. И колкото и да бях против биберони, признавам, че се пречупих и давам на моменти.
Най ми е забавно, когато околните ми кажат "То това с кърменето е много лесно. Нито разбъркваш млека, нито стерилизираш.. Просто вадиш гърдата и си готова". Да се смееш ли, да плачеш ли..
Иначе чувството, че даваш възможно най-пълноценната храна на детето си е удовлетворяващо, но какво ни коства, само ние си знаем.
И Ивона има такива моменти, по-често вечер, в които е супер неспокойна. Хем е спала, акала, папкала.. И пак нервничи. Не дава да в оставя ни в шезлонг, ни в легло. Само на ръце или на гърда. И когато е на ръце не стига само да я гушкаш, а да я разхождаш из стаята. Мислех, че поне играчки вече ще в заинтригуват, на 2 месеца сме вече. Но уви. Гушкане, сукане и оглеждане му е майката..
Но вече поне имаме повече моменти с гукане, усмивки и едни такива сладки викове и въздишки чак от нейна страна. Наистина растат доста бързо и може би всички тези процеси, които се случват в тези малки организъмчета ги напрягат, уморяват и превъзбуждат. Но, дори и да ме осъждат някои, понякога и пускам белия шум, увивам я с одеялце  и давам бибата да се приспи, защото и аз имам нужда от едно хапване, къпане, тук там някоя безалкохолна биричка.. Абе да се почувстваш човек. Че откакто съм родила сякаш съм само мама..

# 157
А момичета, някое бебче има ли бяло езиче,  минахме млечница “уж”, защото от самото начало й беше беличко, но бяхме на частно първо при един педиатър и той каза, че няма страшно и нищо няма, но после при нашия като бяхме, като обясних, че е неспокойна го отдаде на езичето, но дори след като я мазах с нистатина една седмица поведението не й се промени, а езичето леко избледня, но сега пак й е бяло ... 😔 опитвам се да й давам вода, но тя не иска категорично, много насила става (само на кърма е)

# 158
  • Terra incognita
И нашето езиче има бели петна. Не го намирам за проблем.

# 159
Лесно и майка не вървят заедно 😁 независимо кой как храни. Нормално е, не е трагедия, ама и на мен като ми кажат "е, ти сега какво правиш, тя само спи" направо паля 😁.

# 160
  • Terra incognita
"Лесно майка не се става" е репликата, която може да предизвика непредумишлени убийства 😂

# 161
Момичета, истината  е, че отстрани  е лесно и нищо особено. На другите така им се вижда.
Аз някой път през нощта задремвам като го храня, а често забравям ял ли е, време ли му е, за да знам защо мрънка...
Гледам да излизаме от 2 до 4 на разходка, че само вкъщи не става - омръзва ми и на мен..
Ивчо имаше запек, но май се оправиха нещата. Ака по 1-2 пъти на ден, а при вашите бебоци как е?

# 162
Момичета, пиша набързо един въпрос. Дали на някоя от вас и дойде цикъла? Имахте ли някакви симптоми и нормално ли се появи кръвотечението? Вчера имах малко зацапване, днес нищо все още, а гърдите, по точно, зърната са ми някак чувствителни.

# 163
Родилни мъки му казали хората .
При първото ми раждане акушерката каза "Това е най-лесната част, после идва трудното" . Много често се сещам и беше права.
И двете ми деца имаха/има бяло езиче. От кърменето. Ако няма из цялата устна кухина не е проблем. Маха се , когато започне захранването.

# 164
Моя цикъл като дойде беше няколко дни леко течение с червени жилки тук там и после 3 дни водопад 😁 ужасно обилно беше, прочетох, че след секцио е нормално, но взех мерки, че пълнех до преливане една нощна превръзка за час и половина макс два. Нощно време ставах преди бубка да се оправям.

Вяра също х1 ака вече, нормално е.

Прегръдки, да се пазите и да сте здрави всички 🍀

Общи условия

Активация на акаунт